header

מתכון לסופגניות טורקיות - טולומבה

מתכון קינוח דביק ונפלא שיאפשר לכם לסיים את הארוחה הטורקית בצורה מתוקה ביותר, ועם תצוותו לו קפה שחור, תוכלו להרגיש כאילו אתם יושבים בבית קפה טורקי אותנטי.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסופגניות טורקיות - טולומבה מקור תמונה: Maderibeyza
רכיבים לבצק:
קמח לבן - ½2 כוסות
מים - 2 כוסות
סוכר - 1 כף
חמאה - 2 כפות
סולת - 2 כפות
מלח - קורט
שמן צמחי - לפי הצורך (לטיגון עמוק)
רכיבים לסירופ:
סוכר - ½3 כוסות
מים - 3 כוסות
אופן הכנת הבצק:
  1. לסיר נפרד ועל להבה בינונית, הכניסו את המים והחמאה וערבבו עד שהחמאה תימס לחלוטין.
  2. לאחר ההמסה, נפו לתוך הסיר את הקמח וקפלו אותו לאט עד שהוא יתמזג עם יתר הרכיבים.
  3. הוסיפו לבצק המתהווה מלח וסוכר וערבבו אותו במהירות עם כף עץ או מרית ליצירת תערובת אחידה. הנמיכו את עוצמת הלהבה וערבבו במשך 10 דקות. preperation מקור תמונה: Edward Kimber
  4. הסירו את הסיר עם הבצק מהלהבה והניחו לו להצטנן בצד.
  5. שברו את הביצים לתוך הסיר עם הבצק, כל ביצה בתורה, תוך ערבוב של כל אחת מהן עד שהן מתמזגות בבצק לחלוטין.
  6. הוסיפו לבצק את עמילן התירס והסולת וערבבו לקבלת מרקם שמנתי.
  7. מלאו סיר או מחבת עמוקה עם שמן לטיגון עמוק.
  8. הכניסו צנטר בצורת כוכב לתוך שקית זילוף.
  9. העבירו את הבצק לשקית הזילוף וכאשר השמן ירתח, זלפו את הטולומבה באורך שאתם רוצים לתוך השמן החם (חתכו כל יחידה בעזרת סכין או מספריים משומנות בשמן צמחי).
  10. טגנו את הטולומבה עד להשחמה והוציאו למסננת.
אופן הכנת הסירופ:
  1. בסיר בינוני, ערבבו יחד סוכר, מים ומיץ לימון עד שהסוכר יימס.
  2. הרתיחו את הסירופ במשך 5-10 דקות והניחו אותו בצד לצינון.
  3. לאחר שהסירופ הצטנן, השרו את הטולומבה בסירופ למשך 1-2 דקות.
  4. הוציאו את הטולומבה מסירופ הסוכר, הניחו על צלחת מעוטרת והגישו לשולחן.
טיפ השף:
מומלץ להכין את הסירופ לפני הבצק כך שהוא יספיק להתקרר עד לסיום הטיגון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.