header

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פירורים מקמח מלא

עוגת הגבינה הבאה האהובה על רבים, כוללת קמח מלא וניתן להכין אותה ללא מרגרינה. את הסוכר המופיע במתכון אפשר להחליף בסטיביה, בהתאם לכמויות המצוינות.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פירורים מקמח מלא
רכיבים לבצק והפירורים:
קמח מלא - ½2 כוסות
אבקת אפיה - 1 שקית (10 גר')
ביצה - 1
סוכר - ½ כוס (או ½ כפית אבקת סטיביה)
שמן - ¾ כוס
רכיבים למלית:
סוכר - 1 כוס (או כפית אבקת סטיביה)
גבינה לבנה - 750 גר' (5%)
קמח תפוחי אדמה - ¾ כוס (או קורנפלור)
שמנת חמוצה - 1 גביע
סוכר וניל - 40 גר' (4 שקיות)
שמנת מתוקה - 1 גביע (להקצפה)
קמח מלא - ¼ כוס
אופן הכנת הבצק והפירורים:
  1. ערבבו את החומרים בקערה ולושו אותם לכדי היווצרות בלילה.
  2. אפשרו לבצק לנוח במשך כשעה.
  3. לאחר שהבצק נח, שטחו כ-¾ ממנו על תבנית משומנת.
אופן הכנת המלית:
  1. הקציפו את החלמונים ו-½ מכוס הסוכר או הסטיביה.
  2. לאחר ההקצפה, הוסיפו ¼ כוס נוספת של סוכר ואת יתר החומרים מלבד השמנת להקצפה.
  3. ערבבו בעדינות את הקצף עם החומרים ושטחו על גבי הבצק.
  4. הקציפו שמנת יחד עם הרבע הנותר מכוס הסוכר, וצקו מעל תערובת הגבינה.
  5. הוסיפו לבצק את ¼ כוס הקמח המלא, וצרו באמצעותו פירורים קטנים עם הידיים.
  6. פזרו את הפירורים על גבי העוגה. preperation
  7. אפו את העוגה בתנור בחום של 180° מעלות, עד להשחמתה.
טיפ השף:
הוסיפו לתערובת הבצק שברי אגוזי פקאן או שקדים לשידרוג הטעם.
מקור: שלומית ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: