header

מתכון לעוגת בראוניז שוקולד ושעועית ללא גלוטן

מתי בפעם האחרונה הגשתם קינוח עם שעועית שחורה וללא תוספת סוכר? הבראוניז הבאים הם טעימים ונימוחים, ואיש מהסועדים, כולל הצעירים והבררנים מביניהם, לא ינחש שהקינוח שחוסל במהירות הוא חלופה בריאה יותר לעוגה שהם מכירים.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת בראוניז שוקולד ושעועית ללא גלוטן
רכיבים לעוגת בראוניז:
שעועית שחורה - ½1 כוסות (מבושלת ומעוכה)
שמן - ½ כפית
חלב - 1 כף
קקאו - ½ כוס
סוכר קוקוס - ⅔ כוס
חומץ בלסמי - 1 כפית
קפה נמס - ½ כפית
אבקת סודה - ½ כפית
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - קמצוץ
שוקולד - 1 כוס (מריר, מגורד דק)
אופן הכנת העוגת בראוניז:
  1. ערבבו את כל המצרכים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מזגו את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם ל-200 מעלות.
  3. אפו כ-30 דקות, ובדקו מדי פעם אם העוגה מוכנה באמצעות קיסם.
  4. לאחר שהעוגה מוכנה, הניחו לה להתקרר לפני החיתוך.
מקור: שלומית ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: