maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ארוחות מלאות חלבונים ללא בשר

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

החלבון הוא אחד מאבות המזון העיקריים, והוא חיוני לבניית הגוף ומהווה מקור חשוב לחומצות אמינו. מחצית מהחלבונים אותם אנו צורכים מגיעים ממאכלים שמקורם בעולם החי, אך לפעמים אין לנו חשק לאכול בשר, או שאנחנו עושים דיאטה מיוחדת. בכתבה הבאה תוכלו להכיר 5 מנות טעימות ועשירות בחלבונים, בלי גרם אחד של בשר. 

ביצה עלומה ושעועית שחורה נחות על בטטה אפויה

ארוחות חלבונים

השעועית, הביצה והגבינה מלאות כולן בחלבונים. מנה מפתיעה שתהפוך בוודאי לאחת האהובות עליכם.

מצרכים

  • 4 בטטות בינוניות.
  • 4 ביצים.
  • 1 כוס שעועית שחורה מבושלת.
  • 100 גרם גבינת אמנטל מגוררת.
  • 1 כפית שמן זית.
  • מיץ מחצי לימון.
  • עלי אורוגולה טריים.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

הכנה

1. חוררו את הבטטות בעזרת מזלג.

2. הכניסו את הבטטות לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות ורופד בנייר אפייה. אפו במשך 30 דקות.

3. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות ואפו במשך 30 דקות נוספות.

4. הוציאו את הבטטות מהתנור והמתינו שיתקררו מעט. חתכו חריץ עמוק לאורכן ופתחו אותן.

5. אל הבטטות הכניסו את הגבינה והשעועית, והכניסו לתנור למספר דקות נוספות עד אשר הגבינה תותך.

6. זהו בדיוק הזמן להכין את הביצים העלומות.

7. הרתיחו סיר מים עם מעט חומץ.

8. שברו את הביצה לתוך קערית קטנה.

9. בעזרת כף, צרו מערבולת בסיר המים, ושפכו למרכזה את הביצה בעדינות.

10. אחרי 3 דקות הביצה תהיה מוכנה. שלפו אותה מהמים בעדינות. יש להכין את הביצים אחת אחת, ולא כולן יחד.

11. תבלו את האורוגולה במלח ומיץ הלימון, והניחו מעל לבטטה. מעל האורוגולה הניחו את הביצה.

12. בתיאבון!

 

לזניית שעועית שחורה וריקוטה נימוחה

ארוחות חלבונים

מנה מפתיעה ומספקת המתאימה לארוחת ערב חגיגית. השעועית הופכת מנה זו למקור מצויין לחלבונים.

מצרכים

  • פחית 800 גר' של עגבניות חתוכות לקוביות.
  • פחית 350 גר' של רסק עגבניות.
  • 1 בצל קטן, קצוץ.
  • 2 פחיות שעועית שחורה
  • 8 עלי לזניה.
  • 200 גר' גבינת ריקוטה.
  • 1 כף אורגנו.
  • 2 כפיות מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.
  • 1/4 כפית אבקת שום.

הכנה

1. חממו תנור ל-190 מעלות.

2. במחבת גדולה, ערבבו את העגבניות עם נוזליהן, רסק העגבניות, אבקת השום, המלח, הפלפל, האורגנו והשעועית. בשלו על אש בינונית עד גבוהה עד לרתיחה.

3. הנמיכו את האש, ובשלו 30 דקות נוספות, ללא מכסה.

4. בסיר עם מי מלח, בשלו את עלי הלזניה עד לרמת אל דנטה. לאחר הבישול, ייבשו את העלים היטב.

5. בתבנית אפייה, הכינו 3 שכבות לפי הסדר הבא - הרוטב שבישלנו, גבינת ריקוטה, עלי לזניה. כסו את השכבה העליונה ביותר ברוטב.

6. אפו במשך 45 דקות. 

7. לפני ההגשה, תנו למנה להתייצב במשך כ-15 דקות.

נזיד צ'ילי פיקנטי וריחני

ארוחות חלבונים

תבשיל עשיר במיוחד בחלבונים, הודות לשני מיני השעועית. מנה חורפית ועשירה.

מצרכים

  • 2 כוסות עגבניה חתוכה לקוביות.
  • 1.5 כוסות רוטב עגבניות.
  • 1 פחית שעועית אדומה, מסוננת.
  • 1.5 פחיות שעועית שחורה, מסוננת.
  • 0.5 כוס בורגול.
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות.
  • 1 כוס גזר מגורר.
  • 2 פלפלי חלפיניו, מגורענים וקצוצים.
  • 3 שיני שום כתושות.
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי.
  • 1 כף כמון.
  • כוסברה טרייה.
  • 1 כף שמן חמניות.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

הכנה

1. חממו את השמן בסיר כבד מעל לאש בינונית עד גבוהה.

2. טגנו את הבצל, הגזרים והפלפלים כ-5 דקות, עד שהבצל יהפוך לשקוף.

3. הוסיפו את השום וטגנו דקה נוספת.

4. הוסיפו את הבורגול, הכמון ואבקת הצ'ילי, וערבבו היטב.

5. הוסיפו את העגבניות, רוטב העגבניות והשעועית ובחשו מדי פעם.

6. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. כסו את הסיר ובשלו כשעה, עד שהשעועית תהפוך לרכה. ערבבו מדי פעם.

7. מלח ופלפל לפי הטעם.

8. מומלץ להגיש עם כוסברה טרייה.

אומלט חמאה חרוכה, אפונה ונגיעות נענע

ארוחות חלבונים

באפונה יש 8 גרם חלבונים לכל כוס. החביתה המושקעת מומלצת כארוחת בוקר עשירה.

מצרכים

  • 6 ביצים.
  • 1/3 כוס אפונה ירוקה, טרייה או קפואה.
  • 3 כפות חמאה.
  • 3 כפות גבינת פקורינו.
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים.
  • 1 כף שמן זית.
  • 1 כפית גרדת לימון.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

הכנה

1. הרתיחו סיר קטן עם מים מומלחים, ובשלו בו את האפונה במשך כדקה, עד שתהיה מוכנה.

2. העבירו את האפונה המוכנה לקערה, וערבבו לתוכה את שמן הזית, גרדת הלימון, המלח והפלפל השחור.

3. במחבת בינוני, חממו את החמאה על אש בינונית, עד אשר קצף חלבי יווצר בתחתית המחבת ויתחיל להשחים.

4. מזגו את הביצים למחבת, וטגנו עד שיהיו כמעט מוכנות.

5. הוסיפו את האפונה, חצי מכמות הגבינה וחלק מהנענע, וקפלו מעליהן את החביתה.

6. טגנו עד שהחביתה תהפוך למוצקה לגמרי. 

7. לקישוט, הוסיפו את שארית הגבינה והנענע.

כריך מטוגן של ביצה ואספרגוס

ארוחות חלבונים

הביצה, הגבינה והאספרגוס מהווים שילוב עשיר במיוחד בחלבונים. ארוחה כיפית ובריאה.

מצרכים

  • 1 ביצה.
  • 5 גבעולי אספרגוס חלוטים.
  • 2 פרוסות לחם.
  • 1/3 כוס גבינה שוויצרית מגוררת.
  • 1/2 כף חמאה.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

הכנה

1. הניחו את גבעולי האספרגוס על אחת מפרוסות הלחם ומעליהם פזרו את הגבינה. הכניסו לטוסטר-אובן עד אשר הגבינה תהפוך למותכת.

2. בינתיים, צרו חור עגול במרכז פרוסת הלחם השנייה.

3. הניחו את הלחם עם החור במחבת עם מעט חמאה, ושברו לתוך החור את הביצה.

4. כאשר הביצה מוכנה לטעמכם והגבינה הותכה, הניחו את הפרוסה עם האספרגוס על הפרוסה עם הביצה בצורת סנדוויץ'. הוסיפו את שארית החמאה, והפכו את הסנדוויץ', כך שהגבינה תגיע גם אל הביצה.

5. שימו לב, הביצה עשויה לטפטף.

 

מקור: אתי פוקס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: