maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללזניית שעועית שחורה וריקוטה

מתכון למנה מפתיעה ומספקת המתאימה לארוחת ערב חגיגית. השעועית הופכת מנה זו למקור מצויין לחלבונים ויוצרת מרקם נימוח וטעם יוצא מן הכלל.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללזניית שעועית שחורה וריקוטה
רכיבים ללזנייה:
עגבניות - 800 גר' (חתוכות לקוביות, 1 קופסת שימורים)
רסק עגבניות - 350 גר'
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
שעועית שחורה - 800 גר' (2 קופסאות שימורים)
אורגנו - 1 כף
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
שום - ¼ כפית (כתוש)
אופן הכנת הלזנייה:
  1. חממו תנור ל-190° מעלות.
  2. במחבת גדולה, ערבבו את העגבניות עם נוזליהן, רסק העגבניות, אבקת השום, המלח, הפלפל, האורגנו והשעועית. בשלו על אש בינונית עד גבוהה עד לרתיחה.
  3. הנמיכו את האש, ובשלו 30 דקות נוספות, ללא מכסה.
  4. בסיר עם מי מלח, בשלו את עלי הלזניה עד לרמת אל דנטה. לאחר הבישול, ייבשו את העלים היטב.
  5. בתבנית אפייה, הכינו 3 שכבות לפי הסדר הבא - הרוטב שבישלנו, גבינת ריקוטה, עלי לזניה. כסו את השכבה העליונה ביותר ברוטב.
  6. אפו במשך 45 דקות.
  7. לפני ההגשה, תנו למנה להתייצב במשך כ-15 דקות.
מקור: אתי פוקס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: