maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך תגרמו לבצל לפרוח!

המתכון הבא לפרחי בצל מצוין לאירוח ולארוחות משפחתיות משותפות, פשוט מניחים את הצלחת במרכז השולחן, וכל אחד חוטף עלה כותרת פריך, וטובל אותו ברוטב המועדף עליו. גלו את סוד הקסם של הבצל הפורח ולמדו כיצד להכין אחד בעצמכם. זה רק נראה מסובך.

מתכון לבצל פורח
 

מצרכים:
3 בצלים לבנים גדולים
3 כוסות קמח
כפית אורגנו
כפית אבקת שום
חצי כפית כמון
מלח לפי הטעם
כפית פלפל חריף (רשות)

 

  • חתכו את ראשי הבצלים וקלפו אותם.
     
מתכון לבצל פורח מתכון לבצל פורח
 
  • הניחו אותם על החלק הקטום וצרו כ-16 חתכים בכל בצל, במרחק ס"מ מהשורש.
מתכון לבצל פורח
 
  • הפכו את הבצלים והתחילו להפריד בין השכבות כדי ליצור "עלי כותרת". חשוב להפריד היטב, כיוון שאנחנו רוצים שכל עלה יהפוך לפריך וטעים.
מתכון לבצל פורח
 
  • השתמשו בכפית כדי להוציא את ליבות הבצלים. היזהרו לא להוציא יותר מדי כדי לא לפרק את כל המבנה.
מתכון לבצל פורח
 
  • ערבבו בקערה את הקמח יחד עם כל התבלינים.
  • בקערה נוספת שברו שלוש ביצים.
  • טבלו את הבצלים בתוך קערת הקמח, מכל הצדדים.
מתכון לבצל פורח
 
  • טבלו את הבצלים בתוך הביצים, מכל הצדדים, ודאגו להכניס גם בין החריצים ובתוך "עלי הכותרת".
מתכון לבצל פורח
 
  • החזירו את הבצלים לקערת הקמח ופזרו קמח היטב מכל הצדדים, בין העלים, מבפנים ומבחוץ.
  • במחבת עמוקה או סיר חממו שמן שמספיק בעומקו כדי לכסות שלושה בצלים.
  • הכניסו את הבצלים  לטיגון עמוק, כאשר השורש כלפי מעלה, לאחר 3-4 דקות, הפכו את הבצל וטגנו עוד 3-4 דקות.
  • הוציאו הבצל, נגבו עודפי שמן במטליות נייר והגישו כל עוד הוא חם.
מתכון לבצל פורח
 
  • רצוי להניח במרכז צלחת עם כוס מהרוטב המועדף עליכם, בו תוכלו לטבול את עלי הבצל הפריכים.

רטבים מומלצים: מיונז-שום או חרדל דיז'ון.

מתכון לבצל פורח
 
בתיאבון!
מקור: דב לוין
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: