maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לביצה עלומה עם שעועית שחורה ובטטה

מתכון לביצה עלומה ושעועית שחורה המונחות על בטטה אפויה - מנה טעימה, בריאה עשירה בחלבונים - ללא כל ספק אחת המנות שתהפוך להיות אהובה עליכם במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לביצה עלומה עם שעועית שחורה ובטטה
רכיבים לבטטה וגבינה:
בטטות - 4 (בינוניות)
שעועית שחורה - 1 כוס (מבושלת)
גבינת אמנטל - 100 גר' (מגורדת)
שמן זית - 1 כפית
מיץ לימון - מ-½ לימון
ארוגולה - חופן (עלים טריים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבטטה וגבינה:
  1. חוררו את הבטטות בעזרת מזלג.
  2. הכניסו את הבטטות לתנור שחומם מראש ל-230° מעלות ורופד בנייר אפייה. אפו במשך 30 דקות.
  3. הנמיכו את חום התנור ל-180° מעלות ואפו במשך 30 דקות נוספות.
  4. הוציאו את הבטטות מהתנור והמתינו שיתקררו מעט. חתכו חריץ עמוק לאורכן ופתחו אותן.
  5. אל הבטטות הכניסו את הגבינה והשעועית, והכניסו לתנור למספר דקות נוספות עד אשר הגבינה תותך.
  6. זהו בדיוק הזמן להכין את הביצים העלומות.
  7. הרתיחו סיר מים עם מעט חומץ.
  8. שברו את הביצה לתוך קערית קטנה.
  9. בעזרת כף, צרו מערבולת בסיר המים, והניחו במרכזה את הביצה בעדינות.
  10. אחרי 3 דקות הביצה תהיה מוכנה. שלפו אותה מהמים בעדינות. יש להכין את הביצים אחת אחת, ולא כולן יחד.
  11. תבלו את האורוגולה במלח ומיץ הלימון, והניחו מעל לבטטה. מעל האורוגולה הניחו את הביצה.
מקור: אתי פוקס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: