maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למחית רטטוי קינואה וירקות

בעזרת המתכון הזה תכינו "מנת מבוגרים" נהדרת בגרסה לתינוקות, ובשל התבלינים שבה מומלץ להגיש אותה לתינוקות רק אחרי  גיל 9 חודשים. המחית הזו מכילה שלל ירקות בריאים, כמו קישוא, עגבנייה, גמבה, חציל ועוד, והתוצאה היא מנה שכולה בריאות וטעם נהדר!
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למחית רטטוי קינואה וירקות מקור תמונה: loveandduckfat
רכיבים לרטטוי קינואה והירקות:
שמן זית - 1 כף
בצל - ¼ (חתוך לקוביות)
שום - קמצוץ (כתוש או אבקת שום)
עלי טימין - קמצוץ (יבשים)
חציל - 1 כוס (חתוך לקוביות)
פלפל אדום - ½ כוס (או ירוק, חתוך לקוביות)
קישוא - 1 כוס (חתוך לקוביות)
עגבנייה - 1 (חתוכה לקוביות)
רסק עגבניות - 2 כפות
קינואה - ¼ כוס
בזיליקום - מעט (טרי - לא חובה)
פטרוזיליה - מעט (טרייה - לא חובה)
גבינת פרמז'ן - 1-2 כפות (מגורדת - לא חובה)
אופן הכנת הרטטוי קינואה והירקות:
  1. חממו שמן זית בתוך סיר בינוני על אש נמוכה.
  2. הוסיפו לסיר בצל ובשלו עד שהוא מתרכך, למשך כ-5 דקות.
  3. הוסיפו שום, טימין, חציל, גמבה, קישוא, עגבנייה, רסק עגבניות, קינואה וציר ירקות, הניחו מכסה על הסיר והביאו את המים לסף רתיחה.
  4. בשלו במשך 15-20 דקות על סף רתיחה, עד שהקינואה מוכנה והירקות רכים – הוסיפו עוד ציר ירקות במידת הצורך במהלך הבישול.
  5. הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לתוכו את התבלינים והגבינה (ניתן לדלג על שלב זה).
  6. מעכו את הכל לפירה בתוך מעבד מזון, עד שתקבלו את רמת הסמיכות הרצויה. הוסיפו בהדרגה ציר ירקות או מים אם צריך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: