maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מרעננים לסלט פסטה קל וטעים!

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

בדרך כלל כשחושבים על פסטה, חושבים על מנות גדולות ומכבידות, עתירות ברוטב שמנת עסיסי ומוגשות חם עם גבינה מגורדת. עכשיו עשו סוויץ' וחשבו על מנות פסטה קיציות וקלילות, המוגשות עם תערובת ירקות ורטבים קלים. אספנו עבורכם 5 הצעות לסלטי פסטה טעימים וקיציים. בתיאבון!

 

מתכונים לסלט פסטהסלט פסטה מסולסלת עם ירקות

כמות מנות: 6
זמן הכנה: 25 דקות

מה צריך?

  • 2 כוסות פסטה יבשה מסולסלת (פוסילי)
  • 2 כפות מים
  • 2 כפות עגבניות מיובשות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 בצל סגול, פרוס דק ומופרד לטבעות
  • 1 כף שומשום קלוי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • תערובת עלים ירוקים

מה עושים?

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מסננים ושוטפים במים קרים.

בקערה קטנה מערבבים מים, עגבניות מיובשות, רוטב סויה, מיץ לימון ודבש ומניחים בצד.

בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן שומשום כ-5 דקות או עד שהבצל מזהיב.

מוסיפים את תערובת הסויה למחבת, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

מוסיפים לסיר את הפסטה המוכנה ומערבבים.

מניחים בקערה גדולה ומפזרים מעל את הירקות.

מערבבים ומגישים מיד.

 

 

מתכונים לסלט פסטהסלט פסטה, ג'ינג'ר ובוטנים

כמות מנות: 12
זמן הכנה: 25 דקות
זמן קירור: שעתיים

מה צריך?

  • 220 גרם פסטה מסוג מקרוני או פוסילי
  • 20 תרמילי אפונה טריים (בערך 1 כוס)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1 כפית שמן צ'ילי
  • 1 קולרבי בינוני קלוף וחתוך / 1 מלפפון קטן, פרוס לאורך
  • 2 גזרים בינונים חתוכים לרצועות דקות ארוכות
  • 1 פלפל צהוב או ירוק בגודל בינוני, חתוך לרצועות דקות
  • 3/4 כוס צנונית, פרוסה דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק, חתוך
  • 3 כפות כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס בוטנים קצוצים

מה עושים?

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

כ-30 שניות לפני סיום זמן הבישול, מוסיפים לסיר את תרמילי האפונה.

מסננים ביחד, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.

להכנת הרוטב: בצנצנת עם מכסה מערבבים היטב שמן זית, חומץ אורז, סוכר, רוטב סויה, גינג'ר ושמן צ'ילי.

בקערה גדולה מערבבים את הפסטה והאפונה ומוסיפים את הקולרבי (או המלפפון) הגזר, הפלפל, הצנונית, הבצל הירוק, הכוסברה (או הפטרוזיליה) ומערבבים.

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעתיים עד 8 שעות לפני ההגשה.

לפני שמגישים, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים את הבוטנים.

 

 

מתכונים לסלט פסטהסלט פסטה בסגנון סיני

כמות מנות: 8
זמן הכנה: 25 דקות
זמן קירור: 4 עד 24 שעות

מה צריך?

  • 4 כוסות נתחי עוף שבושל מראש
  • 1.5 כוסות סלרי, פרוס
  • 1/2 כוס בצל ירוק, פרוס
  • 5 כפות רוטב אסיאתי או סויה
  • 2 כפיות שומשום קלוי
  • 1/4 כוס כוסברה או פטרוזיליה, טרייה קצוצה
  • 1 חבילת פסטה מסוג פטוצ'יני או לינגוויני

מה עושים?

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.

מעבירים את הפסטה לקערה גדולה. מוסיפים את הסלרי, נתחי העוף, הבצל הירוק, הכוסברה (או הפטרוזיליה), ומערבבים היטב.

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ל-4 עד 24 שעות.

לפני הגשה שופכים מעל מעט רוטב סויה או רוטב אסיאתי ומפזרים שומשום.

 

 
מתכונים לסלט פסטה

סלט פסטה יווני

כמות מנות: 12 עד 16 מנות
זמן הכנה: 40 דקות
זמן קירור: 2 עד 24 שעות

מה צריך?

  • 340 גרם פסטה פנה (שווה ערך ל-4 כוסות של פסטה לא מבושלת).
  • 2 כוסות עגבניות שרי, קצוצות לרבעים
  • 1 מלפפון בינוני חצוי לאורך ופרוס דק
  • 4 בצלים ירוקים, פרוסים
  • 1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ / 2 כפיות בזיליקום מיובש וכתוש
  • 2 כפות אורגנו טרי / 2 כפיות אורגנו יבש וכתוש
  • 4-6 שיני שום, טחונות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת (100 גרם)
  • עלי אורגנו טריים

מה עושים?

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.

בקערה גדולה מערבבים את הפסטה המבושלת עם העגבניות, המלפפון, הבצל הירוק והזיתים.

בצנצנת עם מכסה, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, הבזיליקום, האורגנו, השום, המלח והפלפל. מכסים ומנערים היטב.

מטפטפים מעט מהרוטב מעל תערובת הפסטה והירקות.

מכסים את קערת הסלט ומכניסים למקרר לשעתיים עד 24 שעות לפני ההגשה.

לפני שמגישים, מוסיפים את הפטה ומפזרים מעל עלי אורגנו טריים.

 

 
מתכונים לסלט פסטה

סלט פסטה עם שעועית, תרד ופטה

כמות מנות: 6
זמן הכנה: 25 דקות
זמן קירור: שעתיים

מה צריך?

  • 140-170 גרם עלי תרד טריים
  • 420 גרם שעועית שטופה ומסוננת
  • 110 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות, טריות וקצוצות
  • 2 בצל ירוק, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף אורגנו טרי, קצוץ
  • 1 כף טימין טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 340 גרם פסטה (פוסילי, מקרוני או פנה)
  • גבינת פרמזן לגירוד (אופציה)

מה עושים?

בקערית ההגשה מערבבים את עלי התרד, השעועית, גבינת הפטה, העגבניות, הבצל הירוק, השום, מיץ הלימון, השמן, האורגנו, הטימין, המלח והפלפל.

נותנים לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר, כשעתיים, תוך ערבוב מדי פעם.

זמן קצר לפני ההגשה, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מסננים את הפסטה ושומרים 1/4 כוס ממי הבישול.

מקפיצים את הפסטה ומי הבישול בקערה של תערובת הסלט.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אפשר לגרד מעל גבינת פרמזן.

 

 

מקור תמונות: www.bhg.com

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: