maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני עוף מיוחדים מרחבי העולם

  העוף משמש כאחד המרכיבים המרכזיים והחשובים ביותר כמעט בכל מדינה ובדיוק בגלל זה בכל מקום שבו תבקרו תגלו צורה ייחודית ומעניינת להכנתו. הצטרפו למסע עולמי טעים במיוחד בעקבות 6 מתכוני עוף מרחבי העולם וגלו כיצד להכין מנות מסורתיות ומסקרנות ממדינות שונות, שבאמצעותן תוכלו להעניק לארוחה המשפחתית שלכם מעט ניחוח של חו"ל. זוהי ההזדמנות להפוך את הארוחה הבאה שלכם לחוויית טעמים אמיתית!

1. אורז קון פויו – ספרד

שמה הפשוט של המנה הספרדית הקלאסית הזאת – אורז ועוף – אולי עשוי ליצור רושם שמדובר במנה פשוטה, אך הטעמים המפתיעים שמרכיבים אותה ודאי יצליחו לשנות את כל מה שחשבתם על השילוב הזה. זוהי מנה מושקעת ועשירה בתבלינים שתעניק למטבח שלכם ניחוח ספרדי ממכר.
 
עוף עם רוטב עגבניות על מצע של אורז
 

מצרכים:

  • 1 קילו של כרעי ושוקי עוף
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 4 שיני שום טחונות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפל קצוץ - אדום או ירוק
  • 3 כוסות אורז
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • ½3 כוסות ציר עוף (לא חובה, ניתן להחליף במים) 
  • 10 זיתים ירוקים
  • 1 כוס אפונים
  • 2 כפיות אורגנו
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל לתיבול

הוראות הכנה:

  • הכניסו את העוף לקערה גדולה, הוסיפו מיץ לימון, שום, מלח ופלפל והמתינו במשך שעה לפחות כדי להעצים את הטעם של התבלינים. מומלץ להשרות את העוף במשך לילה שלם אם ניתן.

  • חממו את שמן הזית בסיר גדול בטמפרטורה בינונית.

  • הוציאו את העוף מהקערה וטפחו עליו קלות בעזרת נייר מגבת עד שיתייבש. לאחר מכן הכניסו אותו לתוך הסיר עם השמן וטגנו עד לקבלת גוון חום. לאחר מכן הוציאו את העוף מהסיר והניחו אותו בתבנית.

  • הוסיפו מעט שמן זית לסיר והכניסו אליו בצל, פלפלים ושום. המתינו עד שהבצלים יקבלו גוון שחום אבל הקפידו שלא ישחימו יותר מדי. 

  • הוסיפו לסיר אורז ורוטב עגבניות ובשלו למשך 2 דקות. לאחר מכן הוסיפו את ציר העוף או המים, זיתים, אפונים, אורגנו, מלח ופלפל.

  • הכניסו את חתיכות העוף לתוך הסיר והמתינו. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש, כסו את הסיר והמשיכו לבשל במשך 30 דקות נוספות.

  •  כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה למשך 10 דקות. לאחר מכן פזרו מעט כוסברה מעל והגישו. 

עוף ברוטב עגבניות בסיר
 

2. עוף טיקה מסאלה – הודו

הטעמים העוצמתיים והתבלינים העשירים הפכו את העוף בסגנון טיקה מסאלה לאחד מהסמלים הבולטים של המטבח ההודי. הרוטב העמוס בטעמים שנספג באורז הבלסמי שמתחת לעוף יוצר חוויה אוריינטלית אמיתית ומרעננת במיוחד.
עוף טיקה מסאלה על מצע אורז

מצרכים: 

  • 5 כפות שמן
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף צ'ילי אדום טחון
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף כוסברה
  • 1 כף ג'ינג'ר 
  • 1 כף ממרח שום 
  • 3 רצועות חזה עוף
  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס אורז בסמטי

הוראות הכנה:

  • חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ולאחר החימום הוסיפו את העגבנייה, מלח, אבקת צ'ילי, פפריקה, כוסברה וממרח שום. טגנו את התערובת במשך כ-5 דקות.

  • הוסיפו כוס מים למחבת ולאחר מכן הכניסו את רצועות העוף. בשלו למשך 10 עד 12 דקות נוספות.

  • מלאו סיר ב-2 כוסות המים שנותרו והוסיפו לו את האורז יחד עם מלח לפי הטעם. בשלו את האורז במשך 20-30 דקות על להבה בינונית עד להתרככותו.

  • מלאו קערת הגשה גדולה באורז, הניחו עליה את תבשיל העוף והגישו חם.

רוטב טיקה מסאלה

3. עוף מטוגן בסגנון טקסני – ארה"ב

אין הרבה מאכלים שמסמלים את ארצות הברית כמו העוף המטוגן המפורסם שבה. מדינות רבות בארה"ב מתגאות במתכונים הייחודיים שלהן לעוף המטוגן, אך בעיניי רבים צורת ההכנה במדינת טקסס מתעלה על כולן.
עוף מטוגן עם חסה בקערת הגשה

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • ⅓ כוס מים 
  • 1 כוס רוטב צ'ילי חריף 
  • ¼ כוס אבקת שום
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית תבלין צ'ילי
  • 6 שוקי עוף
  • שמן לבישול (עדיף שמן בוטנים) 

הוראות הכנה:

  • שברו את הביצים והכניסו אותן לקערה בינונית עם מים. הוסיפו לקערה עם הביצים והמים את רוטב הצ'ילי החריף ואבקת השום. הבלילה שנוצרת אמורה להיות בצבע כתום בהיר. 

  • בקערה נפרדת ערבבו את הקמח עם פלפל.

  • טבלו את העוף בבלילה עם הביצה ולאחר מכן צפו אותו בבלילת הקמח והפלפל.

  • חממו שמן במחבת עמוק על להבה בינונית-גבוהה וודאו שהוא לא ממלא יותר ממחצית מהמחבת. 

  • טגנו את העוף עד לקבלת צבע חום ומרקם פריך – לא יותר מ-14 דקות. 

גבר מציג עוף מטוגן בקערת הגשה לבנה

4. טאקו – מקסיקו

המטבח המקסיקני מספק מגוון של ארוחות עם מנות שחיתות מהנות ואחת המפורסמות והכיפיות ביותר היא הטאקו – בצק אפוי המכיל תערובת של בשר, תבלינים מיוחדים וירקות עם טעמים חזקים. הכנת הטאקו אינה מסובכת כמו שאנשים מסוימים חושבים ובכמה צעדים פשוטים גם אתם תוכלו לבשל ארוחה מקסיקנית אותנטית.
טאקו עם עוף ורוטב בצד

מצרכים:

  • ½ כוס שמן זית + 3 כפות נוספות
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 5 בצלים צהובים קצוצים
  • 2 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
  • ¼ כוס קמח תופח
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים לחתיכות דקות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • 2 כפות זרעי כמון
  • 5 כוסות ציר עוף או מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 8 טורטיות גדולות מקמח לבן 

תוספת ירקות בצד:

  • 2 בצלים אדומים חתוכים לפרוסות דקות
  • 1 ראש כרוב פרוס לחתיכות דקות
  • 12 צנונים פרוסים לחתיכות דקות
  • 6 עגבניות קצוצות
  • 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 פחית שעועית שחורה מיובשת

הוראות הכנה:  

  • מזגו ½ כוס שמן זית לתוך מחבת עמוקה וחממו אותה על להבה בינונית. הוסיפו למחבת שיני שום ובצלים ובשלו אותם עד שיתרככו.

  • תבלו את חזה העוף במלח ופלפל וצפו אותו בקמח מכל צדיו.

  • מזגו 3 כפות שמן זית לתוך מחבת נפרדת וחממו אותה על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו את העוף למחבת וטגנו אותו במשך 8 דקות או עד לקבלת גוון חום. 

  • לאחר שהשום והבצל התרככו, הוסיפו למחבת שלהם כמון, אורגנו, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת ופלפלים.

  • כשהעוף מקבל גוון חום, העבירו אותו למחבת עם השום והבצל והוסיפו את ציר העוף או המים. המתינו עד לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את החום וכסו את המחבת. בשלו כ-20 דקות עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך.

  • טבלו את תכולת המחבת במלח ופלפל ולאחר מכן מזגו את התכולה לקערה. מלאו את הטורטיות בתבשיל שהכנתם והגישו לצד הירקות החתוכים. 

עוף על טאקו עם צמחי תיבול

5. יקיטורי – יפן

את השיפודים הישראליים כולנו מכירים ואוהבים, אך לא רבים יודעים שגם המטבח היפני המפורסם מציע את הגרסה המיוחדת והמעניינת שלו לשיפודי העוף. יקיטורי הוא מאכל שכולל רצועות של עוף שמוגשות על שיפודי במבוק ומתובלות במגוון הרטבים והתבלינים המפורסמים של המטבח היפני. 
עוף שחום על שיפוד

מצרכים: 

  • ½1 כוסות מירין (ליקר אורז) 
  • ¾ כוס רוטב סויה 
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שן שום קצוצה
  • 400 גרם כרעי עוף (בשר פרגית) חתוכים לקוביות בינוניות
  • 8 שיפודי במבוק

הוראות הכנה:

  • לתוך מחבת בינונית, הכניסו את המירין, רוטב הסויה, הסוכר והשום ובשלו בחום בינוני עד להתאדות של כחצי מהרוטב. הסירו מהאש ואפשרו לרוטב להתקרר מעט לאחר הבישול.

  • שפדו את חתיכות העוף על מקלות הבמבוק וצלו את השיפודים על הגריל או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

  • כשבשר העוף מתחיל להשחים מרחו עליו את הרוטב משניו צדיו והמשיכו לצלות אותו. חזרו על הפעולה 3 פעמים במהלך הצלייה בכל פעם שהרוטב נספג בבשר העוף.

  • לאחר שהרוטב נגמר והעוף התרכך, הסירו את השיפודים מהגריל או הוציאו אותם מהתנור והגישו חם.

חתיכות עוף על שיפודי עץ מונחים על צלחת

6. קוק או ון – צרפת

אחד מהמאכלים הבולטים ביותר במטבח הצרפתי הוא הקוק או ון – קדרת עוף עשירה שמבושלת עם ציר של יין ושום. טעמו הייחודי של היין מעניק לעוף מרקם מעודן ומיוחד שהופך אותו ממאכל פשוט למנה יוקרתית ומעניינת.
קדרת עוף עם ירקות

מצרכים:

  • 1 קילו של בשר עוף (ניתן לערבב כרעיים, שוקיים וחזה עוף לפי ההעדפה) 
  • 2 כפות מים
  • 200 גרם גזרים חתוכים גס
  • 1 בצל פרוס
  • 1 שן שום קצוצה
  • ¼ כוס קוניאק או ברנדי
  • ½ בקבוק יין אדום יבש
  • 1 כוס ציר עוף (ניתן להמיר ב-1 כוס מים עם 1 כפית אבקת מרק עוף)
  • 10 גבעולי תימין
  • ½1 כפות קמח תופח
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • הניחו את חלקי העוף על מגבת נייר, טפחו עליהם עד שיתייבשו ותבלו אותם במלח ופלפל מכל צדיהם.

  • חממו שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו לו את חלקי העוף וטגנו עד להשחמה (כ-5 דקות).

  • הניחו מחבת על אש בינונית עם מעט שמן והוסיפו לה בצלים, גזרים, מלח ופלפל וטגנו אותם על אש בינונית במשך 12 דקות. הקפידו לערבב את המרכיבים במהלך הזמן הזה ולאחר מכן הוסיפו שום וערבב את הכל במשך כדקה נוספת.

  • לתוך הסיר עם העוף, הוסיפו קוניאק או ברנדי, יין, מלח ופלפל וציר עוף וחממו על להבה בינונית-גבוהה.

  • לאחר שהנוזלים בסיר מתחילים לרתוח, הוסיפו לו את תכולת המחבת ובשלו במשך 40 דקות.

  • לאחר 40 דקות הוסיפו לסיר את הקמח, ערבבו היטב וכסו למשך 10 דקות נוספות. הסירו מהלהבה והגישו חם.

קדרת עוף בסיר בישול

מקור התמונות: Quadell Kelly Sue thebittenword.com Masserie ProjectManhattan Ocdp Jeremy Keith Family O'Abé jeffreyw stevendepolo MattHucke stu_spivack The Travelista

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: