maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני עוף מיוחדים מרחבי העולם

 העוף משמש כאחד המרכיבים המרכזיים והחשובים ביותר כמעט בכל מדינה ובדיוק בגלל זה בכל מקום שבו תבקרו תגלו צורה ייחודית ומעניינת להכנתו. הצטרפו למסע עולמי טעים במיוחד בעקבות 6 מתכוני עוף מרחבי העולם וגלו כיצד להכין מנות מסורתיות ומסקרנות ממדינות שונות, שבאמצעותן תוכלו להעניק לארוחה המשפחתית שלכם מעט ניחוח של חו"ל. זוהי ההזדמנות להפוך את הארוחה הבאה שלכם לחוויית טעמים אמיתית!
מתכון לעוף עם אורז בסגנון ספרדי - ארוז קון פויו

שמה הפשוט של המנה הספרדית הקלאסית הזאת – אורז ועוף – אולי עשוי ליצור רושם שמדובר במנה פשוטה, אך הטעמים המפתיעים שמרכיבים אותה ודאי יצליחו לשנות את כל מה שחשבתם על השילוב הזה. מתכון למנה מושקעת ועשירה בתבלינים שתעניק למטבח שלכם ניחוח ספרדי ממכר.

רכיבים לארוז קון פויו:
ירכי עוף - 1 קג' (מחולקים לכרעיים ושוקיים)
מיץ לימון - 1 כוס
שיני שום - 4 (כתושות)
בצל - 1 (קצוץ)
שמן זית - 3 כפות
פלפל אדום - 1 (או צהוב, קצוץ)
אורז - 3 כוסות
ציר עוף - ½3 כוסות (מתכון לציר עוף, או מים)
זיתים ירוקים - 10 יחידות
אפונים - 1 כוס
אורגנו - 2 כפיות
כוסברה - ½ כוס (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לעוף ואורז הודי בתיבול חריף - טיקה מסאלה

הטעמים העוצמתיים והתבלינים העשירים הפכו את מתכון העוף טיקה מסאלה לאחד מהסמלים הבולטים של המטבח ההודי. הרוטב העמוס בטעמים שנספג באורז הבלסמי שמתחת לעוף יוצר חוויה אוריינטלית אמיתית ומרעננת במיוחד.

מתכון לעוף ואורז הודי בתיבול חריף - טיקה מסאלה מקור תמונה: Kelly Sue
רכיבים לטיקה מסאלה:
שמן - 5 כפות
עגבנייה - 1 (קצוצה)
מלח - 1 כפית
צ'ילי אדום - 1 כף (טחון)
פפריקה - 1 כף
כוסברה - 1 כף
ג'ינג'ר - 1 כף
שום - 1 כף (כתוש)
חזה עוף - 3 (רצועות מפולטות ללא עצות)
מים - 3 כוסות
אורז - 1 כוס (בסמטי)
מתכון לעוף מטוגן בסגנון טקסני – ארה"ב

אין הרבה מאכלים שמסמלים את ארצות הברית כמו העוף המטוגן המפורסם שבה. מדינות רבות בארה"ב מתגאות במתכונים הייחודיים שלהן לעוף המטוגן, אך בעיניי רבים צורת ההכנה במדינת טקסס מתעלה על כולן.

רכיבים לעוף ומטוגן:
מים - ⅓ כוס
רוטב צ'ילי - 1 כוס (חריף)
אבקת שום - ¼ כוס (או 4 שיני שום כתושות)
קמח תופח - 2 כוסות
צ'ילי - 1 כפית
שמן - לפי הצורך (לטיגון - עדיף שמן בוטנים)
 
מתכון לטאקו עם רצועות חזה עוף - מקסיקו

המתכונים במטבח המקסיקני מספקים מגוון של ארוחות עם מנות שחיתות מהנות ואחת המפורסמות והכיפיות ביותר היא הטאקו – בצק אפוי המכיל תערובת של בשר, תבלינים מיוחדים וירקות עם טעמים חזקים. הכנת הטאקו אינה מסובכת כמו שאנשים מסוימים חושבים ובכמה צעדים פשוטים גם אתם תוכלו לבשל ארוחה מקסיקנית אותנטית.

מתכון לטאקו עם רצועות חזה עוף - מקסיקו מקור תמונה: The Travelista
רכיבים לטאקו:
שמן זית - ½ כוס + 3 כפות נוספות
שיני שום - 10 (קצוצות)
בצלים - 5 (צהובים, קצוצים)
חזה עוף - 2 קג' (חתוך לקוביות)
קמח תופח - ¼ כוס
פלפלים ירוקים חריפים - 2 (פרוסים לחתיכות דקות)
אורגנו - 2 כפות (מיובש)
זרעי כמון - 2 כפות
ציר עוף - 5 כוסות (מתכון לציר עוף, או מים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טורטיות - 8 (גדולות, מקמח מלא)
בצלים - 2 (אדומים, פרוסים לפרוסות דקות- תוספת לקישוט)
כרוב - 1 ראש (חתוך לחתיכות דקות - תוספת לקישוט)
צנונים - 12 (חתוכים לחתיכות דקות - תוספת לקישוט)
עגבניות - 6 (קצוצות - תוספת לקישוט)
כוסברה - 1 כוס (טרייה קצוצה - תוספת לקישוט)
שעועית שחורה - 1 פחית (מיובשת - תוספת לקישוט)
מתכון לשיפודי עוף יפניים - יקיטורי

את השיפודים הישראליים כולנו מכירים ואוהבים, אך לא רבים יודעים שגם המטבח היפני המפורסם מציע מתכון עם גרסה מיוחדת ומעניינת משלו לשיפודי עוף. יקיטורי הוא מאכל שכולל רצועות של עוף שמוגשות על שיפודי במבוק ומתובלות במגוון הרטבים והתבלינים המפורסמים של המטבח היפני. 

מתכון לשיפודי עוף יפניים - יקיטורי מקור תמונה: Ocdp
רכיבים ליקיטורי:
מירין - ½1 כוסות (ליקר אורז)
רוטב סויה - ¾ כוס
סוכר - 4 כפות
שן שום - 1 (קצוצה)
פרגית - 400 גר' (כרעי עוף חתוכים לקוביות בינוניות)
מתכון לעוף עם יין ושום, תבשיל צרפתי - קוק או ון

המתכון לאחד מהמאכלים הבולטים ביותר במטבח הצרפתי הוא הקוק או ון – קדרת עוף עשירה שמבושלת עם ציר של יין ושום. טעמו הייחודי של היין מעניק לעוף מרקם מעודן ומיוחד שהופך אותו ממאכל פשוט למנה יוקרתית ומעניינת.

מתכון לעוף עם יין ושום, תבשיל צרפתי - קוק או ון מקור תמונה: stevendepolo
רכיבים לקוק או ון - תבשיל עוף:
בשר עוף - 1 קג' (ניתן לערבב כרעיים, שוקיים וחזה עוף לפי ההעדפה)
מים - 2 כפות
גזר - 200 גר' (חתוך גס)
בצל - 1 (פרוס)
שן שום - 1 (קצוצה)
ברנדי - ¼ כוס (או קוניאק)
יין - ½ בקבוק (אדום יבש)
ציר עוף - 1 כוס (מתכון לציר עוף, או 1 כוס מים עם 1 כפית אבקת מרק עוף)
טימין - 10 גבעולים
קמח תופח - ½1 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: