maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לטאקו עם רצועות חזה עוף - מקסיקו

המתכונים במטבח המקסיקני מספקים מגוון של ארוחות הכוללות מנות שחיתות מהנות במיוחד, כשאחת המפורסמות והכיפיות ביותר ביניהן היא הטאקו – בצק אפוי המכיל תערובת של בשר, תבלינים מיוחדים וירקות עם טעמים חזקים. הכנת הטאקו אינה מסובכת כמו שאנשים מסוימים חושבים ובכמה צעדים פשוטים גם אתם תוכלו לבשל ארוחה מקסיקנית אותנטית.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לטאקו עם רצועות חזה עוף - מקסיקו מקור תמונה: The Travelista
רכיבים לטאקו:
שמן זית - ½ כוס + 3 כפות נוספות
שיני שום - 10 (קצוצות)
בצלים - 5 (צהובים, קצוצים)
חזה עוף - 2 קג' (חתוך לקוביות)
קמח תופח - ¼ כוס
פלפלים ירוקים חריפים - 2 (פרוסים לחתיכות דקות)
אורגנו - 2 כפות (מיובש)
זרעי כמון - 2 כפות
ציר עוף - 5 כוסות (מתכון לציר עוף, או מים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טורטיות - 8 (גדולות, מקמח מלא)
בצלים - 2 (אדומים, פרוסים לפרוסות דקות- תוספת לקישוט)
כרוב - 1 ראש (חתוך לחתיכות דקות - תוספת לקישוט)
צנונים - 12 (חתוכים לחתיכות דקות - תוספת לקישוט)
עגבניות - 6 (קצוצות - תוספת לקישוט)
כוסברה - 1 כוס (טרייה קצוצה - תוספת לקישוט)
שעועית שחורה - 1 פחית (מיובשת - תוספת לקישוט)
אופן הכנת הטאקו:
  1. מזגו ½ כוס שמן זית לתוך מחבת עמוקה וחממו אותה על להבה בינונית. הוסיפו למחבת את שיני השום והבצלים ובשלו אותם עד שיתרככו.
  2. תבלו את חזה העוף במלח ופלפל וצפו אותו בקמח מכל צדיו.
  3. מזגו 3 כפות שמן זית לתוך מחבת נפרדת וחממו אותה על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו את העוף למחבת וטגנו אותו במשך 8 דקות או עד לקבלת גוון חום.
  4. לאחר שהשום והבצל התרככו, הוסיפו למחבת שלהם כמון, אורגנו, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת ופלפלים.
  5. כשהעוף מקבל גוון חום, העבירו אותו למחבת עם השום והבצל והוסיפו את ציר העוף או המים. המתינו עד לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את החום וכסו את המחבת. בשלו כ-20 דקות עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך.
  6. טבלו את תכולת המחבת במלח ופלפל ולאחר מכן מזגו את התכולה לקערה. מלאו את הטורטיות בתבשיל שהכנתם והגישו לצד הירקות החתוכים. preperation מקור תמונה: stu_spivack
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: