header

מתכון לעוף עם יין ושום, תבשיל צרפתי - קוק או ון

המתכון לאחד מהמאכלים הבולטים ביותר במטבח הצרפתי הוא הקוק או ון – קדרת עוף עשירה שמבושלת עם ציר של יין ושום. טעמו הייחודי של היין מעניק לעוף מרקם מעודן ומיוחד שהופך אותו ממאכל פשוט למנה יוקרתית ומעניינת.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף עם יין ושום, תבשיל צרפתי - קוק או ון מקור תמונה: stevendepolo
רכיבים לקוק או ון - תבשיל עוף:
בשר עוף - 1 ק"ג (ניתן לערבב כרעיים, שוקיים וחזה עוף לפי ההעדפה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - לטיגון
גזר - 200 גרם (חתוך גס)
בצל - 1 (פרוס)
שן שום - 1 (קצוצה)
ברנדי - ¼ כוס (או קוניאק)
יין - ½ בקבוק (אדום יבש)
ציר עוף - 1 כוס (מתכון לציר עוף, או 1 כוס מים עם 1 כפית אבקת מרק עוף)
טימין - 10 גבעולים
קמח תופח - ½1 כפות
אופן הכנת הקוק או ון - תבשיל עוף:
  1. הניחו את חלקי העוף על מגבת נייר, טפחו עליהם עד שיתייבשו ותבלו אותם במלח ופלפל מכל צדיהם.
  2. חממו שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו לו את חלקי העוף וטגנו עד להשחמה (כ-5 דקות).
  3. הניחו מחבת על אש בינונית עם מעט שמן והוסיפו לה בצל, גזרים, מלח ופלפל וטגנו אותם על אש בינונית במשך 12 דקות. הקפידו לערבב את המרכיבים במהלך הזמן הזה ולאחר מכן הוסיפו שום וערבב את הכל במשך כדקה נוספת.
  4. לתוך הסיר עם העוף, הוסיפו קוניאק או ברנדי, יין, טימין, מלח ופלפל וציר עוף וחממו על להבה בינונית-גבוהה.
  5. לאחר שהנוזלים בסיר מתחילים לרתוח, הוסיפו לו את תכולת המחבת ובשלו במשך 40 דקות.
  6. לאחר 40 דקות הוסיפו לסיר את הקמח, ערבבו היטב וכסו למשך 10 דקות נוספות. הסירו מהלהבה והגישו חם. בתיאבון! preperation מקור תמונה: Own work
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.