maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים חריפים מסביב לעולם

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

הישראלים ידועים באהבתם לאוכל חריף, אך יש עוד מקומות בעולם בהם התושבים נהנים במיוחד מהתחושה השורפת והטעימה. אספנו עבורכם 5 מתכונים חריפים במיוחד מכל העולם. לאמיצים בלבד!

 

קארי שטני - מלזיה
מנה עשירה וחריפה אשר תכניס את המזרח הרחוק ישר אל המטבח שלכם.

מתכון חריף

מרכיבים
  • 1.2 ק"ג עוף, חתוך לחתיכות
  • 0.5 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים
  • 1/4 כוס שמן לבישול
  • 1 כוס מים
  • 1/3 כוס 
  • 1/3 כוס מיץ תמרינדי
  • 2 כפות חומץ לבן
  • כף זרעי חרדל
  • כף כוסברה קצוצה (לקישוט, לא חובה)

לרוטב

  • 20 פלפלים חריפים, ללא זרעים ומושרים במים למשך חצי שעה
  • 3 בצלים, קצוצים גס
  • 5 שיני שום, קצוצות גס
  • 3 גבעולי למונגראס, קצוצים דק (החלק הלבן בלבד)
  • 1.5 כפות כף ג'ינג'ר, קצוץ
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 כפות מים

הכנה

  • הכניסו את כל המרכיבים לרוטב למעבד מזון והפעילו אותו עד ליצירת מחית אחידה.
  • חממו בסיר כבד את השמן. ברגע שהשמן התחמם, הוסיפו את זרעי החרדל ובשלו אותם עד שישמיעו קולות פצפוץ.
  • הוסיפו את מחית הרוטב לסיר ובשלו כ-10 דקות עד שיתחיל לעלות ריח עז.
  • הוסיפו את חתיכות העוף וכסו אותן עם מחית הרוטב. בשלו במשך 10 דקות נוספות והוסיפו את תפוחי האדמה. ערבבו היטב.
  • הוסיפו לסיר את המים. המים אמורים לכסות בקושי את העוף ותפוחי האדמה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש, כסו את הסיר והניחו לו למשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  • תקנו את התיבול, הוסיפו את מיץ התמרינדי והחומץ וערבבו היטב.
  • קשטו עם הכוסברה הקצוצה והגישו עם אורז לבן.

דורו וואט - אתיופיה
מנה אתיופית מסורתית עם עוף וביצים המבוססת על תבלין הברברה האפריקאי.

מתכון חריף

מרכיבים
  • 6 שוקי עוף
  • 4 ביצים
  • 3 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, מעוכות
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף תערובת תבלין ברברה. לחצו כאן להוראות הכנה פשוטות.
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 500 מ"ל ציר עוף
  • שמן לטיגון
הכנה
  • בשלו את הביצים עד שיהפכו לקשות, הניחו להן להתקרר וקלפו אותן.
  • סדרו את חתיכות העוף בכלי מתאים ועסו אותן עם מיץ הלימון והמלח. תנו לעוף לשבת במשך 30 דקות.
  • חממו מעט שמן במחבת עמוקה וטגנו בו את הבצל עד שיזהיב.
  • הוסיפו לבצל את תערובת התבלין, הג'ינג'ר הטחון והשום המעוך. המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב במשך כמה דקות.
  • שפכו לסיר את ציר העוף, הסירו את המרינדה מהעוף והוסיפו אותו לסיר. 
  • הביאו את הסיר לרתיחה ואז המשיכו לבשל על אש קטנה במשך 45 דקות.
  • הוסיפו לסיר את הביצים, בשלו במשך 10 דקות נוספות.
  • תקנו את התיבול והגישו עם אורז לבן.

מרק עוף חריף - תאילנד
מנה פופולרית ואהובה במיוחד על התיירים. המרק החריף יפתיע אתכם בטעמו המיוחד ויהפוך לאחד האהובים גם במטבח שלכם.

מתכון חריף

מרכיבים
  • 1 ק"ג שוקי עוף, חתוכות
  • 340 גר' פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • 3 גבעולי למון גראס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 כף שמן
  • 2 כפיות משחת קארי אדומה
  • מיץ מליים אחד
  • 1 בצל סגול, פרוס
  • חופן קטן של כוסברה, קצוצה דק (לקישוט)
  • 1 פלפל חריף ירוק, פרוס (לקישוט)
  • 1 ליים, חתוך לפלחים (לקישוט)
הכנה
  • חממו את ציר העוף בסיר, הוסיפו אליו את הג'ינג'ר, הלמון גראס והשום והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות נוספות.
  • סננו את הציר והניחו בצד.
  • חממו את השמן בסיר מתאים למרק מעל אש בינונית. הוסיפו את העוף וערבבו. בשלו תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
  • הוסיפו את הפטריות והמשיכו לבשל ולערבב במשך 5 דקות.
  • הוסיפו את משחת הקארי ומיץ הליים. ערבבו עד למראה אחיד. 
  • הוסיפו את חלב הקוקוס ואת ציר העוף והוסיפו לבשל על אש נמוכה במשך 15-20 דקות נוספות.
  • הסירו את שאריות השומן שצפות על פני המרק.
  • הוסיפו את הבצל, המשיכו לערבב ולבשל במשך 5 דקות נוספות.
  • הגישו עם כוסברה קצוצה, פלפל חריף פרוס ופלחי ליים.

סטייק פלדה עם סלסה קריולה - ארגנטינה
נתח הבקר העדין מתובל בתערובת הנכונה של טעמים שהופכת אותו למעדן פיקנטי בעל סגנון לטיני מובהק.

מתכון חריף

מרכיבים
  • 2 ק"ג בשר בקר, נתח פלדה (מספר 17, נקרא גם כסליים)
  • 3 שיני שום, קצוצות ומעוכות למשחה (יחד עם מעט מלח)
  • 2 כפות טימין טרי, קצוץ
  • 1 כף פלפל שחור, טחון טרי
  • 1 כף אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1.5 כפות מלח
  • 1 עגבנייה גדולה, ללא זרעים, חתוכה לקוביות
  • בצל בינוני אחד, קצוץ
  • 1/2 גמבה אדומה, ללא זרעים, קצוצה
  • 1/2 כוס שמן זית משובח
  • 1/3 כוס חומץ בן יין
הכנה
  • ערבבו בקערה קטנה 2/3 ממשחת השום, יחד עם כף טימין, 2 כפיות פלפל שחור, אבקת הצ'ילי, הסוכר וכף מלח אחת.
  • סדרו את הסטייקים על נייר אפייה ועסו לתוכם את תערובת התבלינים. כסו ותנו לסטייקים לנוח למשך 4 שעות.
  • במיכל סגיר, ערבבו את העגבניה, הבצל, הגמבה, השמן והחומץ עם 1/4 כוס מים ושארית משחת השום, הטימין, הפלפל והמלח. ערבבו היטב ושימו במקרר.
  • צלו את הסטייקים במחבת או גריל לפי טעמכם.
  • תנו לסטייקים להתקרר מעט, חרצו בהם חריצים עמוקים, והוסיפו להם את הרוטב.

עוף צ'יפוטלה - מקסיקו 
עוף חריף עם רוטב צ'יפוטלה ממכר. מתכון טעים ומקפיץ. לאמיצים בלבד!

מתכון חריף

מרכיבים
  • 8 שוקי עוף, עם העצם
  • 120 גר' נקניקיות צ'וריסו, קצוצות דק
  • גזר גדול, מקולף וקצוץ
  • בצל בינוני אחד, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות טימין טרי
  • 1 פלפל צ'יפוטלה חריף (אפשר להשתמש בכל סוג של פלפל חריף, אך מומלץ להשתמש בצ'יפוטלה)
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • פפריקה, מלח ופלפל
הכנה
  • תבלו את העוף עם המלח, הפלפל והפפריקה לפי טעמכם.
  • חממו בסיר טיגון את השמן, הוסיפו את העוף והשחימו אותו מכל הכיוונים. לאחר ההשחמה העבירו את העוף לכלי נפרד.
  • טגנו בסיר את הנקניקיות הקצוצות במשך 7-8 דקות עד שישחימו והעבירו אותן לכלי נפרד.
  • הוסיפו לסיר את הבצל, הגזר, השום, הטימין והפלפל החריף. כסו את הסיר, הנמיכו את האש ובשלו במשך 8 דקות נוספות.
  • הוסיפו את העגבניות והביאו לרתיחה. הוסיפו את העוף והנקניקיות ובשלו במשך 8 דקות נוספות.
  • מומלץ להגיש ליד אורז לבן או לחם.

 

מקור: עירית גרטנר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: