header

מתכון לעוף ותפוחי אדמה חריף במיוחד

מתכון לעוף ותפוחי אדמה מלזי חריף במיוחד עם רוטב קארי. שמה של מנה עשירה זו הוא קארי "שטני" וזאת בשל חריפותה, המתכון הנהדר שלפניכם יכניס את המזרח הרחוק ישר אל המטבח שלכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף ותפוחי אדמה חריף במיוחד
רכיבים לתבשיל עוף:
עוף - 1.2 קג' (חתוך לחתיכות)
תפוחי אדמה - ½ קג' (קלופים וחתוכים)
שמן - ¼ כוס
מים - 1 כוס
חומץ - 2 כפות (לבן)
חרדל - 1 כף (זרעים)
כוסברה - 1 כף (קצוצה - לקישוט, לא חובה)
רכיבים לרוטב:
פלפלים חריפים - 20 יחידות (ללא זרעים ומושרים במים למשך חצי שעה)
בצלים - 3 (קצוצים גס)
שיני שום - 5 (קצוצות גס)
למון גראס - 3 (גבעולים קצוצים דק - החלק הלבן בלבד)
ג'ינג'ר - ½1 כפות (קצוץ)
כורכום - ¼ כפית
מים - 2 כפות
אופן הכנת התבשיל עוף:
  1. חממו בסיר כבד את השמן. ברגע שהשמן התחמם, הוסיפו את זרעי החרדל ובשלו אותם עד שישמיעו קולות פצפוץ.
  2. הוסיפו את מחית הרוטב לסיר ובשלו כ-10 דקות עד שיתחיל לעלות ריח עז.
  3. הוסיפו את חתיכות העוף וכסו אותן עם מחית הרוטב. בשלו במשך 10 דקות נוספות והוסיפו את תפוחי האדמה. ערבבו היטב.
  4. הוסיפו לסיר את המים. המים אמורים לכסות בקושי את העוף ותפוחי האדמה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
  5. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש, כסו את הסיר והניחו לו למשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  6. תקנו את התיבול, הוסיפו את מיץ התמרינדי והחומץ וערבבו היטב.
  7. קשטו עם הכוסברה הקצוצה והגישו עם אורז לבן. ​
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו את כל המרכיבים לרוטב למעבד מזון והפעילו אותו עד ליצירת מחית אחידה.
מקור: עירית גרטנר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.