header

מתכון נהדר למנת בקר ואורז נפלאה מהמטבח הקובני

בישראל יש מקום של כבוד למטבחים מכל רחבי העולם, ורבים מאיתנו אוהבים אוכל איטלקי, דרום אמריקאי או צרפתי - אך מתי בפעם האחרונה יצא לכם לטעום מנה מקובה? אם אתם מתחילים לגרד עכשיו את הראש אז כדאי לכם להפסיק ופשוט להבין שגם לעולם המטעמים שמגיע ממטבחי קובה יש מה להציע לנו, ומנת הבקר הפשוטה שלפניכם היא מקום מעולה להתחיל ממנו את מסע גילוי הטעמים שלכם.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון נהדר למנת בקר ואורז נפלאה מהמטבח הקובני מקור תמונה: mycolombianrecipes.com
רכיבים למנת בקר בסגנון קובה:
שמן זית - ¼ כוס
בקר טחון - 900 גרם
כמון - ½ כפית
אורגנו - ¼ כפית
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
פלפל ירוק - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 5 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
יין לבן - כוס
זיתים ירוקים - ½ כוס (חצויים)
צימוקים - ⅓ כוס
אופן הכנת המנת בקר בסגנון קובה:
  1. חממו סיר בגודל מתאים על להבה בינונית-גבוהה, ולאחר שהוא מתחמם, שפכו פנימה את השמן.
  2. הוסיפו את בשר הבקר, ערבבו ובשלו אותו עד שהוא מקבל צבע חום אחיד.
  3. כעת יש להוסיף את הכמון, האורגנו, עלה הדפנה, הבצל הקצוץ, הפלפל, השום ולבסוף את המלח והפלפל לפי הטעם. ערבו ובשלו למשך 10 דקות בלי לכסות את הסיר.
  4. בשלב הבא הוסיפו את רוטב ורסק העגבניות לבשר, יחד עם יין, זיתים וצימוקים. ערבבו היטב, הנמיכו את הלהבה לנמוכה, כסו את הסיר ובשלו למשך 30 דקות תוך כדי ערבוב תכוף.
  5. בסיום הבישול הוציאו את עלה הדפנה מהסיר, ערבבו ותקנו את התיבול בהתאם לצורך.
  6. בקובה נהוג לאכול את המנה הזאת עם אורז לבן, אבוקדו ותוספות דומות אחרות, מצאו את השילוב שהכי מתאים לכם ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: