maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים לפיתות במילויים מיוחדים שאתם חייבים לנסות

 פיתה מהווה את אחד מסוגי הלחמים האהובים היותר בישראל, והיא מככבת במזללות, כריכי צהריים של ילדים וארוחות על האש במשך כל השנה. למרות שאנו רגילים להשתמש בכיסי הלחמים הללו בתור כריך למילוי עם ממרחים ובשרים שונים, הפיתה מתאימה לשלל מנות אחרות הודות לטעמה הניטרלי שמשתלב בצורה טעימה עם מגוון רכיבים. כדי שתוכלו להכיר את הפיתה מחדש ולתת לה את הכבוד שהיא ראויה לו, מומלץ לכם לנסות את 7 הכריכים הנפלאים הבאים המכילים בתוכם עולם ומלואו של טעמים. שיהיה בתאבון!
מתכון לפיתה במילוי תפוחים וגבינת עיזים

כל מי שאוהב את השילוב בין מלוח למתוק יתאהב במתכון הפשוט הבא שניתן להכין מרכיבים אהובים במיוחד שיוצרים פיתה מלאה בכל טוב. את הכריך הייחודי שתכינו תוכלו להגיש לאורחים שבאו בהפתעה ולהרשים אותם עם מנה לא שגרתית, צבעונית וטעימה באופן מפתיע.

מתכון לפיתה במילוי תפוחים וגבינת עיזים מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1 (עדיף מקמח מלא)
תפוח עץ - ½ (מזן יונתן או חרמון, בינוני, פרוס דק)
עלי תרד - חופן (חתוכים גס)
גבינת עיזים - 30-40 גר' (מפוררת)
 
מתכון לפיתה עם סלט גרגירי חומוס, קייל וגבינת פטה

אחד מהשילובים האהובים ביותר במטבח הישראלי הוא פיתה עם חומוס שמקבלת שידרוג במתכון הטעים הבא. במקום להשתמש בממרח שיש בכל מקרר, הכינו לכם כריך טעים עם גרגירי חומוס שמקבלים תוספת טעימה במיוחד של קייל וגבינת עיזים שקשה לעמוד בפניה.

מתכון לפיתה עם סלט גרגירי חומוס, קייל וגבינת פטה מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1 (עדיף מקמח מלא)
גרגירי חומוס - 1 כוס (מבושלים או מקופסת שימורים ומסוננים מנוזלים)
עגבנייה - 1 (בינונית, חתוכה לקוביות קטנות)
שמן זית - 1-2 כפות
כרוב קייל - חופן (קצוץ גס)
גבינת פטה - 30 גר' (במליחות מעודנת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפיתה עם ירקות ורצועות בשר

את המתכון הבא ניתן להכין משאריות בשר הבקר מהארוחה של אתמול, או להתפנק על רצועות דקות פרוסות וצלויות של נתח בשר טרי ועסיסי. הניחוח המגרה שיתפשט בכל הבית בעת הכנת המנה יגרום לכל בני הבית לנהור למטבח ולראות מה מתבשל בו.

מתכון לפיתה עם ירקות ורצועות בשר מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1 (עדיף מקמח מלא)
בשר בקר - 200-250 גר' (מבושל או צלוי, חתוך לרצועות דקות)
טחינה - לפי הטעם (או ממרח חומוס - לא חובה)
עגבניות שרי - 4-5 (חצויות לאורכן)
עלי רוקט - חופן
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לפיתה במילוי גבינת עיזים, תות שדה וחומץ בלסמי

במתכון שלפניכם יש שילוב מעניין ומרענן בין פרי מתקתק לגבינת עיזים עם מליחות עדינה. ניגודיות הטעמים בין הרכיבים יוצרת מנה מאוזנת וטעימה במיוחד שתוכלו ליהנות ממנה בארוחת הצהריים או לצד תוספות טעימות אחרות. 

מתכון לפיתה במילוי גבינת עיזים, תות שדה וחומץ בלסמי מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1
תות שדה - 4 יחידות (פרוסים)
עלי חסה - חופן (חתוכים גס)
גבינת עיזים - 30 גר' (מפוררת)
מתכון לפיתה ממולאת בגבינת ריקוטה פיקנטית, אבוקדו וצנון

אם אתם רוצים להכין ארוחת צהריים מהירה, טעימה ומזינה, המתכון הפשוט הבא הוא בדיוק עבורכם! בתוך דקות ספורות תוכלו להכין כריך פיתה פיקנטי במילוי גבינה, אבוקדו וצנון שישביע אתכם וישאיר אתכם עם טעם של עוד.

מתכון לפיתה ממולאת בגבינת ריקוטה פיקנטית, אבוקדו וצנון מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1
סחוג - ½ כפית (או צ'ילי חריף)
עלי תרד - חופן (קצוצים דק)
גבינת ריקוטה - ½ גביע (5% שומן, 125 גר')
אבוקדו - ½ (פרוס)
צנונים - 3 (קטנים, פרוסים דק. ניתן להמיר בצנוניות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפיתה במילוי סלמון מעושן, יוגורט ושמיר

סלמון מעושן הוא אחד המעדנים הטעימים והאהובים ביותר על אנשים, וכדי ליהנות ממנו אתם לא צריכים לחכות למועדים מיוחדים. בתוספת של יוגורט ושמיר, ובתוך פיתה טרייה, תוכלו להכין את אחד מכריכי הסלמון המעושן הטעימים ביותר שניסיתם ולהפוך כל ארוחה לחגיגה. 

מתכון לפיתה במילוי סלמון מעושן, יוגורט ושמיר מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1 (עדיף מקמח מלא)
יוגורט - 1 גביע גדול (200 מ"ל, או כמות שווה של שמנת חמוצה)
עלי קייל - חופן (קצוצים)
מלפפון - ½ (פרוס דק או 1 מלפפון חמוץ)
שמיר - 2 כפות (קצוץ, טרי)
סלמון מעושן - 100 גר' (פרוס)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפיתה במילוי חמאת בוטנים, תות שדה ובננה

כדי ליהנות מקינוח טעים, אתם לא תמיד צריכים להדליק את התנור ולבחוש בלילות של עוגות שונות. במקום זאת, נסו את המתכון הפשוט הבא לפיתה במילוי מתקתק וטעים במיוחד של חמאת בוטנים, תותים ובננה שתוכלו להכין בקלות ובלי שום המתנה.

מתכון לפיתה במילוי חמאת בוטנים, תות שדה ובננה מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1 (עדיף מקמח מלא)
חמאת בוטנים - 3 כפות (טבעית או ממותקת)
בננה - 1 (קלופה ופרוסה)
תותים - 3-4 יחידות (פרוסים)
דבש - 1 כף (או סירופ מייפל)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו