maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים פשוטים להכנת פנקייקים מקוריים וטעימים

 אם יש דבר אחד שאני יודע בוודאות זה שילדיי לעולם לא השיבו בשלילה לאחר שהצעתי להם פנקייקים לארוחה. מאחר שמדובר במאכל אהוב ומבוקש בביתי, הן לארוחות הבוקר והצהריים המשותפות והן כקינוח מתוק בשבתות, הפכתי למעין מומחה בתחום, כשאין מתכון מיוחד שאינני מנסה. אין ספק שארבעת ילדיי מהווים צוות שופטים מהימן במיוחד, והם אלו שבחרו בקפידה את 6 מתכוני הפנקייקים הבאים, שלא רק שהם טעימים להפליא, אלא הם גם מזינים מאוד. 
מתכון לפנקייק בננה וזרעי צ'יה

מעבר לעובדה שמדובר בפנקייק עם טעם משובח, השימוש בקמח העשוי מחיטה מלאה, בדבש שמחליף את הסוכר ובזרעי צ'יה, הופך אותו למאכל מזין שיספק לכם אנרגיות לכל היום.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק בננה :
קמח מחיטה מלאה - ½1 כוסות (או כוסמין)
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
קינמון - 1 כפית (מגורר)
ביצה - 1 (טרופה)
חלב - 1 כוס
יוגורט - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
זרעי צ'יה - 3 כפות
דבש - 2 כפות
חמאה - 2 כפות (מומסת)
חמאה - נוספת לטיגון
בננות - 2 (מעוכות)
סירופ מייפל - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת הפנקייק בננה :
  1. הכניסו אל תוך קערה קטנה 2 כפות חמאה, דבש, חלב, יוגורט, ביצה, תמצית וניל וזרעי צ'יה, וערבבו היטב. לאחר מכן הניחו את התערובת בצד למשך כ-5 דקות, זאת בכדי לאפשר לזרעי הצ'יה להתרכך מעט.
  2. הכניסו אל תוך קערה בינונית קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  3. לאחר 5 דקות העבירו את התערובת הראשונה לתערובת הנוכחית, ערבבו עד שהרכיבים יתמזגו, ולבסוף הוסיפו את הבננות המעוכות וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה אך לא סמיכה.
  4. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, המיסו בה ½ כף חמאה, ושמנו את המחבת פעם נוספת לפני הכנת כל פנקייק.
  5. באמצעות מצקת צקו אל תוך המחבת שכבה דקה מהתערובת, כ-¼ כוס לערך, טגנו עד שהקצוות של הפנקייק יחלו להתבשל, כ-3 דקות לערך, ולאחר מכן הפכו אותו לצדו השני. לאחר 3-2 דקות, כשהפנקייק מוכן, הוציאו אותו בזהירות באמצעות מרית והניחו אותו על צלחת שמרופדת בנייר סופג. המשיכו לטגן את כל הפנקייקים עד שנגמרת הבלילה.
  6. מומלץ להוסיף סירופ מייפל ושקדים מעל הכל, וכמובן להגיש את הפנקייקים בעודם חמים.
טיפ השף:
טגנו את הפנקייקס במחבת טפלון על מנת לצמצם את כמות השימוש בחמאה לטיגון.
 
מתכון קל לפנקייק תותים

תוכלו להפתיע את הילדים עם מנה נהדרת שתותיר את כולם שבעים ומרוצים, וזאת באמצעות התותים המתוקים והסוכריות הצבעוניות שיעניקו לפנקייקים טעמים וצבעים נפלאים. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק תותים:
קמח - 1 כוס
סוכר - 2 כפות
אבקת אפייה - 1 כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - קורט (לא חובה)
ריוויון - 1 כוס
ביצה - 1
שמן קנולה - 2 כפות
תמצית וניל - ½ כפית
תותים - 1 כוס (קצוצים גס)
ספריי שמן - מעט (לשימון המחבת)
סוכריות צבעוניות - ⅓ כוס (לא חובה)
אופן הכנת הפנקייק תותים:
  1. הכניסו אל תוך קערה בינונית קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה, והניחו בצד.
  2. הכניסו אל תוך קערה קטנה כוס חובצה, ביצה, שמן ותמצית וניל, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. צקו את התערובת השנייה אל תוך הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. במידה שהבלילה נראית לכם סמיכה מידי, תוכלו להוסיף בין 3-1 כפות חובצה.
  4. שמנו מחבת גדולה, והניחו אותה על להבה נמוכה-בינונית. לאחר שהמחבת תתחמם, צקו כ-¼ כוס לערך מהבלילה לתוך המחבת, והשתדלו לא ליצור פנקייקים עבים מידי.
  5. פזרו על כל פנקייק בתורו מספר תותים וטגנו אותו עד שהחלק התחתון יזהיב, כ-3 דקות לערך, ולאחר מכן הפכו אותו על צדו השני, וטגנו אותו במשך 3-2 דקות. preperation
  6. במידה שתרצו להוסיף סוכריות צבעוניות, עליכם להוסיפן מיד לאחר שהפכתם את הפנקייק לצדו השני.
  7. יש לחזור על אותו התהליך עם שאר הבלילה.
  8. תוכלו לקשט את הפנקייק עם ריבה, סירופ מייפל, אבקת סוכר וכדומה, והגישו אותם בעודם חמים.
טיפ השף:
למתכון פרווה- המירו את כוס הריוויון ב-½ כוס שמנת צמחית ו-½ כוס מים.
מתכון לפנקייק חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

קשה לעמוד בפני הטעם הנהדר של חמאת הבוטנים, בעיקר כשמשלבים אותה עם שבבי שוקולד אהובים, כך שאין ספק שמדובר במנה שתתקבל באהבה על ידי כל הטועמים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק חמאת בוטנים:
חלב - 1 כוס
ביצה - 1
תמצית וניל - 1 כפית
חמאת בוטנים - ¼ כוס
קמח - ⅛1 כוסות
סוכר - 2 כפות
אבקת אפייה - ½ כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
רכיבים לסירופ חמאת בוטנים:
חמאת בוטנים - 2 כפות
סירופ מייפל - ½ כוס
אופן הכנת הפנקייק חמאת בוטנים:
  1. הכניסו אל תוך קערה קטנה חלב, ביצה, תמצית וניל וחמאת בוטנים, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  2. הכניסו אל תוך קערה גדולה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וערבבו היטב.
  3. צקו את התערובת הראשונה אל תוך הקערה הגדולה עם הרכיבים היבשים, וערבבו אותם עד שיתמזגו. היזהרו שלא לערבב יותר מידי. לאחר מכן הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו מעט, עד שיתמזגו בבלילה.
  4. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, וצקו כ-¼ כוס לערך מהתערובת אל תוך המחבת, לאחר 3 דקות לערך או כאשר החלק התחתון יזהיב, יש להפוך את הפנקייק לצדו השני, ולטגן במשך 3-2 דקות נוספות.
  5. יש לחזור על אותו התהליך עם כל הבלילה.
אופן הכנת הסירופ חמאת בוטנים:
  1. הכניסו אל תוך קערה קטנה שניתן לחמם במיקרוגל חמאת בוטנים ומייפל. חממו אותם במשך כ-30 שניות במיקרוגל, ולאחר מכן ערבבו אותם היטב עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  2. כעת, צקו את סירופ חמאת הבוטנים מעל כל פנקייק, והגישו כל עוד הם חמים.
מתכון לפנקייק אפונה עם צזיקי

מי אמר שפנקייק אינו מתאים לארוחת הצהריים? באמצעות המתכון הפשוט הבא תוכלו להכין מנה בריאה שתגיע במעטה של קינוח מעורר תאבון.

זמן הכנה: חסר
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק אפונה:
אפונה - 1 כוס
מלח - 1 כפית (+ קורט לתיבול המים)
קרם פרש - ½ כוס
גבינת עיזים - 120 גר'
קמח - ½ כוס
שמן קנולה - 2 כפות (+ שמן לטיגון)
עירית - 2 כפות (קצוצה + תוספת להגשה)
חמאה - 2 כפות (ממולחת ומומסת)
צזיקי - ½ כוס (להגשה)
רכיבים לקרם פרש:
שמנת מתוקה - ½ ליטר (2 מיכלים)
יוגורט - 2 כפות (או ריוויון)
אופן הכנת הפנקייק אפונה:
  1. הביאו סיר קטן עם מים לרתיחה, הוסיפו מעט מלח ואפונה, ובשלו אותה במשך 3-2 דקות. לבסוף, סננו היטב את המים, והניחו את האפונה בצד.
  2. הכניסו אל תוך בלנדר ביצים, כפית מלח, קרם פרש, גבינת עיזים, קמח ושמן, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לאחר מכן העבירו את התערובת אל קערה, והוסיפו אפונה ועירית. preperation
  3. חממו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן ולאחר שיתחמם צקו כ-¼ כוס לערך מהבלילה אל תוך המחבת, ושימו לב שהפנקייק אינו עבה מידי. טגנו במשך 3-2 דקות, וכשהחלק התחתון והקצוות יזהיבו, הפכו אותו לצדו השני, וטגנו במשך 3-2 דקות נוספות.
  4. לבסוף, טפטפו מעט חמאה מומסת וצזיקי והגישו.
אופן הכנת הקרם פרש:
  1. הניחו סיר על להבה בינונית, הכניסו אליו את השמנת והיוגורט וחממו אותם לטמפרטורה שלא עולה על 36 מעלות.
  2. לאחר מכן העבירו את התערובת אל תוך קערה והשאירו אותה בטמפרטורת החדר למשך לילה שלם.
  3. בבוקר בדקו האם לתערובת יש טעם חמצמץ. במידה שכן הכניסו אותה לקירור, ובמידה שלא השאירו אותה בטמפרטורת החדר למשך יממה נוספת.
 
מתכון לפנקייק תפוח וחיטה מלאה

את פנקייק התפוח המסורתי אוהב כל מי שטעם פעם בחייו, והמתכון הבא מציע לכם גרסה קצת יותר בריאה שללא ספק כדאי לכם להכיר. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק תפוח :
קמח - ¾ כוס
אבקת אפייה - ½3 כפיות
מלח - 1 כפית
דבש - 1 כף
חמאה - 3 כפות (מומסת)
חלב - ¼1 כוסות
ביצה - 1
סוכר חום - ¼ כוס
קמח - ¼ כוס (עבור התפוחים)
קינמון - ½ כפית
סירופ מייפל - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת הפנקייק תפוח :
  1. הכניסו לתוך קערה בינונית קמח רגיל, קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
  2. הכניסו אל תוך קערה אחרת דבש, חמאה מומסת, חלב וביצה וערבבו היטב. לאחר מכן העבירו את התערובת הנוכחית לזו הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוציאו את ליבת התפוחים, ולאחר מכן חתכו אותם לפרוסות דקות. ערבבו היטב בקערה קינמון, סוכר חום וקמח, ואבקו את חתיכות התפוח בתערובת זו.
  4. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו מעט חמאה, הכניסו 3 חתיכות תפוחים לתוך המחבת וטגנו אותם עד שיתרככו מעט. לאחר מכן צקו מעט מהבלילה, כ-¼ כוס לערך, על אותם התפוחים, וטגנו אותם עד שהחלק התחתון יזהיב, כ-3-2 דקות לערך.
  5. לאחר מכן הפכו את הפנקייק לצדו השני, וטגנו במשך 3-2 דקות נוספות. יש לבצע את אותו התהליך עם שארית הבלילה.
  6. תוכלו לקשט את הפנקייקים עם סירופ מייפל, אגוזי פקאן קצוצים, אבקת סוכר, דבש (לא חובה), והגישו.
מתכון לפנקייק אוכמניות וגרנולה
דרך נפלאה לפנק את כל המשפחה, בין שבארוחת הבוקר ובין שבשעות הערב, היא באמצעות מנת הפנקייק הטעימה הבאה, שתהווה חוויה לחך בכל נגיסה.
 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק אוכמניות:
קמח - 1 כוס
סוכר - 1 כף
אבקת אפייה - 1 כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (טחון)
מלח - ¼ כפית
ריוויון - 1 כוס
ביצה - 1 (טרופה)
שמן צמחי - 2 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
גרנולה - ½ כוס
ספריי שמן - מעט (לשימון)
אוכמניות - 1 כוס (שטופות ומיובשות)
אופן הכנת הפנקייק אוכמניות:
  1. חממו מחבת גדולה על להבה בינונית.
  2. הכניסו אל קערה בינונית קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח וערבבו היטב.
  3. הכניסו אל קערה קטנה חובצה, ביצה, שמן ותמצית וניל, וערבבו היטב.
  4. צקו את התערובת השנייה אל תוך הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה אך לא סמיכה (יש לשמור על מרקם גבשושי). לאחר מכן הוסיפו את הגרנולה, וערבבו מעט עד שתתמזג בבלילה.
  5. שמנו את המחבת, וצקו באמצעות מצקת חלק מהבלילה אותה הכנתם, כ-¼ כוס לערך. פזרו מספר אוכמניות על הפנקייק, והוסיפו שכבה דקה מהבלילה בכדי לכסות את האוכמניות.
  6. טגנו את הפנקייק במשך 3-2 דקות, או עד שהחלק התחתון יזהיב, ולאחר מכן הפכו את הפנקייק לצדו השני וטגנו אותו במשך 3-2 דקות נוספות.
  7. חזרו על אותן הפעולות עם הבלילה הנותרת.
  8. תוכלו לקשט את הפנקייק עם סירופ מייפל, אוכמניות נוספות או גרנולה, והגישו.
בתיאבון!
מקור: עדי.ד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: