maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים למרקי ראמן עשירים

  מרקים מהווים את אחת המנות האהובות על כולנו הודות למגוון הרכיבים הטעימים שיש בהם שיוצרים יחדיו מנה טעימה וקלה לעיכול. ליפנים יש גרסה מיוחדת משלהם למרקים עם תוספות בשם "ראמן" שכוללים בראש ובראשונה אטריות שאליהן מצטרפים ירקות, בשר וגם ביצים, שיוצרים יחדיו מנה עשירה ומשביעה במיוחד שתחמם לכם את ימי החורף הקרירים. בעזרת 5 המתכונים הבאים תוכלו להכיר את הראמן מקרוב ולגלות עולם חדש של טעמים מן המזרח שתרצו לבקר בו שוב ושוב גם הרבה אחרי שהחורף ייגמר.

 

מתכון למרק ראמן צמחוני - נודלס, פטריות ובטטה צלויה

אם מתחשק לכם מאכל מנחם ומפנק, מרק ראמן עם פטריות, בטטה ונודלס הוא המנה המושלמת עבורכם! המנה הזו מכילה בטטות צלויות עם מרק צח שיחד עם הפטריות מעניקים לה טעם ומרקם בשרי נפלא שכולם יוכלו ליהנות ממנו. 

מתכון למרק ראמן צמחוני - נודלס, פטריות ובטטה צלויה מקור תמונה: chowhound
רכיבים למרק ראמן:
מים - 6 כוסות
שמן קנולה - 3 כפות
בצל - 1 (קצוץ גס)
כרישה - 1 (גדולה, קצוצה גס)
שיני שום - 4 (קצוצים)
זנגביל - 1 (½2 ס"מ טרי, מקולף וקצוץ)
פטריות שיטאקי - 28 גר' (מיובשות)
בטטות - 2 (קלופות וחתוכות לקוביות קטנות - כ-460 גר')
פטריות שיטאקי - 460 גר' (טריות, נקיות ופרוסות)
רוטב סויה - לפי הטעם (מופחת מלח - לתיבול)
אטריות דקות - 750 גר' (מבושלות, עדיף כאלו שמיועדות לראמן)
משחת מיסו - ¼ כוס (לבנה או צהובה)
בצלים ירוקים - כ-4 (חלקים לבנים וירוקים, קצוצים דק)

 

מתכון למרק ראמן עוף פשוט וקל

מתכונים בסיסיים למגוון מאכלים לעולם לא מאכזבים אותנו, ואם אתם לא מכירים את מרק הראמן האהוב, המתכון הבא הוא נקודה מעולה להתחיל בה. עם ניחוחות מהמזרח, רכיבים טריים ותוספות מיוחדות, אתם וכל בני המשפחה שלכם תוכלו ליהנות ממנה טעימה וקלת הכנה שתרצו לאכול פעמים רבות נוספות.

מתכון למרק ראמן עוף פשוט וקל מקור תמונה: forkknifeswoon
רכיבים למרק ראמן:
חזה עוף - 2 (עם עור וללא עצמות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - 1 כף
שמן שומשום - 2 כפיות
זנגביל - 2 כפיות (טרי, מגורד דק)
שום - 3 כפיות (כתושות)
רוטב סויה - 3 כפות (דל נתרן)
מירין - 2 כפות (לא חובה)
ציר עוף - 4 כוסות (או 4 כוסות מים עם 4 כפיות אבקת מרק עוף)
פטריות שיטאקי - 28 גר' (מיובשות או ½ כוס טריות)
מלח - 1-2 כפיות (לפי הטעם)
ביצים - 2 (גדולות)
בצל ירוק - ½ כוס (פרוסות)
אטריות ראמן - 2 חבילות (מיובשות 84 גר')
פלפל חלפיניו - מעט (פרוסות טריות - להגשה, לא חובה)
מתכון למרק עוף תאילנדי עם בוטנים

המרקים המסורתיים שגדלנו עליהם לא הכילו תוספות מיוחדות, אך עם המתכון הבא תוכלו לצאת מהמסגרת ולגלות טעמים חדשים ומיוחדים. מרק העוף שתכינו המתבסס על מתכונים מתאילנד מכיל כמה רכיבים שיפתיעו אתכם, ולמרות שאתם עלולים לחשוב שהם לא מתאימים למרק, תגלו שהודות להם המנה האהובה רק משתדרגת!

מתכון למרק עוף תאילנדי עם בוטנים מקור תמונה: thedisasterchef
רכיבים למרק עוף תאילנדי:
שמן בוטנים - 2 כפות
חזה עוף - 460 גר'
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי, מגורד)
שן שום - 1 (כתושה)
בטטה - 1 (קצוצה ומקולפת)
פלפלים אדומים - 2 (פרוסים דק)
פטריות - 330 גר' (פרוסות)
ממרח קארי - ¼ כוס (אדום)
פפריקה - 2 כפיות
חלב קוקוס - 400 גר' (1 קופסת שימורים)
ציר עוף - 4 כוסות (או 4 כוסות מים עם 4 כפיות אבקת מרק עוף)
רוטב סויה - ¼ כוס (דל נתרן)
חמאת בוטנים - ½ כוס (קרמית - לאחר ערבוב)
מיץ לימון - מ-1 לימון
סוכר חום - 2 כפות
אטריות ראמן - 4 חבילות (או כל פסטה אהובה - 450 גר')
בוטנים - חופן (קצוצים - להגשה)
כוסברה - חופן (קצוצה - להגשה)

מתכון למרק ראמן עם בשר בקר ונודלס

מבשר של סטייק ניתן ליהנות לא רק בארוחות של על האש, אלא גם במגוון גרסאות מפתיעות, כמו מרק הראמן שלפניכם. המתכון העשיר הזה ילמד אתכם להכין מנה גדושה בטעמים מיוחדים עם תוספת של אחד הבשרים האהובים ביותר, כך שכולם יוכלו ליהנות ממנה כבר מהטעימה הראשונה.

מתכון למרק ראמן עם בשר בקר ונודלס מקור תמונה: alialamode
רכיבים לראמן בקר:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
גזרים - 3 (בינוניים, קלופים ופרוסים)
סלרי - 2 גבעולים (קצוצים)
שיני שום - 2 (כתושים)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה ומחולקת)
ציר בקר - 3 כוסות (או 3 כוסות מים עם 3 כפות אבקת ציר בקר)
ציר עוף - 2 כוסות (או 2 כוסות מים עם 2 כפות אבקת מרק עוף)
מים - 2 כוסות
רוטב סויה - 5 כפות
רוטב צ'ילי חריף - 1-2 כפיות (או רוטב סריראצ'ה)
אטריות ראמן - 3 חבילות (או פסטה אהובה - 350 גר')
בשר סטייק - 1 נתח (פרוס - מתכון מופיע בהמשך)
ביצה רכה - לפי הצורך (מתכון מופיע בהמשך)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסטייק:
בשר סטייק - 1 נתח (300 גר')
רכיבים לביצה רכה:
מלח - לפי הטעם
מתכון למרק ראמן בכוסות ללא גלוטן

אנשים רבים אובחנו בשנים האחרונות בתור רגישים לגלוטן, מה שהוביל לפיתוח של מוצרי מזון מיוחדים שנועדו עבור הרגישות הזו. אם גם אתם נמנעים מגלוטן בגלל סיבות בריאותיות או בחירות תזונתיות, מומלץ לכם לנסות את מתכון הראמן המיוחד הבא שיענה על הצרכים שלכם בצורה טעימה, מזינה ובריאה במיוחד.

מתכון למרק ראמן בכוסות ללא גלוטן מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
רכיבים למרק ראמן:
שמרים תזונתיים - ½ כוס (40 גר')
מלח - 2 כפות (מחולקות)
שבבי בצל - 2 כפות (ניתן להחליף ב-1 כף אבקת בצל)
אבקת שום - ½1 כפיות
טימין - ¾ כפית (מיובש)
מרווה - ½ כפית (מיובשת)
פפריקה - 1 כפית
כורכום - ¼ כפית
אבקת ווסאבי - ¼ כפית (לא חובה)
ג'ינג'ר - ⅛ כפית (טחון)
סוכר קוקוס - 1 כף (או סוכר רגיל)
אטריות ראמן - 4 אריזות (ללא גלוטן - או אטריות אורז)
עלי תרד - 2 כוסות (טריים)
גזר - ½ כוס (מגורר - כ -2 גזרים בינוניים)
עוף - 1 כוס (מבושל או טופו חתוך לקוביות )
מיסו - 2 כפות (ללא גלוטן)
רוטב סויה - 4 כפיות (ללא גלוטן)
בצל ירוק - ½-¾ כוס (קצוץ טרי)

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו