maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים נפלאים מהמטבח הבוכרי שתשמחו להכיר

 אחד מהביטויים היפים ביותר של קיבוץ הגלויות הישראלי הוא המטבח המיוחד של מדינתנו הקטנה, שכולל מטעמים מכל רחבי העולם. למרות עושרה של אחת התרבויות העתיקות שקיימות בישראל, אנשים רבים לא מודעים למטעמיה של בוכרה שכוללים מנות עשירות במיוחד שיהפכו כל ארוחה לחגיגה. בעזרת 6 המתכונים המעולים שלפניכם המצב הזה עומד להשתנות, ובזכותם תוכלו לגלות מטבח טעים במיוחד עם מנות נפלאות שפשוט חייבים לטעום.
 
מתכונים בוכריים: שולחן עם מנות בוכריות מסורתיות

המטבח הבוכרי המסורתי:

למטבח הבוכרי המסורתי יש הרבה מן המשותף עם עמים שכנים במרכז אסיה, כשהעיר בוכרה היוותה את המרכז התרבותי והקולינרי של התרבות הזו. בשל ההשפעות הללו, ניתן למצוא שימוש נרחב בבצקים ממולאים למיניהם, בשרים עשירים בטעמים ומנות הכוללות אורז לצד אותו בשר יחד עם ירקות. תבשילי הבשר מוכנים בבישול עם ירקות למיניהם והם מהווים את החלק העיקרי של הארוחה, כשלצידם נאכלים גם דגים מתובלים ולחמים מסורתיים שנאפים בתנורי אבן. במטבח הבוכרי אין קינוחים רבים, שכן ההתמקדות היא על הארוחה עצמה, ולכן נהוג לשתות בתום סעודות תה ירוק ממותק, לעתים עם חלב, כדי לסיים אותן בצורה קלילה לאחר אכילה של מזונות עשירים.
 
מתכון למרק בשר עם שעועית מאש

שעועית המאש משמשת להכנה של מגוון מנות אסייתיות, ובמתכון הבא תוכלו לצוות אותה לבשר ולהכין מרק עשיר וטעים במיוחד. עם מספר רכיבים בסיסיים והתיבול הנכון, תקבלו מנה מפתיעה עם מרקמים מגוונים שתוכלו ליהנות ממנה בימי החורף הקרירים וגם בארוחות משפחתיות.

מתכון למרק בשר עם שעועית מאש מקור תמונה: latestrecipes
רכיבים למרק בשר:
בשר בקר - 300 גר' (חתוך לקוביות קטנות)
שעועית מאש - ¼1 כוסות
גזרים - 2 (גדולים, פרוסים בינוני)
לפת - 3 יחידות (בינוניים, פרוסים דק)
בצלים - 3 (בינוניים, קצוצים דק)
אורז - ⅓ כוס
מים - 8 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לפלוב בוכרי עם בשר

ישנם מתכוני פלוב רבים בקרב יושבי מרכז אסיה, אך זה הבוכרי (אושפלאו) בהחלט יכול לזכות בתואר "מלך הפלוב". עם בשר, אורז, ירקות ושילוב תבלינים מופלא, המתכון הבא לפלוב מהווה ארוחה בפניי עצמה, כך שלא תצטרכו יותר מסלט פשוט לצידו בכל פעם שתכינו אותו.

מתכון לפלוב בוכרי עם בשר מקור תמונה: theguardian
רכיבים לפלוב- אורז עם בשר:
שמן זית - 4 כפות
בשר לסטייק - 700 גר' (חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ דק)
גזרים - 6 (גדולים, קלופים ומגורדים)
מרק עוף - ½2 כוסות (מתכון לציר עוף, או ערבוב ½2 כפיות אבקת מרק עוף ב-½2 כוסות מים רותחים)
עלי דפנה - 2 עלים
פלפל שחור - 10 יח' (גרגירים שלמים)
פלפל אנגלי - 1 כפית (טחון)
אורז בסמטי - ½1 כוסות
קינמון - 2 מקלות
גרידת לימון - מ-1 לימון
צנוברים - 60 גר'
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון ללחם בוכרי - ליפיושקה

הלחם הבוכרי הוא הבסיס כמעט לכל ארוחה באוזבקיסטן. הוא נראה כמו בייגלה גדול שבמקום חור כולל חלק מרכזי פריך וקשה, ושאר היקפו הוא רך וטעים מאוד.

רכיבים ללחם:
קמח - 1 קג'
סוכר - 2 כפות
מים פושרים - 2 כוסות
רכיבים לציפוי:
ביצים - 2 (טרופות)
קצח - לזרייה לפני האפייה
שומשום - לזרייה לפני האפייה
 
מתכון לתבשיל כדורי בשר וירקות

את המתכון שלפניכם מכינים בדרך כלל על ידי מילוי של ירקות שונים, אך בגרסה הבאה תוכלו לחסוך זמן רב מפני שלא תצטרכו לעשות זאת! במקום מילוי הירקות, אתם תכינו אותם לצד כדורי בשר קלילים ומתובלים שיחד יצרו מנה בוכרית מסורתית עם טוויסט.

מתכון לתבשיל כדורי בשר וירקות מקור תמונה: theguardian
רכיבים לתבשיל:
תפוחי אדמה - 450 גר' (לבנים, קלופים וחתוכים לקוביות בעובי 2 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
חצילים - 2 (שטופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ)
רסק עגבניות - 1 כפית
תפוחי עץ - 3 (אדומים, קלופים וחתוכים למקלות קצרים בעובי 2 ס"מ)
שזיפים מיובשים - 8 (חצויים לשניים)
משמשים מיובשים - 10 (חצויים לשניים)
עגבניות - 2 (בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ)
מרק עוף - ½2 כוסות (מתכון לציר עוף, או ערבוב ½2 כפיות אבקת מרק עוף ב-½2 כוסות מים רותחים)
מים - ¼2 כוסות
רכיבים לקציצות בשר:
תפוח אדמה - 1 (קטן, מגורר)
חזה עוף - 500 גר' (או הודו, טחון)
פירורי לחם - 150 גר'
ביצים - 2 (בינוניות)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
שמן - ½ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פיסטוק - ½1 כפות (קצוץ גס)
מתכון לסמסה – בצק אפוי ממולא בשר

קשה לסרב למאפה חמים שזה עתה יצא מהתנור, במיוחד אם יש לו מילוי מפתיע וטעים במיוחד. המתכון הבא לסמסה בוכרית מסורתית הוא בדיוק המאפה שאתם צריכים כדי לנשנש בארוחת הצהריים או הערב, או פשוט כדי להפתיע את האורחים שלכם עם מאכל טעים שכולם יתאהבו בו.

מתכון לסמסה – בצק אפוי ממולא בשר מקור תמונה: arbuz
רכיבים לבצק:
מים - ½1 כוסות (חמימים)
מלח - 1 כף
קמח לבן - 4 כוסות
שמרים יבשים - 1 כפית
סוכר - קמצוץ
שמן קנולה - 1 כוס (או סויה)
ביצה - 1
מים - 1 כף
שומשום - לזרייה (או קצח)
רכיבים למילוי והרכבת הסמסה:
בשר טלה - 650 גר' (טחון - ניתן להמיר בכמות שווה של בשר בקר)
בצלים - 3 (בינוניים, קצוצים)
מלח - 1 כף
גרגירי כמון - ½1 כפות (כתושים גס)
פלפל שחור - ½ כף
מתכון לצ'אק צ'אק – אטריות בדבש

אם אתם רוצים להגיש לשולחן קינוח מקורי במיוחד – נסו את המתכון הבא לצ'אק צ'אק. הרכיבים הבסיסיים שהוא כולל אשר נמצאים בכל בית יאפשרו לכם להכין קינוח בוכרי מסורתי שיפתיע את כולם ושתוכלו להכין וליהנות ממנו בכל עת.

מתכון לצ'אק צ'אק – אטריות בדבש מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים לאטריות בדבש:
פסטה - 2 כוסות (טרייה עבה - מתכון לבצק פסטה)
דבש - ¼ כוס
סוכר - ½ כוס
חמאה - 100 גר'
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: