maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפלוב בוכרי עם בשר

ישנם מתכוני פלוב רבים בקרב יושבי מרכז אסיה, אך זה הבוכרי (אושפלאו) בהחלט יכול לזכות בתואר "מלך הפלוב". עם בשר, אורז, ירקות ושילוב תבלינים מופלא, המתכון הבא לפלוב מהווה ארוחה בפניי עצמה, כך שלא תצטרכו יותר מסלט פשוט לצידו בכל פעם שתכינו אותו.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לפלוב בוכרי עם בשר מקור תמונה: theguardian
רכיבים לפלוב- אורז עם בשר:
שמן זית - 4 כפות
בשר לסטייק - 700 גר' (חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ דק)
גזרים - 6 (גדולים, קלופים ומגורדים)
מרק עוף - ½2 כוסות (מתכון לציר עוף, או ערבוב ½2 כפיות אבקת מרק עוף ב-½2 כוסות מים רותחים)
עלי דפנה - 2 עלים
פלפל שחור - 10 יח' (גרגירים שלמים)
פלפל אנגלי - 1 כפית (טחון)
אורז בסמטי - ½1 כוסות
קינמון - 2 מקלות
גרידת לימון - מ-1 לימון
צנוברים - 60 גר'
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפלוב- אורז עם בשר:
  1. חממו 3 כפות שמן בסיר גדול וכבד על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לו את הבצל והפלפל השחור הטחון. טגנו יחד במשך 6-8 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבצל יתרכך וישחים קלות.
  2. בעזרת כף מחוררת, הוציאו את הבצל מהסיר והניחו אותו על צלחת בצד.
  3. הוסיפו לסיר עם השמן את חתיכות הבשר וטגנו במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שכל צידי הבשר ישחימו.
  4. החזירו את הבצל לסיר, הוסיפו לו את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל ו-1 כוס מרק עוף. הביאו את התערובת לרתיחה קלה ובשלו במשך 1 שעה, או עד שהבשר יתרכך.
  5. הוציאו את תכולת הסיר לקערה, הניחו מחצית מהגזר המגורד בתחתית שלו והחזירו את תערובת הבשר לתוכו.
  6. תבלו במלח ופלפל אנגלי והוסיפו את יתרת הגזרים. הזיזו חלק מהתערובת לצד הסיר והוסיפו בחלל הקטן את החמוציות.
  7. שטפו היטב את האורז, הוסיפו אותו לסיר ופזרו אותו בשכבה דקה. החדירו פנימה את מקלות הקינמון ופזרו את גרידת הלימון.
  8. הוסיפו לסיר את יתרת מרק העוף, כסו ובשלו במשך 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה.
  9. הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 20 דקות נוספות, או עד שהאורז יהיה מוכן.
  10. חממו את כף השמן שנותרה על מחבת וקלו עליה את הצנוברים. הוציאו את הפלוב על צלחת הגשה גדולה, פזרו מעליו את הצנוברים והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: