maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק ראמן צמחוני - נודלס, פטריות ובטטה צלויה

אם מתחשק לכם מאכל מנחם ומפנק, מרק ראמן עם פטריות, בטטה ונודלס הוא המנה המושלמת עבורכם! המנה הזו מכילה בטטות צלויות עם מרק צח שיחד עם הפטריות מעניקים לה טעם ומרקם בשרי נפלא שכולם יוכלו ליהנות ממנו. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק ראמן צמחוני - נודלס, פטריות ובטטה צלויה מקור תמונה: chowhound
רכיבים למרק ראמן:
מים - 6 כוסות
שמן קנולה - 3 כפות
בצל - 1 (קצוץ גס)
כרישה - 1 (גדולה, קצוצה גס)
שיני שום - 4 (קצוצים)
זנגביל - 1 (½2 ס"מ טרי, מקולף וקצוץ)
פטריות שיטאקי - 28 גר' (מיובשות)
בטטות - 2 (קלופות וחתוכות לקוביות קטנות - כ-460 גר')
פטריות שיטאקי - 460 גר' (טריות, נקיות ופרוסות)
רוטב סויה - לפי הטעם (מופחת מלח - לתיבול)
אטריות דקות - 750 גר' (מבושלות, עדיף כאלו שמיועדות לראמן)
משחת מיסו - ¼ כוס (לבנה או צהובה)
בצלים ירוקים - כ-4 (חלקים לבנים וירוקים, קצוצים דק)
אופן הכנת המרק ראמן:
  1. חממו סיר עם 2 כפות שמן על חום בינוני-גבוה. כאשר השמן יתחמם, הוסיפו לסיר בצל צהוב ומלח וטגנו כ-5 דקות עד להזהבה.
  2. הוסיפו לסיר כרישה, שום, זנגביל, פטריות מיובשות ו-6 כוסות מים. ערבבו תוך גירוד תחתית הסיר והנמיכו את הלהבה לחום בינוני-נמוך.
  3. כסו חלקית את הסיר ובשלו את המרק כשעה.
  4. לאחר שעה סננו את המרק במסננת צפופה והסירו ממנו את כל החלקים המוצקים.
  5. בזמן שהמרק מתבשל, חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  6. בקערה בינונית ערבבו בטטות עם מעט שמן ופזרו בתבנית. חיתכו את הרבע העליון של ראש השום, טפטפו גם עליו מעט שמן והוסיפו לתבנית הבטטות. הכניסו לתנור לצלייה עד שהבטטות רכות ומעט שחומות.
  7. כאשר הבטטות והשום מוכנים, הוציאו את התבנית מהתנור.
  8. קלפו את השום והוסיפו ⅓ מכמות הבטטות למעבד מזון יחד עם ½ כוס מנוזל המרק וטחנו למרקם חלק כמו פירה, הוסיפו למרק וערבבו.
  9. בסיר מעל חום בינוני, הוסיפו את כף השמן הנותרת. הוסיפו את הפטריות הטריות ובשלו תוך כדי ערבוב עד להתרככותם.
  10. הוסיפו את המרק, כסו חלקית והביאו לרתיחה.
  11. לאחר הרתיחה העבירו את החום לנמוך ובשלו עד שהכל הרכיבים מבושלים דיים.
  12. חלקו את המרק לקערות קטנות, הוסיפו אטריות, בטטה יחד עם בצל ירוק והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: