maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים לקינוחים מושקעים וטעימים להפליא

  אם תעמידו בפני אנשים את הבחירה בין בילוי מחוץ לבית לבין זמן איכות בליווי קינוח טעים ומושקע במיוחד, הרוב ודאי יבחרו באפשרות השנייה, שכן קשה לעמוד בפניי הפיתוי של המאכלים המתוקים הללו על כל הגרסאות שלהם. למרות הרצון להכין לעתים קינוחים קלילים ומהירים, כולנו יודעים שאין כמו הטעם של קינוח מורכב שבהחלט שווה את הזמן שהושקע בו, כמו ב-4 המתכונים הבאים. הקינוחים הללו אמנם דורשים לפנות כמה שעות בלוח הזמנים על מנת להכינם, אך עם כל ביס טעים, אתם תבינו שהם בהחלט שווים את המאמץ שהושקע בהם.
 
קינוחים בחלון ראווה
 

1. קרוקומבוש

היישר מהמטבח הצרפתי, מגיע אלינו מגדל הפחזניות הנפלא הזה שקשה להפסיק לאכול ממנו. המתכון הבא ילמד אתכם להכין את המגדל העדין והמורכב הזה שוודאי יככב בביתכם באירועים משפחתיים משמחים, אותם תרצו לציין בצורה מושקעת ומתוקה במיוחד.
 
קרוקומבוש
 
פחזניות:
רכיבים:
  • 2 כוסות מים
  • 230 גרם חמאה ללא מלח
  • 1 כפית מלח 
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 8 ביצים גדולות

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-220 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.

2. בסיר גדול, הביאו את המים, החמאה, המלח, והסוכר לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה, הסירו את הסיר מהאש. 

3. ערבבו את הרכיבים בכף עץ, הוסיפו את כל הקמח בבת אחת וערבבו היטב עד שהוא ייטמע במלואו בתערובת.

4.  החזירו את הסיר לכיריים ובשלו תוך בחישה מתמדת במשך חצי דקה. לאחר מכן הסירו מהאש.

הכנת בצק רבוך

5. הכניסו את תערובת הפחזניות לקערת מיקסר עם וו גיטרה והפעילו אותו במהירות בינונית. הוסיפו ביצה אחת, עצרו את המערבל, גרדו את התערובת מהדפנות וחזרו על הפעולה עם 6 מתוך 8 הביצים. הבצק שנוצר אמור להיות עבה, אך לרדת בקלות מהווים. 

6. הכניסו את תערובת הפחזניות לשקית זילוף עם צנטר כוכב או עיגול רחב וזלפו פחזניות על תבנית האפייה המרופדת.

7. ערבבו בצלחת עמוקה את את 2 ביצים שנותרו עם 3 כפות מים וצפו את הפחזניות בנוזל. הכניסו אותן לתנור ל-15 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואפו עד שהפחזניות מתנפחות ומקבלות גוון חום זהוב (כ-20 דקות). חשוב: אין לפתוח את דלת התנור עד שהפחזניות מוכנות.

8. כאשר הפחזניות מוכנות, חכו מספר דקות, פתחו את דלת התנור לכדי חריץ זעיר והניחו להן להצטנן מעט. בינתיים, הכינו את הקרם, כפי שיפורט בסעיף הבא. 

זילוף פחזניות
 

מילוי קרם:

רכיבים:

  • 4 כוסות חלב
  • 1 מקל וניל חתוך לאורכו
  • 12 חלמונים (ניתן להקפיא את החלבונים ולהשתמש בהם במועד מאוחר יותר להכנת קינוחים אחרים)
  • ⅓1 כוסות סוכר
  • ½ כוס קורנפלור
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, חממו את החלב ומקל הווניל עד לסף רתיחה, הסירו מהאש והניחו בצד ל-15 דקות. 

2. בקערה בינונית, הקציפו את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. הוסיפו את הקורנפלור והקציפו עד שלא יהיו גושים.

3. קפלו ¼ מתערובת החלב לתוך תערובת החלמונים וחזרו על הפעולה עם שאר התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.

4. צקו את התערובת חזרה לסיר דרך מסננת, ובשלו על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מתמיד.

5. המשיכו לערבב את התערובת עד שהיא מתעבה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה והניחו לקרם שנוצר לבעבע במשך מספר דקות. 

6. הסירו את הקרם מהאש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד להמסה מלאה. צננו מעט והכניסו למקרר לשעתיים לפחות לעיבוי.

7. הוציאו את הקרם מהמקרר, הכניסו אותו למזלף עם צנטר עגול, צרו חור בתחתית של כל פחזנית ומלאו את כולן בקרם.

הרכבת קרוקומבוש

קרמל

רכיבים:

  • ½2 כוסות סוכר
  • ⅔ כוס מים 

​אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, המיסו את המים עם הסוכר תוך ערבוב מתמיד. כאשר ניתן ליצור עם הקרמל X ששומר על צורתו, סימן שהוא מוכן.

2. הסירו את סיר הקרמל מהאש וטבלו את תחתיתו בקערה עם מים קרים על מנת לעצור את הבישול.

הרכבת הקרוקומבוש:

טבלו את תחתיות וצדי הפחזניות הממולאות בקרמל וערמו אותן לצורת פירמידה על מגש גדול. לאחר שתסיימו את הרכבת הקרוקומבוש, הזליפו את הקרמל הנותר על כל צדיו והגישו.

2. באומקוכן

פירוש שמה של העוגה הגרמנית הזו הוא "עוגת עץ", בזכות השכבות הרבות שלה שמזכירות את חלקם הפנימי של עצים. הכנתה אמנם מעט מורכבת, אך בניגוד לעוגות שכבות אחרות, היא לא דורשת חיתוך של עוגה גדולה למספר חלקים , מה שמקל על העבודה. 
הכנת עוגת ספוג
עוגת שכבות:
רכיבים:
  • 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • ½ כוס ועוד 2 כפות סוכר
  • 150 גרם מרציפן מרוכך מאוד
  • 200 גרם חמאה מרוככת
  • 100 גרם סוכר דק
  • 2 כפיות סוכר וניל
  • ⅔ כוס קמח לבן

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-230 מעלות, רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה ושמנו היטב.

2. הפרידו בין החלמונים והחלבונים לקערות נפרדות. הוסיפו קורט מלח לחלבונים והקציפו עד לקבלת "גבעות" בקצף. הוסיפו את הסוכר והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף לבן ויציב.

3. פוררו את המרציפן המרוכך לקערת מיקסר, הוסיפו את החמאה וסוכר הווניל והפעילו את המערבל על עוצמה בינונית עד שהתערובת אחידה. הוסיפו את החלמונים אחד אחרי השני בהדרגתיות, אחרי שהקודם נטמע לחלוטין בקרם.

4. קפלו את קצף החלבונים והקמח לקערת קרם המרציפן בעדינות עד שתתקבל תערובת אחידה.

5. הכניסו עשירית מתערובת העוגה לתבנית המרופדת והעבירו לתנור ל-4 דקות. הוציאו את התבנית, מרחו על גבי השכבה הראשונה עשירית נוספת מהבלילה, והחזירו לתנור ל-4 דקות נוספות. חזרו על הפעולה עם שאר הבלילה עד שהיא תיגמר, כך שתקבלו עוגה בת 10 שכבות. הוציאו את העוגה מהתנור וצננו היטב.

מריחת בלילה על תבנית
זיגוג ביניים:
רכיבים:
  • 100 גרם ריבת משמש
  • 2 כפות ליקר תפוזים
זיגוג שוקולד עליון:
רכיבים:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קוקוס
  • ½ כוס שקדים מולבנים חתוכים גס

אופן הציפוי:

1. ערבבו את ריבת המשמש וליקר התפוזים ומרחו על חלקה העליון של העוגה עד לספיגה.

2. המיסו את השוקולד עם שמן הקוקוס ומרחו על העוגה. עטרו את מרכז ושולי העוגה עם שבבי השקדים והגישו.

מריחת ציפוי שוקולד על עוגה

3. פודינג אנגלי

הקינוח החורפי הזה נעשה באנגליה בדרך כלל בתקופת חג המולד, וטעמו הייחודי ודאי יגרום לכם לרצות להכין אותו גם בחורף הישראלי. השילוב בין תבלינים, הפירות היבשים והטריים והאגוזים יוצר עוגה מיוחדת בצבעה, וכמובן שגם בטעם הנפלא שלה.
מזיגת ביצים על תערובת עוגה

רכיבים: 

  • 500 גרם חמוציות יבשות
  • 500 גרם  צימוקים שחורים
  • 500 גרם צימוקים זהובים
  • 500 גרם פירורי לחם
  • 500 גרם סוכר חום
  • 250 גרם חמאה
  • 120 גרם קליפות הדרים חתוכות גס
  • 120 גרם דובדנים מסוכרים חתוכים גס
  • 120 גרם שקדים מולבנים חתוכים חס
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון 
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • 1 גזר מגורר
  • 1 תפוח מגורר
  • 1 כף קמח 
  • ⅓ כפית קינמון
  • ⅓ כפית פלפל אנגלי גרוס
  • ⅓ כפית אגוז מוסקט 
  • 6 ביצים
  • 300 מ"ל בירה כהה
  • קורט מלח
  • 5 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את הרכיבים הבאים: צימוקים שחורים, צימוקים זהובים, חמוציות, פירורי לחם, חמאה, סוכר חום, קליפות הדרים, גזר מגורד, דובדבנים מסוכרים, קליפת לימון, קליפת תפוז, שקדים קצוצים, תבלינים מעורבים, קמח, תפוח מגורר וקורט מלח.

2. בקערה נפרדת, שברו את הביצים והקציפו עם מזלג. מזגו את הביצים והבירה לתערובת היבשה וערבבו היטב.

הנחת נייר אפייה על תבנית

3. שמנו תבנית בצורת חצי עיגול בחמאה או שמן ורק לאחר מכן רפדו בתבנית אפייה. מזגו את התערובת לתוך התבנית והדקו אותה בעזרת נייר אפייה. כסו ביריעה של רדיד אלומיניום.

4. הכניסו את התבנית העגולה לתבנית שטוחה ומלאו אותה במים עד ל-¾ מגובהה.

5. הניחו את התבנית על להבה גבוהה למשך 4 שעות או על להבה נמוכה-בינונית למשך הלילה.

6. הניחו לתבנית להצטנן מעט, הסירו את כיסוי נייר האפייה והפכו בזהירות על צלחת הגשה.

מילוי באן מארי במים

4. עוגת תה ירוק ומוס שוקולד לבן:

השילוב בין טעמו הייחודי של תה המאצ'ה הירוק והבריא להפליא לבין מוס שוקולד לבן לא יותיר אף אחד אדיש לאחר שיטעם מעוגת השכבות המדהימה הזו. הצבעים היפיפיים שלה והקווים הנקיים יגרמו לכולם לחשוב שרכשתם אותה בקונדיטוריה יוקרתית, כשלמעשה היא יצאה מהמטבח הפרטי שלכם.
 
 
הכנת תה מאצ'ה
רכיבים: 
שכבת ספוג מאצ'ה:
  • 50 גרם קמח
  • 6 גרם אבקת תה מאצ'ה
  • 2 ביצים
  • 40 גרם סוכר לבן
  • 30 מ"ל חלב
  • 20 גרם חמאה 
 
אופן ההכנה:
 

1. חממו תנור ל-170 מעלות ורפדו תבנית בקוטר 21 ס"מ בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית, נפו את הקמח ואבקת תה המאצ'ה 2-3 פעמים. 

3. בקערה חסינה לחום, ערבבו את הסוכר והביצים, הניחו מעל סיר עם מים רותחים וערבלו במיקסר ידני על מהירות גבוהה עד שנוצרות בועות והתערובת חמימה למגע. לאחר מכן הסירו מהאש.

4. המשיכו לערבב את התערובת במהירות נמוכה עד שהיא מתחילה להסמיך. 

5. קפלו בעדינות את תערובת התה עם הקמח לקערת הביצים.

6. המיסו את החמאה והחלב יחד במיקרוגל במשך 30 שניות או עד שהחמאה נמסה.

7. הכניסו את תערובת החמאה והחלב לקערה גדולה, וקפלו לתוכה את תוכן הקערה מסעיף 5. ערבבו היטב, מזגו לתבנית המרופדת ו"דפקו" אותה על שולחן להוצאת בועות.

8. הכניסו לתנור ל-17-20 דקות או עד שקיסם שמחדירים לעוגה יוצא נקי. הוציאו מהתנור וצננו. חתכו את התחתית כך שתיכנס לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 18 ס"מ.

עוגת ספוג ירוקה
שכבת מוס שוקולד לבן:
רכיבים:
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 90 גרם שוקולד לבן
  • 2 חלבונים
  • 50 מ"ל חלב
  • 4 גרם ג'לטין
  • 1 כף מים
 

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף לבן ויציב.

2. בקערה נפרדת, הקציפו את השמנת המתוקה עד שהיא במרקם קרמי לא קשיח. הכניסו למקרר לצינון.

3. בסיר קטן, חממו את החלב על להבה בינונית-גבוהה וכאשר הוא על סף רתיחה, כבו אותו והמיסו בו את השוקולד הלבן.

4. המיסו את הג'לטין בכף המים, הוסיפו לתערובת השוקולד וערבבו עד להמסה מוחלטת. אם הג'לטין לא נמס, חממו בעדינות את התערובת עד שיימס. 

5. הוציאו את השמנת מהמקרר וקפלו לתוכה את תערובת השוקולד הלבן.

6. ערבבו בעדינות את הביצים המוקצפות לתערובת השמנת, צקו מעל שכבת הספוג והכניסו למקרר למשך שעתיים.

מזיגת מוס שוקולד לבן

מוס מאצ'ה:

רכיבים:

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 8 גרם אבקת תה מאצ'ה
  • 2 חלמונים
  • 20 גרם סוכר לבן
  • 80 מ"ל חלב
  • 3 גרם ג'לטין
  • 1 כף מים פושרים + 2 כפות מים חמים להמסת המאצ'ה
  • אבקת תה מאצ'ה לציפוי העוגה - רשות
 

אופן הכנה:

1. המיסו את הג'לטין עם כף אחת של מים פושרים.

2. בקערה בינונית, הקציפו את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. בקערה נפרדת, הקציפו את השמנת המתוקה.

3. לתוך סיר קטן ועל להבה בינונית, מזגו את המים והמיסו בהם את אבקת תה המאצ'ה. הורידו את עצמת הלהבה לנמוכה והוסיפו את החלב. ערבבו עד להמסה מוחלטת של התה.

4. כאשר שולי תערובת התה בסיר מתחילים לבעבע, כבו את האש, הוסיפו את תערובת הג'לטין והמים וערבבו עד להמסה מוחלטת. 

5. מזגו את תערובת התה לקערה עם החלבונים המוקצפים, ערבבו היטב ובעדינות והוסיפו את תכולת הקערה הזו לקערת השמנת הצוננת.

6. הוציאו את תבנית העוגה מהמקרר, הוסיפו לה את שכבת מוס המאצ'ה והכניסו למקרר לשעתיים נוספות.

7. כאשר מוס המאצ'ה מתייצב, הוציאו את העוגה מהמקרר ופזרו מעליה אבקת תה מאצ'ה לעיטור. שחררו את העוגה בעדינות מהתבנית הקפיצית והגישו.

מקור התמונות: foodnetwork, pinterest, yumarama, jamieoliver, cookpad, washuko, goodtoknow, wikihow

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: