maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים לקינוחים מושקעים וטעימים להפליא

  אם תעמידו בפני אנשים את הבחירה בין בילוי מחוץ לבית לבין זמן איכות בליווי קינוח טעים ומושקע במיוחד, הרוב ודאי יבחרו באפשרות השנייה, שכן קשה לעמוד בפניי הפיתוי של המאכלים המתוקים הללו על כל הגרסאות שלהם. למרות הרצון להכין לעתים קינוחים קלילים ומהירים, כולנו יודעים שאין כמו הטעם של קינוח מורכב שבהחלט שווה את הזמן שהושקע בו, כמו ב-4 המתכונים הבאים. הקינוחים הללו אמנם דורשים לפנות כמה שעות בלוח הזמנים על מנת להכינם, אך עם כל ביס טעים, אתם תבינו שהם בהחלט שווים את המאמץ שהושקע בהם.
מתכון לפחזניות - קרוקומבוש

היישר מהמטבח הצרפתי, מגיע אלינו מגדל הפחזניות הנפלא הזה שקשה להפסיק לאכול ממנו. המתכון הבא ילמד אתכם להכין את המגדל העדין והמורכב הזה שוודאי יככב בביתכם באירועים משפחתיים משמחים, אותם תרצו לציין בצורה מושקעת ומתוקה במיוחד.

זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קשה
recipe מקור תמונה: pinterest
רכיבים לפחזניות:
מים - 2 כוסות
חמאה - 230 גר' (ללא מלח)
מלח - 1 כפית
סוכר - 3 כפיות
קמח - 2 כוסות
ביצים - 8 (גדולות)
רכיבים לקרם למילוי:
חלב - 4 כוסות
מקל וניל - 1 יח' (חתוך לאורכו)
חלמונים - מ-12 מביצים בינוניות (ניתן להקפיא את החלבונים ולהשתמש בהם במועד מאוחר יותר להכנת קינוחים אחרים כגון נשיקות,מקרון ועוד)
סוכר - ⅓1 כוסות
קורנפלור - ½ כוס קורנפלור
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
רכיבים לקרמל:
סוכר - ½2 כוסות
מים - ⅔ כוס
אופן הכנת הפחזניות:
  1. חממו תנור ל-220 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. בסיר גדול, הביאו את המים, החמאה, המלח, והסוכר לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה, הסירו את הסיר מהאש.
  3. ערבבו את הרכיבים בכף עץ, הוסיפו את כל הקמח בבת אחת וערבבו היטב עד שהוא ייטמע במלואו בתערובת. preperation מקור תמונה: foodnetwork
  4. החזירו את הסיר לכיריים ובשלו תוך בחישה מתמדת במשך חצי דקה. לאחר מכן הסירו מהאש.
  5. הכניסו את תערובת הפחזניות לקערת מיקסר עם וו גיטרה והפעילו אותו במהירות בינונית. הוסיפו ביצה אחת, עצרו את המערבל, גרדו את התערובת מהדפנות וחזרו על הפעולה עם 6 מתוך 8 הביצים. הבצק שנוצר אמור להיות עבה, אך לרדת בקלות מהווים.
  6. הכניסו את תערובת הפחזניות לשקית זילוף עם צנטר כוכב או עיגול רחב וזלפו פחזניות על תבנית האפייה המרופדת. preperation מקור תמונה: foodnetwork
  7. ערבבו בצלחת עמוקה את את 2 ביצים שנותרו עם 3 כפות מים וצפו את הפחזניות בנוזל. הכניסו אותן לתנור ל-15 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואפו עד שהפחזניות מתנפחות ומקבלות גוון חום זהוב (כ-20 דקות). חשוב: אין לפתוח את דלת התנור עד שהפחזניות מוכנות.
  8. כאשר הפחזניות מוכנות, חכו מספר דקות, פתחו את דלת התנור לכדי חריץ זעיר והניחו להן להצטנן מעט. בינתיים, הכינו את הקרם, כפי שיפורט בסעיף הבא.
אופן הכנת הקרם למילוי:
  1. בסיר בינוני, חממו את החלב ומקל הווניל עד לסף רתיחה, הסירו מהאש והניחו בצד ל-15 דקות.
  2. בקערה בינונית, הקציפו את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. הוסיפו את הקורנפלור והקציפו עד שלא יהיו גושים.
  3. קפלו ¼ מתערובת החלב לתוך תערובת החלמונים וחזרו על הפעולה עם שאר התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. צקו את התערובת חזרה לסיר דרך מסננת, ובשלו על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מתמיד.
  5. המשיכו לערבב את התערובת עד שהיא מתעבה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה והניחו לקרם שנוצר לבעבע במשך מספר דקות.
  6. הסירו את הקרם מהאש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד להמסה מלאה. צננו מעט והכניסו למקרר לשעתיים לפחות לעיבוי.
  7. הוציאו את הקרם מהמקרר, הכניסו אותו למזלף עם צנתר עגול, צרו חור בתחתית של כל פחזנית ומלאו את כולן בקרם. preperation מקור תמונה: foodnetwork.
אופן הכנת הקרמל:
  1. בסיר קטן, המיסו את המים עם הסוכר תוך ערבוב מתמיד. כאשר ניתן ליצור עם הקרמל X ששומר על צורתו, סימן שהוא מוכן.
  2. הסירו את סיר הקרמל מהאש וטבלו את תחתיתו בקערה עם מים קרים על מנת לעצור את הבישול.
  3. הרכבת הקרוקמבוש: טבלו את תחתיות וצדי הפחזניות הממולאות בקרמל וערמו אותן לצורת פירמידה על מגש גדול. לאחר שתסיימו את הרכבת הקרוקומבוש, הזליפו את הקרמל הנותר על כל צדיו והגישו.
מתכון לעוגת שכבות גרמנית - באומקוכן

פירוש שמה של העוגה הגרמנית הזו הוא "עוגת עץ", בזכות השכבות הרבות שלה שמזכירות את חלקם הפנימי של עצים. הכנתה אמנם מעט מורכבת, אך בניגוד לעוגות שכבות אחרות, היא לא דורשת חיתוך של עוגה גדולה למספר חלקים , מה שמקל על העבודה. 

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: jamieoliver
רכיבים לעוגת שכבות:
ביצים - 6 (גדולות, בטמפרטורת החדר)
מלח - קורט
סוכר - 1 כוס ו-2 כפות
מרציפן - 150 גר' (מרוכך מאוד)
חמאה - 150 גר' (מרוככת)
סוכר וניל - 100 גר'
קמח לבן - ⅔ כוס
רכיבים לזיגוג ביניים:
ריבת משמש - 100 גר'
ליקר תפוזים - 2 כפות
רכיבים לציפוי :
שוקולד מריר - 100 גר'
שמן קוקוס - 2 כפות
שקדים - 50 גר' (שבבים לא קלויים)
אופן הכנת העוגת שכבות:
  1. חממו תנור ל-230 מעלות, רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה ושמנו היטב.
  2. הפרידו בין החלמונים והחלבונים לקערות נפרדות. הוסיפו קורט מלח לחלבונים והקציפו עד לקבלת "גבעות" בקצף. הוסיפו את הסוכר והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  3. פוררו את המרציפן המרוכך לקערת מיקסר, הוסיפו את החמאה וסוכר הווניל והפעילו את המערבל על עוצמה בינונית עד שהתערובת אחידה. הוסיפו את החלמונים אחד אחרי השני בהדרגתיות, אחרי שהקודם נטמע לחלוטין בקרם.
  4. קפלו את קצף החלבונים והקמח לקערת קרם המרציפן בעדינות עד שתתקבל תערובת אחידה.
  5. הכניסו עשירית מתערובת העוגה לתבנית המרופדת והעבירו לתנור ל-4 דקות. הוציאו את התבנית, מרחו על גבי השכבה הראשונה עשירית נוספת מהבלילה, והחזירו לתנור ל-4 דקות נוספות. חזרו על הפעולה עם שאר הבלילה עד שהיא תיגמר, כך שתקבלו עוגה בת 10 שכבות. הוציאו את העוגה מהתנור וצננו היטב. preperation מקור תמונה: yumarama
אופן הכנת הזיגוג ביניים:
  1. ערבבו את ריבת המשמש וליקר התפוזים ומרחו על חלקה העליון של העוגה עד לספיגה.
אופן הכנת הציפוי :
  1. המיסו את השוקולד עם שמן הקוקוס ומרחו על העוגה. עטרו את מרכז ושולי העוגה עם שבבי השקדים והגישו. preperation מקור תמונה: yumarama
מתכון לעוגת פודינג אנגלי

הקינוח החורפי הזה נעשה באנגליה בדרך כלל בתקופת חג המולד, וטעמו הייחודי ודאי יגרום לכם לרצות להכין אותו גם בחורף הישראלי. השילוב בין תבלינים, הפירות היבשים והטריים והאגוזים יוצר עוגה מיוחדת בצבעה, וכמובן שגם בטעם הנפלא שלה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: goodtoknow
רכיבים לבלילת פודינג:
פירורי לחם - 500 גר'
סוכר חום - 500 גר'
חמאה - 250 גר'
קליפות הדרים - 120 גר' (חתוכות גס)
דובדבנים מסוכרים - 120 גר' (חתוכים גס)
שקדים מולבנים - 120 גר' (חתוכים גס)
קליפת לימון - מ-1 לימון (מגוררת)
קליפת תפוז - מ- 1 תפוז (מגוררת)
גזר - 1 (מגורר)
תפוח - 1 (מגורר)
קמח - 1 כף
קינמון - ⅓ כפית
פלפל אנגלי - ⅓ כפית (גרוס)
אגוז מוסקט - ⅓ כפית
ביצים - 6 בינוניות
בירה כהה - 300 מ''ל
מלח - קורט
ברנדי - 5 כפות
אופן הכנת הבלילת פודינג:
  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את הרכיבים הבאים: צימוקים שחורים, צימוקים זהובים, חמוציות, פירורי לחם, חמאה, סוכר חום, קליפות הדרים, גזר מגורד, דובדבנים מסוכרים, קליפת לימון, קליפת תפוז, שקדים קצוצים, תבלינים מעורבים, קמח, תפוח מגורר וקורט מלח.
  2. בקערה נפרדת, שברו את הביצים והקציפו עם מזלג. מזגו את הביצים והבירה לתערובת היבשה וערבבו היטב. preperation מקור תמונה: wikihow
  3. שמנו תבנית בצורת חצי עיגול בחמאה או שמן ורק לאחר מכן רפדו בתבנית אפייה. מזגו את התערובת לתוך התבנית והדקו אותה בעזרת נייר אפייה. כסו ביריעה של רדיד אלומיניום.
  4. הכניסו את התבנית העגולה לתבנית שטוחה ומלאו אותה במים עד ל-¾ מגובהה. preperation מקור תמונה: wikihow
  5. הניחו את התבנית על להבה גבוהה למשך 4 שעות או על להבה נמוכה-בינונית למשך הלילה.
  6. הניחו לתבנית להצטנן מעט, הסירו את כיסוי נייר האפייה והפכו בזהירות על צלחת הגשה.
מתכון לעוגת תה ירוק ומוס שוקולד לבן

השילוב בין טעמו הייחודי של תה המאצ'ה הירוק והבריא להפליא לבין מוס שוקולד לבן לא יותיר אף אחד אדיש לאחר שיטעם מעוגת השכבות המדהימה הזו. הצבעים היפיפיים שלה והקווים הנקיים יגרמו לכולם לחשוב שרכשתם אותה בקונדיטוריה יוקרתית, כשלמעשה היא יצאה מהמטבח הפרטי שלכם.

זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: cookpad
רכיבים לבסיס של העוגה:
קמח - 50 גר'
ביצים - 2 בינוניות
סוכר לבן - 40 גר'
חלב - 30 מ''ל
חמאה - 20 גר'
רכיבים למוס שוקולד לבן:
שמנת מתוקה - 150 מ''ל
חלב - 50 מ''ל
ג'לטין - 4 גר'
מים - 1 כף
שוקולד לבן - 90 גר'
רכיבים למוס מאצ'ה:
שמנת מתוקה - 100 מ''ל
סוכר - 20 גר'
חלב - 80 מ''ל
ג'לטין - 3 גר'
מים - 1 כף מים פושרים + 2 כפות מים חמים להמסת המאצ'ה
אבקת תה מאצ'ה - לציפוי העוגה (לא חובה)
אופן הכנת הבסיס של העוגה:
  1. חממו תנור ל-170 מעלות ורפדו תבנית בקוטר 21 ס"מ בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, נפו את הקמח ואבקת תה המאצ'ה 2-3 פעמים.
  3. בקערה חסינה לחום, ערבבו את הסוכר והביצים, הניחו מעל סיר עם מים רותחים וערבלו במיקסר ידני על מהירות גבוהה עד שנוצרות בועות והתערובת חמימה למגע. לאחר מכן הסירו מהאש.
  4. המשיכו לערבב את התערובת במהירות נמוכה עד שהיא מתחילה להסמיך.
  5. קפלו בעדינות את תערובת התה עם הקמח לקערת הביצים.
  6. המיסו את החמאה והחלב יחד במיקרוגל במשך 30 שניות או עד שהחמאה נמסה.
  7. הכניסו את תערובת החמאה והחלב לקערה גדולה, וקפלו לתוכה את תוכן הקערה מסעיף 5. ערבבו היטב, מזגו לתבנית המרופדת ו"דפקו" אותה על שולחן להוצאת בועות.
  8. הכניסו לתנור ל-17-20 דקות או עד שקיסם שמחדירים לעוגה יוצא נקי. הוציאו מהתנור וצננו. חתכו את התחתית כך שתיכנס לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 18 ס"מ. preperation מקור תמונה: washoku
אופן הכנת המוס שוקולד לבן:
  1. בקערה בינונית, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  2. בקערה נפרדת, הקציפו את השמנת המתוקה עד שהיא במרקם קרמי לא קשיח. הכניסו למקרר לצינון.
  3. בסיר קטן, חממו את החלב על להבה בינונית-גבוהה וכאשר הוא על סף רתיחה, כבו אותו והמיסו בו את השוקולד הלבן.
  4. המיסו את הג'לטין בכף המים, הוסיפו לתערובת השוקולד וערבבו עד להמסה מוחלטת. אם הג'לטין לא נמס, חממו בעדינות את התערובת עד שיימס.
  5. הוציאו את השמנת מהמקרר וקפלו לתוכה את תערובת השוקולד הלבן.
  6. ערבבו בעדינות את הביצים המוקצפות לתערובת השמנת, צקו מעל שכבת הספוג והכניסו למקרר למשך שעתיים. preperation מקור תמונה: washoku
אופן הכנת המוס מאצ'ה:
  1. המיסו את הג'לטין עם כף אחת של מים פושרים.
  2. בקערה בינונית, הקציפו את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. בקערה נפרדת, הקציפו את השמנת המתוקה.
  3. לתוך סיר קטן ועל להבה בינונית, מזגו את המים והמיסו בהם את אבקת תה המאצ'ה. הורידו את עצמת הלהבה לנמוכה והוסיפו את החלב. ערבבו עד להמסה מוחלטת של התה.
  4. כאשר שולי תערובת התה בסיר מתחילים לבעבע, כבו את האש, הוסיפו את תערובת הג'לטין והמים וערבבו עד להמסה מוחלטת.
  5. מזגו את תערובת התה לקערה עם החלבונים המוקצפים, ערבבו היטב ובעדינות והוסיפו את תכולת הקערה הזו לקערת השמנת הצוננת.
  6. הוציאו את תבנית העוגה מהמקרר, הוסיפו לה את שכבת מוס המאצ'ה והכניסו למקרר לשעתיים נוספות.
  7. כאשר מוס המאצ'ה מתייצב, הוציאו את העוגה מהמקרר ופזרו מעליה אבקת תה מאצ'ה לעיטור. שחררו את העוגה בעדינות מהתבנית הקפיצית והגישו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: