maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים לקינוחים מושקעים וטעימים להפליא

  אם תעמידו בפני אנשים את הבחירה בין בילוי מחוץ לבית לבין זמן איכות בליווי קינוח טעים ומושקע במיוחד, הרוב ודאי יבחרו באפשרות השנייה, שכן קשה לעמוד בפניי הפיתוי של המאכלים המתוקים הללו על כל הגרסאות שלהם. למרות הרצון להכין לעתים קינוחים קלילים ומהירים, כולנו יודעים שאין כמו הטעם של קינוח מורכב שבהחלט שווה את הזמן שהושקע בו, כמו ב-4 המתכונים הבאים. הקינוחים הללו אמנם דורשים לפנות כמה שעות בלוח הזמנים על מנת להכינם, אך עם כל ביס טעים, אתם תבינו שהם בהחלט שווים את המאמץ שהושקע בהם.
מתכון לפחזניות - קרוקומבוש

היישר מהמטבח הצרפתי, מגיע אלינו מגדל הפחזניות הנפלא הזה שקשה להפסיק לאכול ממנו. המתכון הבא ילמד אתכם להכין את המגדל העדין והמורכב הזה שוודאי יככב בביתכם באירועים משפחתיים משמחים, אותם תרצו לציין בצורה מושקעת ומתוקה במיוחד.

recipe מקור תמונה: pinterest
רכיבים לפחזניות:
מים - 2 כוסות
חמאה - 230 גר' (ללא מלח)
מלח - 1 כפית
סוכר - 3 כפיות
קמח - 2 כוסות
ביצים - 8 (גדולות)
רכיבים לקרם למילוי:
חלב - 4 כוסות
מקל וניל - 1 יח' (חתוך לאורכו)
חלמונים - מ-12 מביצים בינוניות (ניתן להקפיא את החלבונים ולהשתמש בהם במועד מאוחר יותר להכנת קינוחים אחרים כגון נשיקות,מקרון ועוד)
סוכר - ⅓1 כוסות
קורנפלור - ½ כוס קורנפלור
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
רכיבים לקרמל:
סוכר - ½2 כוסות
מים - ⅔ כוס
מתכון לעוגת שכבות גרמנית - באומקוכן

פירוש שמה של העוגה הגרמנית הזו הוא "עוגת עץ", בזכות השכבות הרבות שלה שמזכירות את חלקם הפנימי של עצים. הכנתה אמנם מעט מורכבת, אך בניגוד לעוגות שכבות אחרות, היא לא דורשת חיתוך של עוגה גדולה למספר חלקים , מה שמקל על העבודה. 

recipe מקור תמונה: jamieoliver
רכיבים לעוגת שכבות:
ביצים - 6 (גדולות, בטמפרטורת החדר)
מלח - קורט
סוכר - 1 כוס ו-2 כפות
מרציפן - 150 גר' (מרוכך מאוד)
חמאה - 150 גר' (מרוככת)
סוכר וניל - 100 גר'
קמח לבן - ⅔ כוס
רכיבים לזיגוג ביניים:
ריבת משמש - 100 גר'
ליקר תפוזים - 2 כפות
רכיבים לציפוי :
שוקולד מריר - 100 גר'
שמן קוקוס - 2 כפות
שקדים - 50 גר' (שבבים לא קלויים)
מתכון לעוגת פודינג אנגלי

הקינוח החורפי הזה נעשה באנגליה בדרך כלל בתקופת חג המולד, וטעמו הייחודי ודאי יגרום לכם לרצות להכין אותו גם בחורף הישראלי. השילוב בין תבלינים, הפירות היבשים והטריים והאגוזים יוצר עוגה מיוחדת בצבעה, וכמובן שגם בטעם הנפלא שלה.

recipe מקור תמונה: goodtoknow
רכיבים לבלילת פודינג:
פירורי לחם - 500 גר'
סוכר חום - 500 גר'
חמאה - 250 גר'
קליפות הדרים - 120 גר' (חתוכות גס)
דובדבנים מסוכרים - 120 גר' (חתוכים גס)
שקדים מולבנים - 120 גר' (חתוכים גס)
קליפת לימון - מ-1 לימון (מגוררת)
קליפת תפוז - מ- 1 תפוז (מגוררת)
גזר - 1 (מגורר)
תפוח - 1 (מגורר)
קמח - 1 כף
קינמון - ⅓ כפית
פלפל אנגלי - ⅓ כפית (גרוס)
אגוז מוסקט - ⅓ כפית
ביצים - 6 בינוניות
בירה כהה - 300 מ''ל
מלח - קורט
ברנדי - 5 כפות
מתכון לעוגת תה ירוק ומוס שוקולד לבן

השילוב בין טעמו הייחודי של תה המאצ'ה הירוק והבריא להפליא לבין מוס שוקולד לבן לא יותיר אף אחד אדיש לאחר שיטעם מעוגת השכבות המדהימה הזו. הצבעים היפיפיים שלה והקווים הנקיים יגרמו לכולם לחשוב שרכשתם אותה בקונדיטוריה יוקרתית, כשלמעשה היא יצאה מהמטבח הפרטי שלכם.

recipe מקור תמונה: cookpad
רכיבים לבסיס של העוגה:
קמח - 50 גר'
ביצים - 2 בינוניות
סוכר לבן - 40 גר'
חלב - 30 מ''ל
חמאה - 20 גר'
רכיבים למוס שוקולד לבן:
שמנת מתוקה - 150 מ''ל
חלב - 50 מ''ל
ג'לטין - 4 גר'
מים - 1 כף
שוקולד לבן - 90 גר'
רכיבים למוס מאצ'ה:
שמנת מתוקה - 100 מ''ל
סוכר - 20 גר'
חלב - 80 מ''ל
ג'לטין - 3 גר'
מים - 1 כף מים פושרים + 2 כפות מים חמים להמסת המאצ'ה
אבקת תה מאצ'ה - לציפוי העוגה (לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: