maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת תה ירוק ומוס שוקולד לבן

השילוב בין טעמו הייחודי של תה המאצ'ה הירוק והבריא להפליא לבין מוס שוקולד לבן לא יותיר אף אחד אדיש לאחר שיטעם מעוגת השכבות המדהימה הזו. הצבעים היפיפיים שלה והקווים הנקיים יגרמו לכולם לחשוב שרכשתם אותה בקונדיטוריה יוקרתית, כשלמעשה היא יצאה מהמטבח הפרטי שלכם.

זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת תה ירוק ומוס שוקולד לבן מקור תמונה: cookpad
רכיבים לבסיס של העוגה:
קמח - 50 גר'
ביצים - 2 בינוניות
סוכר לבן - 40 גר'
חלב - 30 מ''ל
חמאה - 20 גר'
רכיבים למוס שוקולד לבן:
שמנת מתוקה - 150 מ''ל
חלב - 50 מ''ל
ג'לטין - 4 גר'
מים - 1 כף
שוקולד לבן - 90 גר'
רכיבים למוס מאצ'ה:
שמנת מתוקה - 100 מ''ל
סוכר - 20 גר'
חלב - 80 מ''ל
ג'לטין - 3 גר'
מים - 1 כף מים פושרים + 2 כפות מים חמים להמסת המאצ'ה
אבקת תה מאצ'ה - לציפוי העוגה (לא חובה)
אופן הכנת הבסיס של העוגה:
  1. חממו תנור ל-170 מעלות ורפדו תבנית בקוטר 21 ס"מ בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, נפו את הקמח ואבקת תה המאצ'ה 2-3 פעמים.
  3. בקערה חסינה לחום, ערבבו את הסוכר והביצים, הניחו מעל סיר עם מים רותחים וערבלו במיקסר ידני על מהירות גבוהה עד שנוצרות בועות והתערובת חמימה למגע. לאחר מכן הסירו מהאש.
  4. המשיכו לערבב את התערובת במהירות נמוכה עד שהיא מתחילה להסמיך.
  5. קפלו בעדינות את תערובת התה עם הקמח לקערת הביצים.
  6. המיסו את החמאה והחלב יחד במיקרוגל במשך 30 שניות או עד שהחמאה נמסה.
  7. הכניסו את תערובת החמאה והחלב לקערה גדולה, וקפלו לתוכה את תוכן הקערה מסעיף 5. ערבבו היטב, מזגו לתבנית המרופדת ו"דפקו" אותה על שולחן להוצאת בועות.
  8. הכניסו לתנור ל-17-20 דקות או עד שקיסם שמחדירים לעוגה יוצא נקי. הוציאו מהתנור וצננו. חתכו את התחתית כך שתיכנס לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 18 ס"מ. preperation מקור תמונה: washoku
אופן הכנת המוס שוקולד לבן:
  1. בקערה בינונית, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  2. בקערה נפרדת, הקציפו את השמנת המתוקה עד שהיא במרקם קרמי לא קשיח. הכניסו למקרר לצינון.
  3. בסיר קטן, חממו את החלב על להבה בינונית-גבוהה וכאשר הוא על סף רתיחה, כבו אותו והמיסו בו את השוקולד הלבן.
  4. המיסו את הג'לטין בכף המים, הוסיפו לתערובת השוקולד וערבבו עד להמסה מוחלטת. אם הג'לטין לא נמס, חממו בעדינות את התערובת עד שיימס.
  5. הוציאו את השמנת מהמקרר וקפלו לתוכה את תערובת השוקולד הלבן.
  6. ערבבו בעדינות את הביצים המוקצפות לתערובת השמנת, צקו מעל שכבת הספוג והכניסו למקרר למשך שעתיים. preperation מקור תמונה: washoku
אופן הכנת המוס מאצ'ה:
  1. המיסו את הג'לטין עם כף אחת של מים פושרים.
  2. בקערה בינונית, הקציפו את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. בקערה נפרדת, הקציפו את השמנת המתוקה.
  3. לתוך סיר קטן ועל להבה בינונית, מזגו את המים והמיסו בהם את אבקת תה המאצ'ה. הורידו את עצמת הלהבה לנמוכה והוסיפו את החלב. ערבבו עד להמסה מוחלטת של התה.
  4. כאשר שולי תערובת התה בסיר מתחילים לבעבע, כבו את האש, הוסיפו את תערובת הג'לטין והמים וערבבו עד להמסה מוחלטת.
  5. מזגו את תערובת התה לקערה עם החלבונים המוקצפים, ערבבו היטב ובעדינות והוסיפו את תכולת הקערה הזו לקערת השמנת הצוננת.
  6. הוציאו את תבנית העוגה מהמקרר, הוסיפו לה את שכבת מוס המאצ'ה והכניסו למקרר לשעתיים נוספות.
  7. כאשר מוס המאצ'ה מתייצב, הוציאו את העוגה מהמקרר ופזרו מעליה אבקת תה מאצ'ה לעיטור. שחררו את העוגה בעדינות מהתבנית הקפיצית והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: