header

מתכון לעוגיות סנדוויץ' נהדרות עם פקאנים

אוהבים עוגיות סנדוויץ' או לחלופין מחפשים קינוחים מגניבים עם פקאנים? מצאנו עבורכם מתכון מושלם לעוגיות נימוחות שתוכלו להגיש לאורחים, או אפילו לנשנש בעצמכם בין ארוחה לארוחה. ההכנה שלהן יחסית קלה, והתוצאה נראית כמו מקרונים טעימים! אז הפשילו שרוולים, והכינו מנה נהדרת שתוכלו להפוך בקלות ל"למבוגרים בלבד". כמובן שאתם לא חייבים להגביל אותה לגיל מסוים, ובמקרה שכזה נמליץ לכם לקרוא לילדיכם כדי שיעזרו לכם בהכנה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 36
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות סנדוויץ' נהדרות עם פקאנים מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים למתכון לעוגיות סנדוויץ' עם פקאנים:
חמאה - ½1 כוסות (360 גרם, רכה ומחולקת)
קמח - ¾1 כוסות, ועוד קצת לקימוח
אבקת סוכר - 1 כוס (מחולקת)
מלח - ¼ כפית (מחולקת)
שמנת להקצפה 38% - ⅓ כוס (80 גרם)
פקאנים - ½ כוס (קלויים וקצוצים דק)
פתיתי קוקוס - ½ כוס (50 גרם, קלויים וממותקים)
גבינת שמנת - ½ כוס (בטעם טבעי, כ-½ גביע, רכה)
ליקר תפוזים - 2 כפיות (אפשרי)
אופן הכנת המתכון לעוגיות סנדוויץ' עם פקאנים:
  1. ערבבו בקערה גדולה 1 כוס חמאה (240 גרם), קמח, ¼ כוס אבקת סוכר ו-½ מכמות המלח, עד לקבלת מרקם של פירורים.
  2. הוסיפו לקערה את השמנת להקצפה, וערבבו עד לקבלת בצק.
  3. חצו את הבצק ל-2, ומעכו כל חצי לצורה של עיגול שטוח או דסקית. עטפו כל דסקית בניילון, והכניסו לקירור למשך 30 דקות או עד שהבצק מתמצק ואפשר לגלגלו.
  4. חממו את תנור האפייה ל-180 מעלות.
  5. על גבי משטח מקומח מעט רדדו כל גוש בצק, כך שהוא יהיה בעובי הגדול במעט מ-½ ס"מ.
  6. חתכו את הבצק בעזרת חותכן עוגיות עגול בקוטר של ½1-½2 ס"מ.
  7. הניחו את העוגיות על גבי תבנית לא משומנת, עם נייר אפייה – כך שיהיה ביניהן מרחק של כ-½2 ס"מ.
  8. אפו למשך 10-12 דקות או עד שקצוות העוגיות מתחילים להשחים.
  9. קררו את העוגיות למשך כ-2 דקות על גבי משטח או כלי אחר, ולאחר מכן קררו אותן לחלוטין על גבי תבנית רשת.
  10. הכניסו את הפקאנים ופתיתי הקוקוס לקערה קטנה וערבבו מעט. העבירו ½ מתערובת הקוקוס-פקאן לקערה קטנה ושטוחה נוספת, והניחו אותה בצד.
  11. בקערה אחרת, ערבבו את גבינת השמנת עם החמאה והמלח הנותרים, וגם עם הליקר – אם אתם מעוניינים להשתמש בו. הוסיפו באופן הדרגתי את אבקת הסוכר הנותרת, והמשיכו לערבב תוך כדי – עד לקבלת תערובת אחידה.
  12. הוסיפו לקערה את מה שנותר מתערובת הקוקוס-פקאן, וקפלו את כל המרכיבים עד להתאחדותם.
  13. צרו סנדוויצ'ים שכוללים 2 עוגיות שביניהן מרוחה שכבה מהתערובת שהכנתם.
  14. גלגלו את צדי העוגיות בקערה הקוקוס-פקאן שהנחתם בצד, כך שהפתיתים ידבקו לממרח.
  15. הגישו את העוגיות לשולחן.
טיפ השף:
אפשר להקפיא את דסקיות הבצק בטרם אפייתן, ולהשתמש בהן מאוחר יותר. לשם כך, עטפו את כל אחת מהן בניילון נצמד, והקפיאו אותן. כדי להשתמש בהן, הפשירו אותן במקרר עד שיהיה קל לגלגל אותן. לאחר מכן הכינו את העוגיות כרגיל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: