header

מתכון לעוגת בקלווה מיוחדת

אוהבים לאכול בקלווה ופשוט לא מתחשק לכם להתעסק עם בצק פילו? כדאי לכם להכיר את המתכון המעולה הבא אשר יוצר עוגה עם מילוי אותנטי של הבקלווה המוכרת, אך עם מעטפת רכה וטעימה של עוגה בחושה ועסיסית שתגרום לכם לאכול ממנה בלי הפסקה. לאחר שתטעמו ממנה פעם אחת, אתם תרצו לאכול עוד ועוד.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת בקלווה מיוחדת מקור תמונה: culinaryvagabond
רכיבים למילוי:
אגוזי מלך - 1 כוס (קצוצים)
סוכר חום - ¾ כוס
קינמון - 2 כפיות
מלח - קמצוץ
חמאה - ½ חבילה (מומסת - 50 גרם)
רכיבים לעוגה:
קמח - 3 כוסות
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
סוכר - 1 כוס
חמאה - 1 חבילה (מומסת - 100 גרם)
חלב - ½1 כוסות
יוגורט - ½ כוס (רגיל)
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר - ½ כף (לפיזור על התבנית)
חמאה - 1-2 כפות (לשימון התבנית)
דבש - ½ כוס (או יותר)
אופן הכנת המילוי:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו מעט תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה עמוקה בקוטר 24 ס"מ.
  2. ערבבו היטב את כל חומרי המלית יחד בקערה בינונית והניחו בצד.
אופן הכנת העוגה:
  1. כעת, הכניסו אל קערה נוספת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. ערבבו היטב והניחו בצד.
  2. הכניסו אל קערה גדולה אחרת ביצים, סוכר וחמאה מומסת, ערבבו יחדיו במהירות עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. בעודכם מערבבים את התערובת, הוסיפו לתוכה חלב, יוגורט ווניל, המשיכו לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. שמנו את התבנית ב-½ כף חמאה ופזרו מעל את הסוכר, כעת צקו חצי מכמות התערובת אל התבנית ופזרו את המלית במרכז התערובת כך שלא תגיע לצדדים של התבנית.
  5. צקו את שארית התערובת אל התבנית, כסו את המלית, יישרו והכניסו אל התנור המחומם למשך כ-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה ייצא נקי.
  6. בסיום הוציאו את העוגה וזלפו מעל דבש, בתאבון.
טיפ השף:
ניתן להמיר את כל הרכיבים החלביים במוצרים פרווה:
חמאה - מחמאה
חלב - שמנת צמחית עם מעט מים
יוגורט - יוגורט סויה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.