אוהבים לאכול בקלווה ופשוט לא מתחשק לכם להתעסק עם בצק פילו? כדאי לכם להכיר את המתכון המעולה הבא אשר יוצר עוגה עם מילוי אותנטי של הבקלווה המוכרת, אך עם מעטפת רכה וטעימה של עוגה בחושה ועסיסית שתגרום לכם לאכול ממנה בלי הפסקה. לאחר שתטעמו ממנה פעם אחת, אתם תרצו לאכול עוד ועוד.
אופן הכנת המילוי:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו מעט תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה עמוקה בקוטר 24 ס"מ.
-
ערבבו היטב את כל חומרי המלית יחד בקערה בינונית והניחו בצד.
אופן הכנת העוגה:
-
כעת, הכניסו אל קערה נוספת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. ערבבו היטב והניחו בצד.
-
הכניסו אל קערה גדולה אחרת ביצים, סוכר וחמאה מומסת, ערבבו יחדיו במהירות עד לקבלת תערובת חלקה.
-
בעודכם מערבבים את התערובת, הוסיפו לתוכה חלב, יוגורט ווניל, המשיכו לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
-
שמנו את התבנית ב-½ כף חמאה ופזרו מעל את הסוכר, כעת צקו חצי מכמות התערובת אל התבנית ופזרו את המלית במרכז התערובת כך שלא תגיע לצדדים של התבנית.
-
צקו את שארית התערובת אל התבנית, כסו את המלית, יישרו והכניסו אל התנור המחומם למשך כ-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה ייצא נקי.
-
בסיום הוציאו את העוגה וזלפו מעל דבש, בתאבון.
טיפ השף:
ניתן להמיר את כל הרכיבים החלביים במוצרים פרווה:
חמאה - מחמאה
חלב - שמנת צמחית עם מעט מים
יוגורט - יוגורט סויה