header

מתכון לבקלווה אסלית

את הקינוח המתוק הזה כמעט שאין אחד שלא מכיר או שלא יצא לו לטעום לפחות פעם אחת, אבל אם עדיין לא הזדמן לכם או שכן טעמתם ומתחשק לכם להכין בעצמכם, אתם מוזמנים לנסות את המתכון הקל שלפניכם וליהנות מעוגיות בקלווה אסליות שימתיקו לכם את היום ויעשו לכם שמח בפה.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבקלווה אסלית מקור תמונה: whenfetametolive
רכיבים לסירופ:
סוכר - 4 כוסות
מים - ½2 כוסות
מיץ לימון - 2 כפות
רכיבים לבקלווה:
אגוזי מלך - 7 כוסות (קצוצים - כ-600 גרם)
חמאה - כ-200 גרם (מומסת - 2 חבילות)
בצק פילו - 2 חבילות (קנוי, מופשר)
אופן הכנת הסירופ:
  1. הכניסו אל סיר בינוני את הסוכר והמים, הביאו לרתיחה על להבה בינונית-נמוכה ובשלו עוד 5-10 דקות לאחריה.
  2. הוסיפו את מיץ הלימון אל תכולת הסיר, ערבבו וכבו את האש. הניחו את הסיר בצד להתקררות עד לשימוש.
אופן הכנת הבקלווה:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. הניחו על משטח העבודה שלכם תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ עם שוליים מעט עמוקים, והברישו אותה במעט חמאה מומסת.
  3. סדרו על התבנית שכבה אחת של עלי פילו ומרחו מעל לכל עלה מעט חמאה, כעת הניחו מעל העלים הראשונים שכבה שנייה ומרחו גם מעליה מעט חמאה.
  4. כעת פזרו מעליהם שכבה דקה של אגוזים ומעל שכבה זו הניחו עוד שכבת עלים, כאשר בסיום תמרחו מעליהם חמאה.
  5. בצעו את הפעולה הזו 5-6 פעמים ובסיום הניחו שכבה כפולה של עלי פילו מרוחים בחמאה מומסת.
  6. חתכו את הבקלווה עם סכין חדה לריבועים או מעויינים והכניסו לאפייה בתנור למשך 45-60 דקות או עד להזהבה של העלים.
  7. בסיום הוציאו את התבנית מהתנור וצקו את סירופ הסוכר על הבקלווה, הניחו לה לספוח את הנוזלים למשך שעה-שעתיים והגישו.
טיפ השף:
ניתן להמיר את כל הרכיבים החלביים במוצרים פרווה:
חמאה - מחמאה
חלב - שמנת צמחית עם מעט מים
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר