maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים לקינוחים על הכיריים

  אין כמו קינוח בסוף ארוחה כדי לסיים אותה בצורה טעימה ומתוקה, אך לעתים אין לנו כוח להכין קינוחים מורכבים בתנור שדורשים שעות של הכנה. כדי להקל על עצמכם במטבח ועדיין ליהנות מקינוח טעים בסופה של סעודה, נסו את המתכונים הבאים לקינוחים שאפשר להכין על הכיריים! כל שתצטרכו הוא קערת ערבוב וסיר או מחבת כדי שאתם ובני משפחתכם תיהנו מסיום מתוק לארוחה.
 

מתכון מיוחד לקרם ברולה עם פירות

קרם ברולה הוא קינוח אהוב במיוחד, אך כמו שהוא טעים הוא גם מורכב להכנה. המתכון הפשוט שתכירו לקרם ברולה מיוחד, שבו הקמח הרגיל מוחלף בקמח תירס, הוא קל להכנה ולא דורש חימום מראש של התנור או אמבטיות מים כמו שדורשים מתכונים מסורתיים אחרים לקינוח הזה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקרם ברולה:
קמח תירס דק - 3 כפות
חלב - ½ כוס
שמנת מתוקה - ½ כוס
סוכר דק - 4 כפות
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
מלח - קורט
אוכמניות - 20 (טריות, ניתן להשתמש גם באוכמניות קפואות או חתיכות של פרי עונתי טרי כמו שזיפים)
סירופ מייפל - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת הקרם ברולה:
  1. לתוך סיר כבד ובינוני (רצוי לא טפלון) ועל אש נמוכה, הכניסו את קמח התירס. הוסיפו את החלב והשמנת וערבבו כל הזמן כדי למנוע גושים.
  2. הגבירו את החום לבינוני-גבוה והביאו לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
  3. כאשר התערובת רותחת, המשיכו בבישול במשך 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.
  4. הסירו את התערובת מהאש, הוסיפו לה 2 כפות סוכר, גרידת לימון, חמאה ומלח. ערבבו היטב.
  5. חלקו את התערובת בין 2 תבניות חרס קטנות והכניסו את האוכמניות/חתיכות הפרי עמוק לתוך התערובת.
  6. כאשר תרצו להגיש את הקינוח הנימוח הזה, השתמשו במבער - חממו את החלק העליון עד להשחמה והגישו בלוויית סירופ מייפל אם תרצו. preperation מקור תמונה: Luke Robison

מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס אקסטרא לארג'

מעטים הם האנשים שלא אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס חמאתיות ונימוחות שמחביאות בתוכן שבבי שוקולד טעימים, אך הכנה של עשרות עוגיות כאלה גוזלת זמן רב. כדי לפתור את הבעיה הזו, פשוט הכינו עוגייה אחת גדולה על הכיריים, כך שכל אחד יוכל לחתוך לעצמו כמה שירצה מהקינוח האהוב הזה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: cobalt123
רכיבים לעוגיית שוקולד צ'יפס:
חמאה - 6 כפות (ללא מלח, מרוככת)
סוכר - 1 כוס
ביצה גדולה - 1 (או ביצה 1 + חלמון מביצים בגודל M)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - 1 כוס (מנופה)
סודה לשתיה - ½ כפית
מלח גס - ½ כפית
שוקולד - 1 כוס (שבבים )
אופן הכנת העוגיית שוקולד צ'יפס:
  1. בקערה גדולה ערבבו קרם חמאה, סוכר, ביצה ותמצית וניל.
  2. הוסיפו לקערה את שאר הרכיבים וערבבו היטב. preperation מקור תמונה: Rebecca Dominguez
  3. שמנו מחבת עם תחתית עבה ופזרו עליה את התערובת בצורה אחידה.
  4. הדליקו אש נמוכה–בינונית והניחו עליה את המחבת עם העוגייה הגדולה. כסו את המחבת עם נייר אלומיניום והניחו לעוגייה להיאפות במשך רבע שעה. בדקו אותה מדי פעם על מנת לוודא שהאש לא גבוהה/נמוכה מדי.
  5. כאשר הקרום העליון של העוגייה מתמצק והיא פריכה בצדיה, כבו את האש ותנו לעוגייה "לנוח" עם כיסוי אלומיניום במשך 20 דקות. הגישו ותיהנו.

מתכון לעוגת שזיפים עם פירורי בצק

פירות החורף הנפלאים כבר נמצאים בכל חנות ומומלץ להכין מהם קינוחים צבעוניים וטעימים, כמו העוגה הבאה. השזיפים הנפלאים משנים את צבעם לגוון אדום עמוק במהלך הבישול ומאזנים את פירורי הבצק החומים והמתוקים בצורה נהדרת הן בצבעם והן בטעמם החמצמץ.

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Jonathan McPherskesen
רכיבים לפירורי בצק:
קמח - 1 כוס
אגוזי לוז - ½ כוס (קצוצים דק)
מלח - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
חמאה - 8 כפות (לא מלוחה)
רכיבים למלית שזיפים:
סוכר - ⅓ כוס
קורנפלור - 2 כפיות
קינמון - ¼ כפית
מלח - קמצוץ
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
שזיפים - 1 קג' (מגולענים וחתוכים לחתיכות בגודל ½1 ס"מ, כ-10 שזיפים קטנים)
אופן הכנת הפירורי בצק:
  1. בקערה בינונית, ערבבו קמח, אגוזים, סוכר חום, מלח, וקינמון.
  2. המיסו את החמאה במחבת בקוטר 25 ס"מ על אש בינונית. הסירו מהאש, ערבבו פנימה את תערובת הקמח וצרו גושים קטנים לאורך המחבת.
  3. החזירו את המחבת לכיריים ובשלו את הבצק על אש נמוכה עד שהוא משחים היטב, 6 עד 9 דקות.
  4. העבירו את הבצק המוכן לקירור על צלחת גדולה.
אופן הכנת המלית שזיפים:
  1. בקערה קטנה, ערבבו קורנפלור, קינמון, ומלח.
  2. הוסיפו לקערה חמאה, שזיפים וסוכר.
  3. העבירו את תערובת השזיפים למחבת רחבה או סיר, שימו אותם על אש נמוכה–בינונית וערבבו עד שהסוכר יימס. preperation מקור תמונה: Brenda Anderson
  4. הגבירו את האש ובשלו את התערובת עד שהשזיפים מתרככים, כ-8-10 דקות.
  5. שימו את הבצק המוכן על המלית, כסו למשך 5 דקות ובשלו על אש נמוכה–בינונית. הגישו חם לצד גלידה קרה.

מתכון לפודינג אורז ובטטה

פודינג אורז הוא אחד הקינוחים האהובים והפשוטים ביותר להכנה, ובמתכון הבא הוא מקבל שדרוג בתוספת של בטטה מתוקה וטעימה. השתמשו בכל סוג של אורז שאתם אוהבים והכינו לעצמכם קינוח קלאסי עם טוויסט מיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Philip Fibiger
רכיבים לפודינג אורז:
חלב - 2 כוסות
דבש - 2 כפות
תמצית וניל - ½1 כפיות
קינמון - ½ כפית (טחון)
מחית בטטה - 1 כוס (מ- 1בטטה בינונית בערך)
אורז לבן - ½ כוס
אופן הכנת הפודינג אורז:
  1. בסיר גדול, הביאו חלב ואורז לרתיחה. preperation מקור תמונה: Joy
  2. לאחר שכל הנוזלים נספגים באורז, הוסיפו דבש, וניל, מחית בטטה וקינמון וערבבו היטב.
  3. אם הפודינג סמיך מדי, הוסיפו לו חלב. אם הפודינג בסמיכות הרצויה, הסירו אותו מהאש, חלקו לכלים והגישו חם.

מתכון לפאדג' שוקולד עם מרשמלו ואגוזים

קשה לעמוד בפניי קינוחי שוקולד, במיוחד כאלו שמכילים בתוכם הפתעות נוספות כמו מרשמלו ואגוזים. אחרי שתכינו את הפאדג' שבמתכון הבא, תתקשו לעבור למתכוני שוקולד אחרים ותרצו להכין אותו שוב ושוב.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפאדג':
סוכר - ½1 כוסות
חמאה - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
מרשמלו - 100 גר'
שוקולד - ½1 כוסות (שבבים )
אגוזי פקאן - ½ כוס (או אגוזי מלך קצוצים)
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הפאדג':
  1. בסיר בינוני, ערבבו סוכר, חלב מרוכז ממותק, חמאה ומלח. הביאו לרתיחה על אש בינונית, תוך בחישה מתמדת.
  2. הרתיחו, תוך בחישה מתמדת, במשך 4-5 דקות, והסירו את התערובת מהאש. preperation
  3. רפדו תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, שמנו אותו וצקו את התערובת לתוך התבנית.
  4. הכניסו למקרר לשעתיים לפחות, הוציאו, חתכו והגישו לשולחן.

מתכון לצ'ורוס - סופגניות דרום אמריקאיות

הסופגניות הטעימות הללו, שמקורן בדרום אמריקה, יחליפו מתכוני סופגניות מסורתיים שכן הן לא דורשות התפחה, מילוי ושימוש בכלים רבים. ניתן לטבול את הסופגניות החמות בכל סירופ שאתם אוהבים והן מושלמות לצד כוס קפה חם או כסיום קליל לארוחה גדולה.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבצק הצ'ורוס:
מים - 1 כוס
חמאה - ½ כוס
מלח - ¼ כפית
סוכר - ¼ כפית
קמח - 1 כוס
ביצים בינוניות - 3 (טרופות)
שמן צמחי - לטיגון
רכיבים לציפוי:
סוכר - ½ כוס
קינמון - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת הבצק הצ'ורוס:
  1. בסיר בינוני, ערבבו מים עם חמאה ומלח והביאו לרתיחה על אש גבוהה.
  2. לאחר הרתיחה, הוסיפו לסיר את הקמח וערבבו היטב. הנמיכו את עצמת האש וערבבו נמרצות עד שנוצר כדור מהתערובת, כדקה בערך.
  3. הסירו את הבצק מהאש, ערבבו עד שכל האדים יוצאים והניחו לצינון למשך מספר דקות. preperation מקור תמונה: Steve McFarland
  4. חממו שמן עמוק בסיר בינוני עד לחום גבוה. הכניסו את בצק הצ'ורוס לשקית זילוף עם צנטר כוכב, זלפו סופגניות לתוך השמן החם וחתכו כל אחת בעזרת סכין או מספריים.
  5. טגנו את הצ'ורוס עד להזהבה במשך 3-4 דקות, הוציאו אותם והניחו על נייר סופג.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בזמן שהצ'ורוס המוכנים מצטננים, ערבבו קינמון וסוכר בצלחת עמוקה וגלגלו עליה את הסופגניות עד לציפוי מלא. הגישו לצד שוקולד/ריבה/כל רוטב או מטבל אהוב אחר.

מתכון לעוגת חמוציות ואגוזי מלך

כשאנחנו חושבים על עוגות מסורתיות, אנחנו מדמיינים אותן יוצאות מהתנור, אך כפי שהבנתם עד כה ניתן להכין אותן גם על הכיריים! העוגה הטעימה במתכון הבא משלבת בין סוכר מתוק, פירות חמצמצים ואגוזי מלך נפלאים ליצירת קינוח שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Chiot's Run
רכיבים לעוגת חמוציות:
קמח - ¾ כוס
אגוזי מלך - 50 גר' (טחונים דק)
סוכר לבן - ⅓ כוס
סוכר חום - ⅓ כוס
חמאה - 50 גר' (מומסת)
חלב - ½ כוס
חמוציות - ½ כוס (מיובשות)
אופן הכנת העוגת חמוציות:
  1. בקערה בינונית, ערבבו קמח, אגוזים טחונים ואבקת אפייה.
  2. בקערה נפרדת, הקציפו ביצים עם שני סוגי הסוכר. הוסיפו חמאה מומסת, ערבבו והוסיפו את החלב. preperation מקור תמונה: Laurent Bugnion
  3. הוסיפו את התערובת היבשה אל תערובת הביצים, הוסיפו חמוציות וערבבו היטב.
  4. חממו מעט חמאה על מחבת בקוטר 24 ס"מ.
  5. צקו את התערובת לתוך המחבת החמה, כסו ובשלו במשך 20 דקות על אש נמוכה, עד שהעוגה משחימה וקיסם שמכניסים לתוכה יוצא יבש.
  6. לאחר 20 דקות של בישול, הפכו את העוגה על צלחת והחזירו אותה למחבת הפוכה ממה שהייתה. בשלו 5 דקות נוספות, צננו והגישו לשולחן.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: