maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים לקינוחים על הכיריים

  אין כמו קינוח בסוף ארוחה כדי לסיים אותה בצורה טעימה ומתוקה, אך לעתים אין לנו כוח להכין קינוחים מורכבים בתנור שדורשים שעות של הכנה. כדי להקל על עצמכם במטבח ועדיין ליהנות מקינוח טעים בסופה של סעודה, נסו את המתכונים הבאים לקינוחים שאפשר להכין על הכיריים! כל שתצטרכו הוא קערת ערבוב וסיר או מחבת כדי שאתם ובני משפחתכם תיהנו מסיום מתוק לארוחה.
 
מתכון מיוחד לקרם ברולה עם פירות

קרם ברולה הוא קינוח אהוב במיוחד, אך כמו שהוא טעים הוא גם מורכב להכנה. המתכון הפשוט שתכירו לקרם ברולה מיוחד, שבו הקמח הרגיל מוחלף בקמח תירס, הוא קל להכנה ולא דורש חימום מראש של התנור או אמבטיות מים כמו שדורשים מתכונים מסורתיים אחרים לקינוח הזה.

רכיבים לקרם ברולה:
קמח תירס דק - 3 כפות
חלב - ½ כוס
שמנת מתוקה - ½ כוס
סוכר דק - 4 כפות
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
מלח - קורט
אוכמניות - 20 (טריות, ניתן להשתמש גם באוכמניות קפואות או חתיכות של פרי עונתי טרי כמו שזיפים)
סירופ מייפל - להגשה (לא חובה)
מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס אקסטרא לארג'

מעטים הם האנשים שלא אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס חמאתיות ונימוחות שמחביאות בתוכן שבבי שוקולד טעימים, אך הכנה של עשרות עוגיות כאלה גוזלת זמן רב. כדי לפתור את הבעיה הזו, פשוט הכינו עוגייה אחת גדולה על הכיריים, כך שכל אחד יוכל לחתוך לעצמו כמה שירצה מהקינוח האהוב הזה.

מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס אקסטרא לארג' מקור תמונה: cobalt123
רכיבים לעוגיית שוקולד צ'יפס:
חמאה - 6 כפות (ללא מלח, מרוככת)
סוכר - 1 כוס
ביצה גדולה - 1 (או ביצה 1 + חלמון מביצים בגודל M)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - 1 כוס (מנופה)
סודה לשתיה - ½ כפית
מלח גס - ½ כפית
שוקולד - 1 כוס (שבבים )
מתכון לעוגת שזיפים עם פירורי בצק

פירות החורף הנפלאים כבר נמצאים בכל חנות ומומלץ להכין מהם קינוחים צבעוניים וטעימים, כמו העוגה הבאה. השזיפים הנפלאים משנים את צבעם לגוון אדום עמוק במהלך הבישול ומאזנים את פירורי הבצק החומים והמתוקים בצורה נהדרת הן בצבעם והן בטעמם החמצמץ.

מתכון לעוגת שזיפים עם פירורי בצק מקור תמונה: Jonathan McPherskesen
רכיבים לפירורי בצק:
קמח - 1 כוס
אגוזי לוז - ½ כוס (קצוצים דק)
מלח - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
חמאה - 8 כפות (לא מלוחה)
רכיבים למלית שזיפים:
סוכר - ⅓ כוס
קורנפלור - 2 כפיות
קינמון - ¼ כפית
מלח - קמצוץ
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
שזיפים - 1 קג' (מגולענים וחתוכים לחתיכות בגודל ½1 ס"מ, כ-10 שזיפים קטנים)
מתכון לפודינג אורז ובטטה

פודינג אורז הוא אחד הקינוחים האהובים והפשוטים ביותר להכנה, ובמתכון הבא הוא מקבל שדרוג בתוספת של בטטה מתוקה וטעימה. השתמשו בכל סוג של אורז שאתם אוהבים והכינו לעצמכם קינוח קלאסי עם טוויסט מיוחד.

מתכון לפודינג אורז ובטטה מקור תמונה: Philip Fibiger
רכיבים לפודינג אורז:
חלב - 2 כוסות
דבש - 2 כפות
תמצית וניל - ½1 כפיות
קינמון - ½ כפית (טחון)
מחית בטטה - 1 כוס (מ- 1בטטה בינונית בערך)
אורז לבן - ½ כוס
מתכון לעוגת פאדג' שוקולד עם מרשמלו ואגוזים

קשה לעמוד בפניי קינוחי שוקולד, במיוחד כאלו שמכילים בתוכם הפתעות נוספות כמו מרשמלו ואגוזים. אחרי שתכינו את הפאדג' שבמתכון הבא, תתקשו לעבור למתכוני שוקולד אחרים ותרצו להכין אותו שוב ושוב.

רכיבים לפאדג':
סוכר - ½1 כוסות
חמאה - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
מרשמלו - 100 גר'
שוקולד - ½1 כוסות (שבבים )
אגוזי פקאן - ½ כוס (או אגוזי מלך קצוצים)
תמצית וניל - 1 כפית
מתכון לסופגניות דרום אמריקאיות - צ'ורוס

הסופגניות הטעימות הללו, שמקורן בדרום אמריקה, יחליפו מתכוני סופגניות מסורתיים שכן הן לא דורשות התפחה, מילוי ושימוש בכלים רבים. ניתן לטבול את הסופגניות החמות בכל סירופ שאתם אוהבים והן מושלמות לצד כוס קפה חם או כסיום קליל לארוחה גדולה.

רכיבים לבצק הצ'ורוס:
מים - 1 כוס
חמאה - ½ כוס
מלח - ¼ כפית
סוכר - ¼ כפית
קמח - 1 כוס
ביצים בינוניות - 3 (טרופות)
שמן צמחי - לטיגון
רכיבים לציפוי:
סוכר - ½ כוס
קינמון - ½ כפית (טחון)
מתכון לעוגת חמוציות ואגוזי מלך

כשאנחנו חושבים על עוגות מסורתיות, אנחנו מדמיינים אותן יוצאות מהתנור, אך כפי שהבנתם עד כה ניתן להכין אותן גם על הכיריים! העוגה הטעימה במתכון הבא משלבת בין סוכר מתוק, פירות חמצמצים ואגוזי מלך נפלאים ליצירת קינוח שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו.

מתכון לעוגת חמוציות ואגוזי מלך מקור תמונה: Chiot's Run
רכיבים לעוגת חמוציות:
קמח - ¾ כוס
אגוזי מלך - 50 גר' (טחונים דק)
סוכר לבן - ⅓ כוס
סוכר חום - ⅓ כוס
חמאה - 50 גר' (מומסת)
חלב - ½ כוס
חמוציות - ½ כוס (מיובשות)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: