maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים מצולמים שיגרו לכם את בלוטות הטעם

אלו מאתנו שאוהבים לבשל מתענגים לא רק על הריחות והטעמים הנהדרים שיש לאוכל שאנו מכינים, אלא גם על המראה שלו ותהליך ההכנה, שגורם לתפזורת מצרכים להפוך למנה מזמינה וטעימה. אם אתם אוהבים לבשל בעצמכם אין ספק שתעריכו את המתכונים המצולמים הבאים, שיראו לכם תוך שניות ספורות את תהליך ההכנה של כל אחת המנות שבכתבה. התהליך אמנם ייקח לכם מעט יותר זמן במטבח, אך 8 המתכונים שתלמדו יספקו לא רק את החשק שלכם להכין מאכל חדש ומפתיע, אלא גם את בלוטות הטעם של בני משפחתכם. לכל מתכון מצורף כאמור סרטון, ולחיצה אחת עליו תפעיל אותו ותציג לכם את תהליך ההכנה שלו.

מתכון לקינוח סופלה לימון

יש שלל קינוחים שאפשר ליהנות מטעמם ומרקמם המפנק, אך אין כמו הסופלה האוורירי והנימוח, במיוחד כשהוא מגיע בטעם לימון! את המתכון הבא תאפו בתוך קליפת לימון חלולה, והתוצאה טעימה ומענגת במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
רכיבים לסופלה לימון:
ביצה בנוניות - 3 (יש להפריד את החלמון מהחלבון)
סוכר - ½ כוס
קמח לבן - 2 כפות
אבקת סוכר - לקישוט
אופן הכנת הסופלה לימון:
  1. חממו את התנור מראש על 175 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. חתכו את קצה הלימונים בצדם החד יותר.
  3. חתכו עם סכין את "בשר" הפרי והשתמשו בחותכן כדורי מלון כדי להוציא את החלקים שלא הצלחתם עם הסכין. הניחו את חתיכות הפרי שהוצאתם במסננת מעל קערה, סחטו מהן את המיץ והניחו את קליפות הלימונים החלולות על תבנית האפייה.
  4. בקערה שעמידה לחום, ערבבו יחדיו את חלמוני הביצה, ¼ כוס סוכר, ¼ כוס ממיץ הלימון שסחטתם ואת הקמח. הניחו את הקערה על סיר עם מים שעל סף רתיחה והקציפו את התערובת במשך 8 דקות, עד שתהפוך לסמיכה. לאחר מכן הסירו את הקערה והסיר מהאש והמשיכו להקציף בעזרת מיקסר חשמלי במשך 10 דקות, עד שהתערובת תתקרר. לבסוף העבירו את התערובת לקערה נקייה והניחו בצד.
  5. בקערה בינונית אחרת שלבו את חלבוני הביצה עם רבע כוס הסוכר שנשארה לכם וערבבו בעזרת מיקסר חשמלי על מהירות נמוכה עד שהתערובת מקציפה. הגבירו אט אט ובהדרגתיות את מהירות המיקסר עד שיתקבל מרנג מבריק שמצליח להחזיק את עצמו, כ-2-3 דקות.
  6. העבירו כשליש מהמרנג לתוך תערובת החלמונים שהכנתם קודם לכן, ערבבו, העבירו את שאר המרנג לתוך הקערה וקפלו אותו בעדינות. לבסוף מלאו את קליפות הלימון החלולות בתערובת החלמונים והמרנג כמעט עד שיתמלאו לחלוטין.
  7. אפו במשך 14-17 דקות, עד שהחלק העליון של התערובת יזהיב ועולה בכס"מ מעל לשפת הלימונים.
  8. קשטו עם אבקת סוכר והגישו מיד.

מתכון לפטריות פורטבלו ממולאות בגבינות ותרד

אחד משילובי הטעמים המוצלחים ביותר הוא ארטישוק ותרד, ואם אתם מחפשים דרך מצוינת לשלב את שניהם במנה אחת אז המתכון הבא הוא בשבילכם. המנה הבאה משמשת כחטיף מושלם שקל מאוד להכין, ולא תצליחו להפסיק לאכול ממנה רק אחרי ביס אחד בלבד. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לפטריות ממולאות:
פטריות פורטבלו קטנות - 12 (בערך בקוטר 6 ס"מ)
שמן זית - 1 כף
חמאה - 2 כפות
לבבות ארטישוק - 1 כוס (קצוצים)
בצל ירוק - 3 (גבעולים קצוצים)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת שמנת - 110 גר'
גבינת מוצרלה - 1 כוס (מגוררת)
גבינת פרמזן - ½ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הפטריות ממולאות:
  1. הסירו את גזעי הפטריות בעזרת סכין ואת החלק הפנימי שלהן באמצעות כף. הברישו את החלל הפנימי של הפטריות בשמן זית ופזרו בתוכן מעט מלח ופלפל, לפי הטעם.
  2. בסיר בינוני, המיסו את החמאה על אש בעוצמה בינונית. הוסיפו את לבבות הארטישוק והשום הכתוש, וטגנו במשך 2 דקות, עד שהשום יתחיל להעלות ריח.
  3. הוסיפו לסיר את הבצל הירוק וערבבו וטגנו במשך 2 דקות נוספות, עד שיתרכך.
  4. הוסיפו את התרד לסיר וערבבו מדי פעם כדי להביא את העלים שלא טוגנו לתחתית הסיר. טגנו במשך מספר דקות עד שכל עלי התרד יצטמקו.
  5. הוסיפו לסיר את גבינת השמנת והמוצרלה, ערבבו וטגנו עד שימסו.
  6. בעזרת כף מלאו כל פטריה בתערובת שהכנתם.
  7. פזרו מעל לכל פטריה גבינת פרמזן.
  8. צלו את הפטריות על מחבת גריל במשך 15 דקות, עד שיתרככו וגבינת הפרמזן תימס והגישו.

מתכון לגלילי פרנץ' טוסט עם חמאת בוטנים ובננה

הפרנץ' טוסט הוא ארוחת בוקר טעימה שאנחנו יכולים להכין לילדינו תוך דקות ספורות, אולם אם אתם רוצים להפוך את המנה הזו למזינה וטעימה אף יותר, תוספת של חמאת בוטנים ובננה תעשה את העבודה בצורה מושלמת!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים לגלילי פרנץ' טוסט:
חלב - 3 כפות
סוכר - 1 כף
קינמון - ½ כפית
לחם - 8 פרוסות (ללא הקרום)
חמאת בוטנים - למריחה
בננות - 2-3 (חתוכות לקוביות)
חמאה - 1 כף (לא מלוחה)
אבקת סוכר - לקישוט
סירופ מייפל - להגשה
אופן הכנת הגלילי פרנץ' טוסט:
  1. הקציפו את הביצים יחד עם החלב. הוסיפו את הסוכר והקינמון וערבבו היטב.
  2. הסירו את הקרום של כל פרוסת לחם בעזרת סכין, ובעזרת מערוך שטחו את הפרוסות עד כמה שניתן.
  3. מרחו 2 כפיות חמאת בוטנים על כל פרוסת לחם.
  4. הניחו חתיכות בננה על קצה פרוסת הלחם וגלגלו אותן לצורת סיגר.
  5. המיסו חמאה במחבת בינונית מעל להבה בעוצמה בינונית.
  6. טבלו את גלילי הלחם בתערובת הביצים והחלב והניחו אותם על המחבת. טגנו 4 גלילים בכל פעם עד ששישחימו מכל צדיהם.
  7. פזרו אבקת סוכר מעל לכל גליל והגישו חם לצד סירופ מייפל.
  8. טיפ: כשאתם חותכים את קרום הלחם, חתכו אותו לקוביות ושמרו אותו לשימוש כקרוטונים בכל מנה אחרת שתרצו.

מתכון לגלידת שמנת-תפוז

ביום חם אין כמו מנת גלידה קרירה שתרענן ותצנן את הגוף, והמתכון הבא לגלידת שמנת-תפוז עשויה להפוך להיות הקינוח המועדף עליכם בקיץ הזה. המרקם האוורירי שלה בשילוב עם הטעם המתוק הוא פשוט תענוג לחיך, ואין אחד שלא ירצה לסיים ארוחה טובה עם קינוח שכזה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים לגלידת שמנת-תפוז:
פתי בר - ½1 כוסות (מרוסקים)
חמאה - 100 גר' (מומסת)
סוכר - 2 כפות
חלב מרוכז - 400 גר'
סוכר - ⅓ כוס
גרידת לימון - 2 כפות
מיץ תפוזים - 1 כוס
אבקת סוכר - ⅓ כוס
גבינת שמנת - ½1 כוסות
אופן הכנת הגלידת שמנת-תפוז:
  1. ערבבו יחדיו את פירורי הפתי בר עם החמאה והסוכר בקערה קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. צפו תבנית אפייה בנייר אלומיניום וכסו את כולה בתערובת הפתי בר שהכנתם. שטחו את התערובת עם הידיים עד שתגיע לגובה אחיד והכניסו את התבנית למקפיא.
  3. הכניסו לקערת מיקסר את גבינת השמנת, החלב המרוכז והסוכר וערבבו עד שישתלבו יחדיו.
  4. הוסיפו לקערה את גרידת התפוז, מיץ התפוזים ואת התמצית בטעם תפוז וערבבו עד שישתלבו יחדיו.
  5. בקערה נפרדת, ערבבו את אבקת הסוכר עם השמנת להקצפה עד שישתלבו היטב.
  6. הוסיפו את הקצפת שהכנתם לתערובת שבקערת המיקסר, שלבו את המרכיבים יחדיו וצקו את התערובת שהתקבלה על פירורי הפתי בר שהכנסתם למקפיא.
  7. הכניסו את התבנית שוב להקפאה עד שהתערובת תתייצב ולאחר מכן חתכו לריבועים. תוכלו להניח פלח תפוז על כל אחד ולהגיש.

מתכון לטבעות תפוחים מטוגנות עם קינמון

אם אתם חובבי עוגות תפוחים אך מחפשים דרך חדשה ליהנות מהטעם המוכר והאהוב, המתכון הבא יעזור לכם להכין מנה מפנקת לעצמכם ולכל המשפחה. השילוב המושלם של הטעם המתוק יחד עם המרקם הפריך יענג אתכם בכל ביס, והילדים שלכם יאהבו את החטיף הזה במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים לטבעות תפוח עץ:
קמח לבן - 1 כוס
אבקת אפייה - ¼ כפית
סוכר - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
ביצה גדולה - 1 (טרופה)
רוויון - 1 כוס
שמן צמחי - לטיגון
רכיבים לתערובת סוכר וקינמון:
סוכר - ⅓ כוס
קינמון - 2 כפיות
אופן הכנת הטבעות תפוח עץ:
  1. הכניסו לקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, המלח והקינמון, והניחו אותה בצד.
  2. בקערה קטנה ערבבו היטב יחדיו את הביצה והרוויון.
  3. בקערה שלישית ערבבו את 2 כפיות הקינמון ושליש מכוס הסוכר ליצירת תערובת סוכר וקינמון, שבה תשתמשו לציפוי.
  4. חתכו את התפוחים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ והסירו את מרכזן כך שתקבלו טבעות. טפחו קלות על טבעות התפוחים בעזרת מגבת נייר כדי לספוג את הלחות שבהן.
  5. חממו את השמן הצמחי על מחבת על להבה בינונית-גבוהה. אם יש בבעלותכם מדחום לבישול, חממו את השמן עד שהוא מגיע ל-175 מעלות.
  6. בזמן שהשמן מתחמם, ערבבו יחדיו את תערובת הקמח יחד עם תערובת הרוויון עד שתתקבל תערובת אחידה וסמיכה ללא גושים.
  7. טבלו את טבעות התפוחים אחת אחרי השנייה בתערובת. טפחו אותן מעט על שפת הקערה כדי לצמצם את התערובת שמקיפה אותם.
  8. הניחו בעדינות את טבעות התפוחים במחבת המשומנת וטגנו בקבוצות קטנות. ברגע שהן משחימות בחלקן התחתון, הפכו אותן והמשיכו לטגן עד שישחימו בצדן השני.
  9. כשטבעות התפוחים זהובות משני צדיהן ופריכות, העבירו אותן לצלחת שמרופדת במגבת נייר לספיגת השמן.
אופן הכנת התערובת סוכר וקינמון:
  1. ערבבו את הסוכר והקינמון בקערה והניחו עד לסיום טיגון התפוחים.
  2. טבלו כל טבעת תפוחים בתערובת הקינמון והסוכר והניחו אותן על רשת לקירור (אם תחזירו אותן לצלחת הן יהפכו ללחות וספוגיות).

מתכון להמבורגר פטריות פורטבלו צמחוני

הבעיה העיקרית בהמבורגרים הצמחוניים שאנו מכינים בבית היא שלרוב הם מתפוררים ולא מחזיקים מעמד מבלי להתפרק בתוך הלחמניה, אך המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין המבורגר צמחוני ועסיסי שנשאר בצורתו, שגם אוהבי בשר יתקשו לעמוד בפניו!

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים להמבורגר פורטבלו:
פטריות פורטבלו - 2 כוסות (חתוכות לקוביות)
שעועית שחורה - 2 כוסות (מבושלת)
ברוקולי - 1 כוס (קצוץ גס)
בצל סגול - ½ כוס (קצוץ)
פירורי לחם יפניים - ½ כוס + 2 כפות (פנקו)
שום כתוש - 2 כפות
גבינת פרמזן - ¾ כוס (מגוררת)
אופן הכנת ההמבורגר פורטבלו:
  1. הכניסו לקערה גדולה את השעועית השחורה ומעכו חצי ממנה בעזרת ממעך.
  2. הוסיפו לקערה את הפטריות, הברוקולי, הבצל, השום, רוטב הווסטרשייר והתבלין לסטייק מוניטריאול וערבבו.
  3. הוסיפו לתערובת 3 ביצים ופירורי לחם סיני וערבבו בעדינות עד שישתלבו יחדיו.
  4. צרו קציצות שטוחות בעזרת הידיים.
  5. במחבת נון סטיק חממו 2 כפות של שמן זית על אש בינונית.
  6. הניחו את הקציצות במחבת וטגנו עד שהן משחימות בתחתיתן, 3-5 דקות. היזהרו שלא למעוך אותן ואל תהפכו אותן עד שישחימו – זה ישמור על כך שהקציצות לא יתפוררו ברגע שתהפכו אותן ובתוך הלחמנייה.
  7. לאחר שסיימתם לטגן הניחו את הקציצות בתוך לחמניות, הוסיפו חסה, עגבניות ורוטב ברביקיו ותקבלו המבורגר צמחוני שאיש לא יסרב ליהנות ממנו.

מתכון לנגיסוני שוקולד וקינואה

לא משנה עד כמה אתם אוהבים דגנים בריאים, כשאתם שומעים "קינואה" רוב הסיכויים שאינכם חושבים על קינוח מתוק, אך זה ישתנה אחרי שתכירו את המתכון הבא! למה? משום שהמזון הבריא הזה יצופה בשוקולד ושקדים גרוסים, מה שיספק תוצאה טעימה ומתוקה במיוחד שלא מצריכה שום אפייה ושממנה תוכלו ליהנות ללא רגשות אשם. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 24
רמת קושי: קל
רכיבים לנגיסוני שוקולד וקינואה:
קינואה - ⅓ כוס (שטופה במים קרים)
מים - ⅔ כוס
תמרים - 16 (מגולענים)
שקדים - ½ כוס
חמאת שקדים - ⅓ כוס (או חמאת בוטנים)
מלח - קמצוץ
שקדים - נוספים לציפוי (מרוסקים)
אופן הכנת הנגיסוני שוקולד וקינואה:
  1. העבירו את הקינואה לסיר מים והביאו לרתיחה. לאחר מכן בשלו על סף רתיחה במשך 12-15 דקות, עד שהמים ייספגו במלואם בקינואה.
  2. הכניסו חצי כוס שקדים למעבד מזון וגרסו אותם היטב.
  3. הוסיפו למעבד המזון את התמרים והפעילו אותו בפולסים קצרים עד שישתלבו עם השקדים.
  4. הוסיפו למעבד המזון את הקינואה, המלח, חמאת השקדים והשוקולד צ'יפס, והפעילו אותו בפולסים קצרים עד שהשוקולד ימס ותתקבל תערובת אחידה.
  5. הוציאו חלקים מהתערובת בעזרת כף לגלידה וגלגלו אותם לצורת עיגול בעזרת הידיים.
  6. גלגלו כל כדור בתוך קערת שקדים מרוסקים כדי לצפות אותם.
  7. הכניסו את כדורי השוקולד והקינואה למקרר למשך שעה, עד שיתקשו.

מתכון ללחם קונוס

חלקנו לא יכולים לאכול את ארוחת הבוקר שלנו בלי לחם, ובעוד שהתרגלתם לאכול את הביצה המקושקשת שלכם עם כמה פרוסות או צנימים, תמיד כיף לגלות דרכים חדשות שבהן ניתן ליהנות ממנות מוכרות. את לחם הקונוס ניתן כמובן למלא בכל דבר שתרצו מעבר לביצה מקושקשת, ותוכלו ליהנות ממנו גם עם גבינות או סלט טונה. מה שבטוח זה שכל מנה שכזו תהפוך למהנה הרבה יותר לאכילה, במיוחד עבור ילדיכם!

לתשומת ליבכם, אורך המתכון לא מעיד על הקושי בהכנתו!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
רכיבים ללחם קונוס:
קמח לבן - 290 גר' (כ-2 כוסות)
שמרים יבשים - 1 כפית (או 15 גר' שמרים לחים (קוביה))
מים - ½ כוס
סוכר - ½1 כפות
ביצה - 1
מלח - קורט
שמן זית - 2 כפות
ביצה - למריחה על הקונוסים (טרופה)
פרג - לזרייה לפניה אפיה
שומשום - לזרייה לפניה אפיה
אופן הכנת הלחם קונוס:
  1. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים, ניתן להוסיף את השמרים ישירות לקמח (אם לא, המיסו אותם במים למשך 5 דקות).
  2. הוסיפו סוכר, שמרים, שמן, ביצה, מלח וחצי מכמות הקמח וערבבו בקערת המיקסר באמצעות וו גיטרה. הוסיפו את שאר הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק במרקם חלק.
  3. העבירו את הבצק לקערה משומנת ומרחו מעט שמן על חלקו העליון.
  4. כסו את קערת הבצק בעזרת מגבת והניחו אותה במקום חמים. תנו לבצק לתפוח למשך שעה עד 4 שעות (בסוף שלב זה על הבצק להכפיל את גודלו).
  5. הוציאו את הבצק מן הקערה והניחו אותו על משטח מקומח קלות. לושו אותו מעט כדי להוציא ממנו אוויר.
  6. חממו את התנור מראש על 200 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית אפייה.
  7. הניחו 2 ניירות אפייה אחד על השני וגלגלו אותם מאחד הקצוות לצורת קונוס. גלגלו על הקונוס שיצרתם נייר אלומיניום רחב יותר באותו האופן. דחפו את הקצוות הנותרים של נייר האלומיניום אל תוך הקונוס כך שלא יתפרק, וחזרו על התהליך עד שיצרתם 8 קונוסים.
  8. חלקו את הבצק ל-8 חתיכות שוות וגלגלו כל אחת מהן לצורת חבל באורך של 80 ס"מ. אם הבצק נדבק למשטח העבודה, פזרו עליו קמח.
  9. התחילו לכרוך את חבלי הבצק סביב הקונוסים מהקצה התחתון שלהם, כך שהבצק יתפוס את צורת הקונוס. צבטו את השפיץ שבקצה ודאגו שהבצק אטום ולא יוצר חורים. אין צורך לעטוף את כל הקונוס עד סופו בבצק.
  10. הניחו את הקונוסים על תבנית האפייה ותנו לבצק לתפוח במשך 20-30 דקות.
  11. הברישו את הקונוסים עם ביצה טרופה ופזרו מעליהם שומשום ופרג.
  12. אפו את הקונוסים במשך 16-18 דקות, עד שישחימו.
  13. תנו ללחם הקונוס זמן להתקרר על רשת לקירור, ולאחר מכן מלאו אותו בכל דבר שתרצו והגישו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: