maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

איך לשמור על לימון טרי, ו-3 מתכונים לנהדרים לקינוחים

כמה פעמים כבר קרה לכם שחתכתם לימון וגיליתם שהוא שחור ויבש מבפנים? נכון, לימון זה לא מוצר יקר כל כך ואפשר פשוט לזרוק את המקולקל ולשלוף אחד חדש, אך אתם יכולים למנוע את המצב הזה מלכתחילה אם רק תדעו כיצד לשמור על הלימון טרי לאורך זמן. חלקנו שמים את לימונים בקערת פירות על השיש במטבח ואחרים מעדיפים לאחסן אותם במקרר, אז איזו שיטה היא המומלצת ביותר לשמירה על טריותו? 
שמירה על לימון טרי וקינוחים
 
בתוכנית הבישולים America's Test Kitchen עשו בדיקה בנושא ומצאו את השיטה המומלצת ביותר לשמירה על טריות הלימונים; לא בקערה על השיש וגם לא סתם כך בתוך המקרר, אלא בתוך שקית אטומה במקרר. על פי המומחים בתוכנית, אם תאחסנו את הלימונים שלכם כך, הם יוכלו להישאר טריים פי 4 יותר זמן מאשר על השיש במטבח!
כשאתם שומרים על הלימון בקערת פירות או סתם כך על השיש במטבח או במקרר, הוא יכול להתייבש תוך שבוע. בניגוד לאמונה הרווחת, הקליפה העבה של הלימון לא מגנה עליו מפני התייבשות, אך עם זאת, שמירה על הלימון בתוך שקית פלסטיק אטומה במקרר יכולה לגרום לו להישאר טרי למשך חודש שלם. לא רק שהטיפ הזה יחסוך לכם כסף, הוא גם יבטיח שלעולם לא תחתכו לימון שיאכזב אתכם.
עכשיו כשאתם יודעים כיצד לשמור על טריות הלימונים שלכם, אתם מוזמנים להכיר 3 מתכונים לקינוחים מפנקים עם לימון:
 
מתכון לקאפקייקס לימון עם קצפת קוקוס

הקאפקייקס האלה כל כך קלילות ואווריריות, שפשוט תענוג לאכול אותן! קצפת הקוקוס מפנקת בדיוק כמו קצפת רגילה ואפילו קל יותר לעבוד איתה, שכן היא סמיכה יותר ולכן שומרת על צורתה טוב יותר, כל עוד צורכים אותה עד 4 ימים מרגע ההכנה, משום שאחריהם היא תאבד את המרקם האוורירי שלה. אל דאגה, הקאפקייקס יחטפו כל כך מהר שספק אם יישארו לכם כמה עד אז.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקאפקייקס לימון:
קמח לבן - ½1 כוסות (מנופה)
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
גרידת לימון - מ-4 לימונים
חמאה - 120 גר' (לא מלוחה, בטמפרטורת החדר)
סוכר - 1 כוס
ביצה - 1
תמצית וניל - 1 כפית
תמצית לימון - 1 כפית (לא חובה)
חלב - ½ כוס
מיץ לימון - ¼ כוס (סחוט טרי)
רכיבים לקצפת קוקוס:
חלב קוקוס - 400 מ''ל (מקורר, 1 פחית)
סוכר - 1-2 כפות (לא חובה)
אופן הכנת הקאפקייקס לימון:
  1. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. ערבבו בקערה קטנה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. preperation
  3. עבדו את החמאה בקערה במיקסר חשמלי עד שהיא מקבלת מרקם קרמי. הוסיפו סוכר והמשיכו לעבד במהירות בינונית, גרדו את התערובת מצדי הקערה ואם יש צורך הגבירו את מהירות המיקסר לגבוהה. המשיכו בערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהסוכר והחמאה מקבלים מרקם אוורירי.
  4. הוסיפו את הביצה וחלבוני הביצה לקערה ועבדו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. הוסיפו את תמציות הווניל והלימון ואת גרידת הלימון לערובת והמשיכו להפעיל את המיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. בזמן שאתם מעבדים על מהירות נמוכה, הוסיפו מחצית מכמות המרכיבים היבשים שנותרו יחד עם החלב ומיץ הלימון. כשהתערובת הופכת לאחידה, הוסיפו את שאר המרכיבים היבשים והמשיכו לעבד עד שהתערובת אחידה.
  7. בעזרת כף לגלידה או רבע כוס מדידה, קחו מהבלילה ומלאו תבנית אפייה לקאפקייקס. כל שקע אמור להיות ¾ מלא.
  8. אפו את הקאפקייקס בתנור במשך 16-18 דקות, או עד שהחלק העליון יציב. לאחר מכן הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לקאפקייקס להתקרר לגמרי.
אופן הכנת הקצפת קוקוס:
  1. כדי להכין את קצפת הקוקוס עליכם לוודא שחלב הקוקוס שהה במקרר לפחות לילה שלם. הפכו את הפחית ופתחו אותה מצידה התחתון כדי שתוכלו לנקז את כל הנוזלים בקלות.
  2. הוסיפו את חלב הקוקוס שנשאר בפחית לקערה של מיקסר חשמלי וטרפו אותו במהירות בינונית, עד שהוא מקבלת מרקם קרמי.
  3. תוכלו להוסיף כמה כפות בודדות של סוכר לחלב הקוקוס במידה שאתם רוצים לקבל קצפת מתוקה יותר, אולם זו לא חובה.
  4. זלפו את הקצפת על כל קאפקייק, והם מוכנים! preperation
מתכון לטארט תותים עם קרם מסקרפונה-לימון

קרם לימון הוא מרכיב נפלא שאנחנו יכולים להכין בעצמנו ולהוסיף לקינוחים, אך קרם מסקרפונה-לימון הוא נפלא עוד יותר! עם תוספת נהדרת של נענע ותותים, הטארט הזה יהפוך להיות הקינוח האהוב החדש שלכם.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לטארט:
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח שקדים - ½ כוס
מלח גס - 1 כפית
אבקת סוכר - 2 כפיות
חמאה - 120 גר' (לא מלוחה קרה, חתוכה לחתיכות של חצי ס"מ)
מים קרים - 1-2 כפות
רכיבים לקרם לימון:
חמאה - 120 גר' (לא מלוחה)
גרידת לימון - מ-2-3 לימונים
מיץ לימון - ½ כוס (סחוט טרי)
סוכר - ¾ כוס
ביצים - 2 (גדולות)
רכיבים לציפוי מסקרפונה:
שמנת מתוקה - ¾ כוס (להקצפה)
גבינת מסקרפונה - 220 גר' (בטמפרטורת החדר)
סוכר - 1 כף (גדושה)
קרם לימון - 1 כוס (שהכנתם מבעוד מועד)
תותים - 250 גר' (חתוכים)
פטל - 250 גר' (ניתן להשתמש בעוד תותים חתוכים במקום)
ריבת תותים - ¼ כוס
עלי נענע - מעט (לקישוט)
אופן הכנת הטארט:
  1. ערבבו את הקמח, קמח השקדים, המלח ואבקת הסוכר בקערה גדולה.
  2. הוסיפו לקערה את חתיכות החמאה ועבדו אותן בתוך הקמח.
  3. ערבבו חלמון ביצה עם כפית מים בקערה קטנה נפרדת, ולאחר מכן הוסיפו את התערובת לקערה הגדולה.
  4. המשיכו לעבד את הכל עם הידיים עד שהתערובת נדבקת לעצמה. אם צריך, הוסיפו עוד כף מים.
  5. העבירו את הבצק לתבנית אפייה עגולה בגודל 25 ס"מ. דקרו את התחתית עם מזלג והכניסו למקרר למשך כשעה.
  6. לאחר כשעה, חממו את התנור ל-190 מעלות ואפו את בצק הטארט במשך 12-15 דקות, או עד שהוא מקבל גוון זהוב. לבסוף תנו לו להתקרר לגמרי לפני שתוסיפו את ציפוי המסקרפונה.
אופן הכנת הקרם לימון:
  1. הכניסו את החמאה לסיר מתכת עם תחתית ודפנות עבות, והמיסו אותה על עצמת חום נמוכה. ברגע שהחמאה מומסת לחלוטין, כבו את הגז.
  2. העבירו את הסוכר לקערה בינונית עם גרידת הלימונים וערבבו אותם יחדיו. לאחר מכן הוסיפו להם את מיץ הלימון. preperation
  3. הפרידו את החלמון והחלבון שבביצים. שימו את החלמון בסיר עם החמאה שהמסתם (אחרי שהתקרר הסיר), ואת החלבון בתערובת הסוכר.
  4. טרפו יחדיו את החמאה והחלמון עד שהם משתלבים היטב. לאחר מכן ערבבו היטב את התערובת שבקערה, וכשהיא אחידה העבירו אותה לסיר וערבבו את הכל יחדיו.
  5. ערבבו את כל המרכיבים יחדיו בזמן שהסיר מתחמם על אש נמוכה, וגרדו את התערובת מהצדדים כדי שלא תישרף. אם יש לכם מד חום לבישול, ערבבו את התערובת עד שהיא מגיעה ל-75 מעלות. אם אין לכם, המשיכו לערבב עד שמתקבל מרקם סמיך מספיק שניתן להרים עם מצקת. היזהרו שלא לבשל אותה יותר מדי.
  6. כשסיימתם, כבו את להבת האש והעבירו את הקרם שהכנתם לצנצנת. preperation
  7. כנראה שיישארו בקרם כמה חתיכות של גרידת לימון. אם אתם רוצים קרם חלק לגמרי תוכלו לסנן אותו. את הצנצנת יש לשמור במקרר עד לשבועיים.
אופן הכנת הציפוי מסקרפונה:
  1. הקציפו בקערה את השמנת עם מיקסר ידני או חשמלי, הוסיפו לה גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר והמשיכו עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן העבירו לקערה כוס מקרם הלימון שהכנתם.
  2. חממו את ריבת התותים עד שהיא נעשית נוזלית והעבירו אותה לקערה נפרדת יחד עם התותים.
  3. מרחו את הציפוי על קרום הטארט ולבסוף הניחו מעל את התותים. קשטו עם מעט עלי נענע והטארט שלכם מוכן! preperation
מתכון ללחם שקדים ולימון

הלחם הזה כל כך טעים ומפנק, והוא הולך מושלם לצד כוס קפה או תה, או בסוף הארוחה כקינוח נהדר שכל אחד ישמח לקחת ממנו עוד חתיכה נוספת.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ל''לחם לימון'':
קמח לבן - ½1 כוסות
מלח - ½ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
סוכר - 1 כוס
חלב שקדים - ¾ כוס
שמן קנולה - ½ כוס (או כל שמן צמחי אחר)
ביצים - 2 (טרופות)
מיץ לימון - 1 כפית (סחוט טרי)
תמצית וניל - 1 כפית
תמצית שקדים - 1 כפית
רכיבים לזיגוג לימון:
אבקת סוכר - 1 כוס
מיץ לימון - ½1 כפות (סחוט טרי)
תמצית שקדים - 1 כפית
שקדים - 3 כפות (חתוכים, לקישוט)
אופן הכנת ה''לחם לימון'':
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות ושמנו תבנית אפייה בגודל 21X12.
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחדיו את הקמח, המלח ואבקת האפייה. לקערה קטנה נפרדת שלבו הכניסו את הסוכר וגרידת הלימון. שלבו את שתי התערובות יחדיו בקערה הגדולה והניחו בצד.
  3. בקערה בינונית נפרדת, ערבבו יחדיו את חלב השקדים, השמן, הביצים, מיץ הלימון ותמציות הווניל והשקדים.
  4. הוסיפו באיטיות את המרכיבים שבקערה הבינונית למרכיבים שבקערה הגדולה וערבבו עד שנוצרת תערובת אחידה.
  5. העבירו את התערובת לתבנית האפייה המשומנת ואפו בתנור במשך 55-60 דקות. החדירו קיסם כדי לוודא שהמאפה אכן מוכן.
  6. תנו למאפה להתקרר למשך 15 דקות, ולאחר מכן שחררו את הצדדים מהתבנית בעזרת סכין, הסירו את הלחם ממנה בעדינות והניחו לו להתקרר למשך כמה דקות נוספות.
  7. בזמן שהלחם מתקרר, הכינו את זיגוג הלימון.
אופן הכנת הזיגוג לימון:
  1. ערבבו בקערה קטנה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת חלקה וזלפו אותה מעל ללחם השקדים שהכנתם.
  2. פזרו מעל הכל חתיכות שקדים חתוכות והגישו. preperation
מקור: צביה ח.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: