maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

אוסף של 4 מתכונים למנות רומנטיות

 אהבה היא רגש מדהים שיכול להשתלט על כל הגוף, אין לנו צל של ספק בכך; ברגע שאנו אוהבים מישהו באמת, אנחנו חווים זאת בכל חושינו: אפשר להרגיש רגש זה בקצות האצבעות, לשמוע אותו דרך האוזניים, להריח את ניחוחו, ולעיתים אפילו לטעום אותו בפינו. אתם תוהים איך בדיוק אפשר לטעום את האהבה? תשובתנו היא דרך מנות מיוחדות שאתם יכולים להכין לאהוביכם לארוחת ערב רומנטית משותפת, או סתם כפינוק שתזללו תוך צפייה משותפת בטלוויזיה. אספנו לכם 4 מתכונים למנות כאלו, שהן לא רק טעימות במיוחד, אלא גם המראה שלהן יעורר בכם וביקיריכם את הרגש הנהדר, ואנו מקווים שתיהנו מהכנתן כמו גם מאכילתן יחדיו.  

רביולי תותים עם חומץ בלסמי ובזיליקום

רוצים להפתיע את אהובי ליבכם במנת פסטה מיוחדת במינה, שכמוה הם טרם ראו או טעמו? הכירו את המתכון הבא לרביולי המשלב בין צבעים ססגוניים וטעם יוצא דופן, באופן ששובה את העין ואת הלב (וגם את עדשת המצלמה, צריך לציין). אז קדימה, הכינו להם את מנת רביולי התותים הזו, שתראה להם עד כמה יצירתיים ומשקיעים אתם!

רביולי תותים עם חומץ בלסמי ובזיליקום מקור תמונה: A Beautiful Mess
רכיבים לרביולי תותים:
תותים - 12 (כ-200 גרם, ללא העלה שבחלקם העליון)
מים - 2 כפות
קמח - ½2 כוסות
גבינת מוצרלה - 50 גרם (מגורדת)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חומץ בלסמי מצומצם - לפי הטעם (לקישוט)
בזיליקום - לפי הטעם (לקישוט)
גבינת פרמזן - לפי הטעם (מגוררת, לקישוט)
נתחי סלמון בנוסח יווני

נתחי סלמון אפויים תמיד יכולים להיות מעדן מלכים, ואם אתם מכינים אותם לכבוד מישהו שאתם אוהבים – הטעם כנראה רק ישתדרג. אם אתם רוצים להפוך את המנה לחגיגת טעמים וצבעים אמיתית – כל מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להכין ולהגיש את נתחי הסלמון בנוסח יווני, כפי שתלמדו לעשות מהמתכון הנהדר הבא:

נתחי סלמון בנוסח יווני מקור תמונה: Delish
רכיבים ללליווי הסלמון:
שמן זית - ¼ כוס
לימונים - 3 (2 סחוטים למיץ, 1 פרוס לפרוסות)
שן שום - 1 (כתושה)
אורגנו - 1 כפית
צ'ילי גרוס - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם (מחולק)
עגבניות - 1 כוס (חתוכות לרבעים, או לחלופין עגבניות שרי חתוכות לחצי)
זיתי קלמטה - ¼ כוס
בצל סגול - בצל שלם ועוד ¼ כוס (פרסו את הבצל השלם לפרוסות, ולכוס הכניסו חתיכות קצוצות)
שמיר - 2 כפות (קצוץ)
פילה סלמון - 4 נתחים
מלח - לפי הטעם
מלפפונים - ¼ כוס (קצוץ)
מתכון לספגטי בולונז עם יין אדום

ספגטי ברוטב עגבניות ותוספת של בשר טחון זו מנה אהובה בכל רחבי העולם, ובגרסה הצמחונית הבאה אתם כלל לא תרגישו בחסרון של הבשר. הפטריות שעשירות בסלניום - נוגד חמצון חזק שמתקן נזק תאי, מקבלות טעם עשיר מהתיבול, ועם תוספת היין האדום המנה הצמחונית הזו הופכת לבסיס עבור ארוחת גורמה של ממש.

רכיבים לספגטי בולונז:
חציל - 1 (בינוני)
פטריות - 450 גר' (שמפיניון, פרוסות דק)
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ דק)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים דק)
גזרים - 2 (בינוניים, קלופים וקצוצים דק)
מלח - ¾ כפית (מחולקת)
יין אדום - 2 כוסות (יבש)
שיני שום - 3 (כתושות)
בזיליקום - 1 כף (עלים טריים קצוצים דק)
אורגנו - 2 כפיות
טימין - 1 כפית (עלים קצוצים ועוד קצת לקישוט)
רסק עגבניות - ¼ כוס
עגבניות - 800 גר' (משומרות ומרוסקות)
פסטה פנה - 400 גר' (או ריגטוני)
גבינת פרמזן - לפי הטעם (לא חובה)
עשבי תיבול - לפי הטעם (לא חובה)
עוגת מחבת "קטיפה אדומה"

לפעמים, לא צריך לעשות יותר מדי כדי להראות ליקירנו עד כמה אנחנו אוהבים אותם – מספיק להגיש להם קינוח טעים ומתוק מעשה ידינו שיבהיר להם כמה הם חשובים לנו וכמה ברצוננו לגרום להם לחוש בנעימים. בעזרת הקינוח הנהדר הזה, שצבוע בגווני האהבה ונראה נפלא, תוכלו לעשות זאת עבור בני זוגכם ולהגיש להם אהבה על צלחת, או יותר נכון – על מחבת.  

עוגת מחבת "קטיפה אדומה" מקור תמונה: Delish
רכיבים לעוגת מחבת "קטיפה אדומה":
חמאה - 6 כפות (רכה)
סוכר לבן - ½ כוס
סוכר חום - ¼ כוס
קמח - 1 כוס
אבקת אפייה - ½ כוס
מלח - ½ כפית
שוקולד צ'יפס לבן - ½ כוס (ועוד קצת לקישוט )
שוקולד צ'יפס מריר - ½ כוס (ועוד קצת לקישוט )
גלידה בטעם וניל - לקישוט (אפשרי)
סירופ שוקולד - לקישוט (אפשרי)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו