maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לספגטי בולונז עם יין אדום

מתכון לספגטי ברוטב עגבניות ותוספת של בשר טחון, המנה אהובה בכל רחבי העולם ובגרסה הצמחונית הבאה כלל לא תרגישו בחסרון של הבשר. הפטריות שעשירות בסלניום - נוגד חמצון חזק שמתקן נזק תאי, מקבלות טעם עשיר מהתיבול, ועם תוספת היין האדום המנה הצמחונית הזו הופכת לארוחת גורמה של ממש.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לספגטי בולונז עם יין אדום
רכיבים לספגטי בולונז:
חציל - 1 (בינוני)
פטריות - 450 גר' (שמפיניון ללא גבעולים, חתוכות לפרוסות)
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ דק)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים דק)
גזרים - 2 (בינוניים, קלופים וקצוצים דק)
יין אדום - 2 כוסות (יבש)
שיני שום - 3 (כתושות)
בזיליקום - 1 כף (עלים טריים קצוצים דק)
אורגנו - 2 כפיות
טימין - 1 כפית (עלים קצוצים)
רסק עגבניות - ¼ כוס
עגבניות - 800 גר' (משומרות, מרוסקות)
פסטה פנה - 400 גר' (או ריגטוני)
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הספגטי בולונז:
  1. חממו את התנור ל-180° מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר כסף. הניחו את החציל על התבנית, הכניסו אותו לתנור ואפו עד שהוא מתרכך (כחצי שעה עד שעה). preperation
  2. בזמן שהחציל בתנור, התחילו בהכנת הרוטב: חממו שמן על מחבת גדולה ועל להבה בינונית-גבוהה. הניחו את הפטריות על המחבת וטגנו אותן עד להשחמה, כ-8-10 דקות.
  3. בסיר גדול ועל להבה בינונית חממו את השמן והוסיפו לו את הבצל, הסלרי, והגזר. תבלו ב-¼ כפית מלח וערבבו עד שהירקות מתרככים, כ-10-12 דקות.
  4. הוסיפו לסיר עם הירקות את היין וערבבו אותם היטב ובעדינות. בשלו את הרוטב עד שהיין יצטמצם למחצית מהכמות שלו, כ-5-7 דקות. preperation
  5. הוסיפו לסיר עם הירקות והיין את רסק העגבניות, השום, הבזיליקום, האורגנו, הטימין והעגבניות המרוסקות ובשלו במשך 5 דקות.
  6. קלפו את החציל, מעכו אותו והוסיפו לסיר עם הרוטב. הוסיפו את הפטריות ו-½ כפית מלח וערבבו עד שכל הרכיבים יתאחדו.
  7. הנמיכו את עוצמת הלהבה, כסו את הסיר עם הרוטב ובשלו אותו במשך שעה לפחות.
  8. בינתיים, בשלו את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, ולאחר שהיא תתבשל סננו והעבירו אותה לסיר עם הרוטב. ערבבו היטב עד שהפסטה תתכסה היטב ברוטב.
  9. חלקו את הפסטה לצלחות הגשה ותבלו בעשבי תיבול קצוצים ופרמז'ן לפי רצונכם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר