maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים טעימים ועשירים מהמטבח התימני

  המטבח הישראלי מורכב מערב רב של תרבויות ומתכונים שהופכים אותו לקיבוץ גלויות גדול וטעים במיוחד. אחד מהמטבחים הנודעים בארץ הוא המטבח התימני הודות למטעמים כמו ג'חנון, מלוואח וקובנה, שהם כולם ייחודיים לבישול התימני המסורתי ונאכלים בליווי של רטבים ותבשילים שונים. כפי שתגלו ב-5 המתכונים שלפניכם, יש עוד הרבה טעמים במטבח התימני מלבד הבצקים האהובים שלו, ולאחר שתכינו אותם, תוכלו ליהנות מארוחה תימנית מסורתית מלאת ניחוחות.
 
מתכונים מהמטבח התימני: שולחן ערוך עם מנות מהמטבח התימני
 

ארוחות במטבח התימני

בניגוד למטבחים אחרים במזרח התיכון, המטבח התימני אינו מושפע מתרבויות רבות, אלא עומד בפניי עצמו. המתכונים של המטבח התימני דומים באזורי המדינה השונים, והמאכלים נאכלים באופן מסורתי על הרצפה או האדמה, כשארוחת הצהריים היא הארוחה המרכזית ביום, ולא ארוחת הערב. הבשרים הנפוצים במתכונים הם עוף, עז וכבש שנאכלים יותר מבשר בקר, שנחשב יקר. מוצרי חלב, כמו גבינה וחמאה, הם פחות נפוצים במטבח התימני ונאכלים בצורה תדירה יותר בכפרים מאשר בערים מרכזיות. קטניות, ובייחוד שעועית, הם מרכיב נפוץ במטבח התימני, כמו גם בצקים שונים שמרכיבים את הפטוט ושאר המאכלים הנודעים של העדה.

5 מתכונים נבחרים מהמטבח התימני:

מתכון לחביתה תימנית (Adeni Jabeez)

אם אתם רוצים לשדרג את ארוחת הבוקר שלכם – המתכון הבא הוא עבורכם. החביתה העשירה הזו, המורכבת משעועית, בצל ירוק, ביצים ורכיבים טעימים אחרים, תבטיח שתשבעו בארוחה החשובה ביותר ביום, ותוכלו גם לשמור אותה עבור ארוחת הצהריים או הערב, כשהרעב ינקר ותרצו משהו טעים.

מתכון לחביתה תימנית (Adeni Jabeez) מקור תמונה: yemeniyah.com
רכיבים לחביתה התימנית (Adeni Jabeez):
שעועית לבנה - 1 כוס (מושרית במים במשך שעה)
קמח - ½ כוס
בצל ירוק - ½ כוס (קצוץ)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
מים - 2 כוסות
שמרים - 1 כף
כורכום - ½ כפית
שמן צמחי - לטיגון
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מתכון לעוף מנדי (Chicken Mandi)

מנת העוף שלפניכם מהווה ארוחה שלמה בפניי עצמה, כך שאם אתם מתלבטים מה להכין עבור האורחים שמגיעים – אין צורך להתאמץ יתר על המידה. תוך שעתיים תוכלו להכין מנה חגיגית של אורז עם עוף עסיסי ומתובל היטב, כך שהמתכון בהחלט יהפוך לאחד האהובים עליכם ועל כל מי שיזכה לאכול מהתוצר המוגמר.

מתכון לעוף מנדי (Chicken Mandi) מקור תמונה: thasneen.com
רכיבים לאורז המתובל:
אורז בסמטי - ½2 כוסות
שמן צמחי - ½1 כפות
בצל - 1 (קצוץ)
תרמילי הל - 3 (שלמים)
שיני שום - 2 (שלמות)
פלפל ירוק חריף - 4-5 (לפי הטעם)
כורכום - 1 כף
חוטי זעפרן - 1 כפית (מושרים ב-½1 כפות מים למשך שעה)
מים - ½4 כוסות
מלח - לפי הטעם
רכיבים לעוף המתובל:
חוויאג' למרק - 2 כפות
שמן - 3 כפות
כורכום - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - 2 כפות
 
מתכון לתבשיל בשר תימני מתובל (Fahsa Saltah)

מנות בשריות לא תמיד צריכות להיות מורכבות, כפי שתראו במתכון הטעים הבא שדורש הכנה של דקות ספורות. במקרה של התבשיל הטעים הזה תצטרכו פשוט להמתין בסבלנות עד שהתוצר יהיה מוכן, ותוכלו ליהנות ממנו בליווי של לחם חם שישלים את המנה הייחודית הזו.

מתכון לתבשיל בשר תימני מתובל (Fahsa Saltah) מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים לתבשיל הבשר:
בשר בקר - 450 גר' (כתף, חתוך לקוביות)
שמן - 1 כף
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל - ½ (קצוץ)
פלפל ירוק חריף - ½ (קצוץ)
מים - 5 כוסות
כמון - ½ כפית
תבלין כוסברה - ½ כפית (מזרעי כוסברה)
מלח - ¾ כפית
חילבה מוכן - 2 כפות (להגשה, לא חובה)
מתכון לעוגיות כעכע תימניות מתקתקות (Muqasqas)

עוגיות הכעכע המסורתיות קיימות במספר גרסאות שונות במטבחים ממדינות צפון אפריקה, כשבתימן יש להן גרסה מתקתקה וטעימה במיוחד. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין עוגיות קטנות וטעימות בגודל נגיסה, ואם תרצו לשדרג את המנה – מומלץ להוסיף להן אגוזים ופירות יבשים.

מתכון לעוגיות כעכע תימניות מתקתקות (Muqasqas) מקור תמונה: shebayemenifood.com
רכיבים לנגיסים:
קמח - 2 כוסות
חמאה - ½ כוס + 2 כפות (מומסת)
סוכר - 1 כף
קצח - 1 כפית
מים - ¼-⅓ כוס
מלח - ¼ כפית
מתכון לג'חנון ביתי אמיתי

רבים נוהגים להתחיל את ארוחת הבוקר של שבת עם ג'חנון חם ורך בליווי ביצה חומה ורסק עגבניות פיקנטי. למרות האפשרויות הקיימות בחנויות, אי אפשר להתחרות בטעמו של ג'חנון ביתי חמים וטעים, ועם המתכון לג'חנון קל ההכנה שלפניכם, לא תבינו איך לא ניסיתם להכין ג'חנון לבד עד עכשיו.

מתכון לג'חנון ביתי אמיתי מקור תמונה: i.pinimg
רכיבים לג'חנון:
קמח - 500 גר' (כ-¼3 כוסות)
סוכר - ¼ כוס
מלח - ½1 כפיות
מים - ¼1 כוסות
אבקת אפייה - ½ כפית
מרגרינה - 6 כפות (מרוככת, ניתן להמיר ב-4 כפות חמאה מרוככת או 2-4 כפות שמן צמחי)
פרוסות לחם - לפי הצורך (מספר פרוסות יבשות)
רכיבים לעגבניות המרוסקות:
עגבניות - 6 (טריות)
מלח - לפי הטעם
סחוג - לפי הטעם
רכיבים לסחוג הירוק:
פלפל חריף ירוק - 1 (10-15 ס"מ ללא גרעינים)
כוסברה - ½ כוס (טרייה)
כמון - קמצוץ
מלח - לפי הטעם

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: