maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחביתה תימנית (Adeni Jabeez)

אם אתם רוצים לשדרג את ארוחת הבוקר שלכם – המתכון הבא הוא עבורכם. החביתה העשירה הזו, המורכבת משעועית, בצל ירוק, ביצים ורכיבים טעימים אחרים, תבטיח שתשבעו בארוחה החשובה ביותר ביום, ותוכלו גם לשמור אותה עבור ארוחת הצהריים או הערב, כשהרעב ינקר ותרצו משהו טעים.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לחביתה תימנית (Adeni Jabeez) מקור תמונה: yemeniyah.com
רכיבים לחביתה התימנית (Adeni Jabeez):
שעועית לבנה - 1 כוס (מושרית במים במשך שעה)
קמח - ½ כוס
בצל ירוק - ½ כוס (קצוץ)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
מים - 2 כוסות
שמרים - 1 כף
כורכום - ½ כפית
שמן צמחי - לטיגון
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת החביתה התימנית (Adeni Jabeez):
  1. לאחר ההשריה של השעועית, סננו אותה והכניסו למעבד מזון עם 4 כפות מים. הפעילו אותו וטחנו את השעועית. אם יש צורך בכך, הוסיפו עוד מים כדי לטחון את השעועית ביתר קלות.
  2. לאחר הטחינה, העבירו את השעועית למסננת דקה ואפשרו לנוזלים להתנקז.
  3. הכניסו את כל הרכיבים, מלבד המים והשמן לטיגון, לתוך קערה גדולה וערבבו היטב. preperation
  4. הוסיפו לקערה את המים וערבבו היטב לקבלת תערובת אחידה. כסו את הקערה למשך שעה.
  5. חממו שמן לטיגון על מחבת בינונית ועל להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכה כוס אחת מהתערובת שהכנתם ופזרו על המחבת באופן אחיד.
  6. טגנו את החביתה עד שצידה התחתון ישחים ולאחר מכן הפכו אותה וטגנו עד להשחמה של הצד השני. הוציאו והגישו חם.
מקור: yemeniyah.com
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: