maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים נהדרים לפשטידות

חג שבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, ואיתו הטרדה שיכולה לשגע אותנו בכל שנה מחדש – מה מכינים לשולחן החג הפעם? אם עוד לא הספקתם לחשוב על הארוחה המתוכננת ואינכם יודעים מה תגישו בשולחן החג, לפניכם 6 מתכונים מעולים לפשטידות שהגיעו ממיטב הבשלנים שברשת. כל אחת מהפשטידות האלה תוכל להחדיר בכם ובבני משפחתכם את אווירת החג בדרך טעימה ונעימה לחך, כמו שרק פשטידה מפנקת חמה (או קרה) יכולה, אז הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה! 
 
 

1. קיש גבינות ועגבניות שרי של יהודית כהן מורחיים מהבלוג "קסם של עוגה"

עבור המתכון הבא כנראה שלא תצטרכו אפילו לצאת לקניות, כי תוכלו להחליף את הגבינות המופיעות בו בכל גבינה אחרת שיש לכם במקרר, ובמקום שמנת מתוקה אפשר פשוט להכפיל את כמות החלב. כך או כך יצא לכם קיש טעים ויפה למראה שמתאים לכל סוג של ארוחה, והטועמים עוד יבקשו תוספת.

מתכונים לפשטידות

מרכיבים לבצק התחתית (לתבנית פאי בגודל 26-28 ס"מ):

  • ⅓1 כוס קמח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חצי גביע שמנת חמוצה או אשל

מרכיבים למילוי:

  • 3 ביצים
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה (ניתן להשתמש בחלב במקום)
  • ⅓ כוס חלב
  • 150 גרם גבינה לבנה (מעט יותר מחצי מיכל של 250 גרם)
  • 50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
  • 2 כפות קמח תופח
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר להוסיף גם בזיליקום ושמיר)
  • 10 עגבניות שרי שטופות וחצויות 

אופן הכנת הבצק:

1. הכניסו למעבד מזון קמח מנופה, חמאה רכה וחצי מיכל שמנת חמוצה. עבדו בפולים קצרים עד שייווצר בצק אחיד ומעט דביק.
 
2. העבירו את הבצק לקערה נקיה, כסו בניילון והכניסו למקרר למשך 10 דקות.
 
3. שמנו תבנית לפאי בגודל 26-28 ס"מ.
 
4. רדדו את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח, גלגלו את הבצק על המערוך והעבירו לתבנית הפאי.
 
5. הדקו מעט את הבצק לדפנות, עברו עם המערוך על שפת התבנית והסירו בצק מיותר. לבסוף חוררו את הבצק עם מזלג.
 
6. הכניסו את התבנית למקפיא למשך 10 דקות.
 
7. הוציאו את התבנית מהמקפיא, רפדו את פני הבצק בנייר אפייה והניחו מעליו ערמה של גרגירי חומוס או אורז ליצירת משקולת.
 
8. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
 
9. הוציאו את התבנית מהתנור והסירו את נייר האפייה. אם הבצק זהוב בצדדים אך באמצע עדיין לא נאפה, הכניסו שוב לתנור ואפו במשך 5 דקות נוספות.

אופן הכנת המילוי:

1. שברו את הביצים לתוך קערה, הוסיפו שמנת מתוקה, חלב וגבינה לבנה וטרפו עד שכל המרכיבים מתאחדים.
 
2. הוסיפו לתערובת את הגבינה הבולגרית המגוררת ואת הגבינה הצהובה וערבבו.
 
3. הוסיפו 2 כפות קמח תופח וטרפו היטב. הוסיפו גם את עשבי התיבול ולבסוף מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
 
4. מזגו את התערובת בעדינות על הבצק האפוי. חתכו עגבניות שרי לחצאים והניחו אותן בעדינות על התערובת, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.
 
מתכונים לפשטידות
 
5. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות. בסופן הקיש אמור לקבל צבע חום זהוב ולהיות יציב לגמרי.
 
6. הוציאו את הקיש מהתנור והגישו ופרסו אותו לאחר שהתקרר מעט.
 
מתכונים לפשטידות
 

2. פשטידת גבינות ופלפלים קלויים ללא גלוטן של מיה שטרן מהבלוג "הסלסלה של מיה ואודי"

בן זוגה של מיה, אודי, נמנע מצריכת גלוטן ועל כן הפשטידה הבאה חפה מכל חיטה. התוצאה לא תאכזב אתכם וכבר בתהליך ההכנה תבינו באיזה מתכון מיוחד מדובר, כשתעטפו את כל התערובת שתכינו בעלי גפן כבושים שמוסיפים טעם מפתיע במיוחד.
מתכונים לפשטידות

מרכיבים:

  • 8-10 פלפלים אדומים קלויים ומקולפים
  • 500 גרם גבינה לבנה (ניתן להשתמש במקום בגבינת שמנת)
  • 200 גרם גבינה כחולה בשלה מפוררת היטב (כמו רוקפור, דנה בלו וכדומה)
  • ½ כוס קמח תירס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 ביצים
  • צנצנת עלי גפן כבושים

אופן ההכנה:

1. קלו את הפלפלים בתנור על חום גבוה, כמה שיותר קרוב לגריל, וכשהם משחימים הפכו אותם לצד השני ותנו להם להתקרר כשהתנור סגור (לאחר מכן הקליפות ירדו בקלות).
 
2. ערבבו יחדיו בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה הכחולה וקמח התירס.
 
3. חתכו את הפלפלים לרצועות והוסיפו אותם לקערה, תבלו עם מלח ופלפל וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
 
4. טרפו לתוך הקערה את הביצים.
 
5. לאפייה מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון, משום שאת הפשטידה יש לשחרר מהתבנית ברגע שהיא מוכנה. רססו את התבנית בשמן או מרחו בתוכה שכבה דקה של שמן.
 
6. רפדו את התבנית בנדיבות בעלי גפן כבושים, כולל את השוליים של התבנית. הקפידו שלא להשאיר חללים לא מכוסים – ניתן ליצור 2 שכבות של עלי גפן.
 
7. צקו על עלי הגפן את הבלילה שהכנתם.
 
8. עטפו וכסו את הבלילה בעלי הגפן שנותרו על דפנות התבנית.
מתכונים לפשטידות
9. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות. בסיומן בדקו עם קיסם שיניים שהמלית יבשה.
 
10. הפכו את הפשטידה על כלי הגשה. אם תשתמשו בתבנית מסיליקון הפעולה תהיה פשוטה הרבה יותר.
 
הגישו את הפשטידה קרה לצד שמנת חמוצה.
מתכונים לפשטידות

3. פשטידת גבינה וירקות טבעונית של נטלי הולדינג מהבלוג "The Vlog"

גם אם אתם טבעוניים, רגישים ללקטוז או מארחים אנשים שאינם מעוניינים או יכולים לצרוך מוצרי חלב, אין סיבה שתוותרו על פשטידה מפנקת וטעימה בחג הזה. המתכון הבא הוא טבעוני לגמרי ואם אתם חושבים שזה הופך אותו לפחות טעים אתם טועים ובגדול משום שגבינת השקדים שתכינו בו רק משדרגת אותו!
מתכונים לפשטידות

מרכיבים לפשטידה (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):

  • גבינת שקדים (מתכון בהמשך)
  • 1 בצל רגיל או סגול, חתוך לרצועות בגודל בינוני
  • 1 תפוח אדמה גדול מגורר בפומפייה
  • 1 גמבה אדומה בינונית חתוכה לרצועות
  • 2 קישואים או זוקיני בינוניים
  • 4 כפות קורנפלור
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצים או חתוכים
  • תיבול לפי הטעם – מלח, פלפל, טימין, רוזמרין ואורגנו

מרכיבים לגבינת השקדים:

  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 1 לימון בינוני סחוט
  • ½-¼ כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית מלח שטוחה

אופן הכנת גבינת השקדים:

הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וטחנו היטב. הוסיפו את המים בזהירות עד שמתקבל ממרח די יציב. אם התערובת מרגישה לכם רטובה מדי, הוסיפו עוד שקדים טחונים.

אופן הכנת הפשטידה:

1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
 
2. טגנו קלות על מחבת את הבצל בשמן הזית במשך כ-3 דקות, הוסיפו את הפלפל האדום וטגנו במשך 3 דקות נוספות, ולאחר מכן הוסיפו את השום והקישואים וטגנו במשך 5 דקות נוספות. במשך כל זמן הטיגון יש לערבב את המרכיבים, ולבסוף הסירו את המחבת מהאש.
 
3. העבירו את הירקות המטוגנים לקערה, הכניסו לתוכה את גבינת השקדים שהכנתם, תפוח האדמה המגורר, הקורנפלור, המלח והפלפל, וערבבו את הכל יחדיו.
 
4. שטחו את התערובת בתוך תבנית פאי משומנת והזליפו מעל מעט שמן זית. בשלב זה תוסיפו את התבלינים האהובים עליכם.
מתכונים לפשטידות
5. הכניסו את תבנית הפאי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך 25 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.

כמה הערות:

  • את גבינת השקדים תוכלו להכין גם מספר ימים לפני ההכנה ולשמור במקרר.
  • ניתן להכפיל את הכמויות כדי ליצור פשטידה "שמנמנה" יותר.
  • הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה כמו כשהיא חמה, כך שאפשר ליהנות ממנה גם לאחר שיצאה מהמקרר מבלי לחמם אותה.
מתכונים לפשטידות

4. פשטידת אטריות מהירה להכנה של אסף כהן מהבלוג "טעימאוד"

אם נשארה לכם פסטה במקרר ואין לכם מושג מה לעשות איתה, פשטידת האטריות הזריזה להכנה הזו תפתור לכם את הבעיה. זמן ההכנה הוא מהיר במיוחד ועליכם רק לערבב את המרכיבים ולהכניס לתנור. מה שתקבלו תהיה פשטידה מעולה שילדיכם יטרפו בהנאה.
מתכונים לפשטידות

מרכיבים:

  • 300 גרם אטריות מבושלות
  • 250 גרם קוטג' (קופסה קטנה אחת)
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מספר פרוסות של גבינה צהובה

הוראות הכנה:

1. הכניסו את כל המרכיבים פרט לגבינה לקערה, וערבבו עד שכולם יתאחדו.
 
2. העבירו את התערובת לתבנית חסינה לחום בגודל מתאים.
 
3. הכניסו את התבנית לתנור והפעילו אותו על 180 מעלות למשך 25 דקות.
 
4. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו בתוכה פרוסות גבינה צהובה עד שכל חלקה העליון יתכסה. החזירו את התבנית לתנור וחממו באמצעות הגריל העליון למשך 5 דקות נוספות, עד שהגבינה תשחים. 
מתכונים לפשטידות
5. הפשטידה שלכם מוכנה! מומלץ להגיש לצד ירקות חתוכים.
 

5. פאי השמש – המתכון ששיגע את הרשת

הפאי היצירתי הזה ללא ספק יגנוב את תשומת הלב מכל מנה אחרת שתכינו במהלך חג שבועות. למרות הצורה ייחודית שלו הוא כלל אינו קשה להכנה, וצורת ההגשה שלו מספקת הנאה מיוחדת לסועדים, שיכולים פשוט לקטוף לעצמם קרן שמש וליהנות מטעם ומרקם נפלאים. לחצו כאן או על התמונה למעבר למתכון של פאי השמש.
 

6. מאפה בצק עלים עם ירקות וגבינת חמד של סיגל ברמר מהבלוג "אפייה ביתית"

לגבינת החמד יש יכולת מיוחדת להשתלב כמעט עם כל טעם בהצלחה, ובתוספת בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל תקבלו מאפה קל מאוד להכנה שמלא בכל טוב. סיגל ממליצה להגיש אותו לצד סלט כדי ליהנות מארוחת ערב מושלמת ומענגת.
מתכונים לפשטידות

מרכיבים:

  • ½ חבילת בצק עלים
  • 250 גרם גבינת חמד 16% (חבילה אחת) חתוכה גס (אפשר עם הידיים)
  • 100 גרם גבינת חמד 5% מגוררת
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 1 בטטה קטנה
  • 1 בצל קטן פרוס לטבעות
  • 1 כף רוטב פסטו
  • ½ כוס זיתים מגולענים וחתוכים
  • ½ כוס חלב
  • 1 כף קמח רגיל

אופן ההכנה:

1. בשלו בסיר עם מים את הבטטה ותפוח האדמה במשך כ-15 דקות (חצי בישול – לא לבשל עד לריכוך מלא). לאחר מכן תנו לירקות להתקרר.
 
2. הניחו את בצק העלים בתבנית בגודל 30X25 (אין צורך לרדד) ודאגו שיכסה גם את הדפנות. חוררו עם מזלג את התחתית והדפנות, במיוחד באזור החיבורים על מנת שהבצק לא יתפח. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות. 
 
3. בינתיים הכינו את המילוי: קלפו וחתכו לקוביות קטנות את תפוח האדמה והבטטה והניחו אותם בקערה. הוסיפו לקערה זיתים מגולענים וחתוכים, בצל פרוס לטבעות, רוטב פסטו, חלב, קמח, גבינת חמד 16% וקורט מלח (לא הרבה כי הגבינה והזיתים מלוחים בעצמם). לבסוף ערבבו היטב.
 
4. הוציאו את התבנית עם בצק העלים האפוי חלקית והעבירו לתוכה את המילוי שהכנתם. פזרו מלמעלה את גבינת החמד 5% והכניסו לתנור לאפייה של כ-35 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים.
מתכונים לפשטידות

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: