maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים נהדרים לפשטידות

חג שבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, ואיתו הטרדה שיכולה לשגע אותנו בכל שנה מחדש – מה מכינים לשולחן החג הפעם? אם עוד לא הספקתם לחשוב על הארוחה המתוכננת ואינכם יודעים מה תגישו בשולחן החג, לפניכם 6 מתכונים מעולים לפשטידות שהגיעו ממיטב הבשלנים שברשת. כל אחת מהפשטידות האלה תוכל להחדיר בכם ובבני משפחתכם את אווירת החג בדרך טעימה ונעימה לחך, כמו שרק פשטידה מפנקת חמה (או קרה) יכולה, אז הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה! 
 
מתכון לקיש גבינות ועגבניות שרי של יהודית כהן מורחיים

עבור המתכון הבא כנראה שלא תצטרכו אפילו לצאת לקניות, כי תוכלו להחליף את הגבינות המופיעות בו בכל גבינה אחרת שיש לכם במקרר, ובמקום שמנת מתוקה אפשר פשוט להכפיל את כמות החלב. כך או כך יצא לכם קיש טעים ויפה למראה שמתאים לכל סוג של ארוחה, והטועמים עוד יבקשו תוספת.

למתכונים נוספים מהבלוג " קסם של עוגה"

מתכון לקיש גבינות ועגבניות שרי של יהודית כהן מורחיים מקור תמונה: judith-mor
רכיבים לתחתית:
קמח - ⅓1 כוסות
חמאה רכה - 100 גר'
שמנת חמוצה - ½ גביע (או אשל, 100 מ''ל)
רכיבים למלית ואפיית הקיש:
שמנת מתוקה - ⅓ כוס (ניתן להשתמש בחלב במקום)
חלב - ⅓ כוס
גבינה לבנה - 150 גר' (מעט יותר מחצי מיכל של 250 גרם)
קמח תופח - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, אפשר להוסיף גם בזיליקום ושמיר)
עגבניות שרי - 10 (שטופות וחצויות)
גבינה בולגרית - 50 גר' (מגוררת)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפשטידת גבינות ופלפלים קלויים ללא גלוטן של מיה שטרן

בן זוגה של מיה, אודי, נמנע מצריכת גלוטן ועל כן הפשטידה הבאה חפה מכל חיטה. התוצאה לא תאכזב אתכם וכבר בתהליך ההכנה תבינו באיזה מתכון מיוחד מדובר, כשתעטפו את כל התערובת שתכינו בעלי גפן כבושים שמוסיפים טעם מפתיע במיוחד.

 למתכונים נוספים מהבלוג "הסלסלה של מיה ואודי"

מתכון לפשטידת גבינות ופלפלים קלויים ללא גלוטן של מיה שטרן מקור תמונה: maya-udi
רכיבים לפשטידה מעלי גפן:
פלפלים אדומים - 8-10 (קלויים ומקולפים)
גבינה לבנה - 500 גר' (ניתן להשתמש במקום בגבינת שמנת)
קמח תירס - ½ כוס
מלח - לפי הטעם
גבינה כחולה בשלה - 200 גר' (מפוררת היטב, רוקפור, דנה בלו וכדומה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפשטידת גבינה וירקות טבעונית של נטלי הולדינג

גם אם אתם טבעוניים, רגישים ללקטוז או מארחים אנשים שאינם מעוניינים או יכולים לצרוך מוצרי חלב, אין סיבה שתוותרו על פשטידה מפנקת וטעימה בחג הזה. המתכון הבא הוא טבעוני לגמרי ואם אתם חושבים שזה הופך אותו לפחות טעים אתם טועים ובגדול משום שגבינת השקדים שתכינו בו רק משדרגת אותו!

למתכונים נוספים מהבלוג "The Vlog"

מתכון לפשטידת גבינה וירקות טבעונית של נטלי הולדינג מקור תמונה: thevlog
רכיבים לגבינת שקדים:
שקדים - 200 גר' (טחונים)
לימון בינוני - 1 (סחוט)
מים - ½-¼ כוס
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - 1 כפית שטוחה
רכיבים לפשטידה :
גבינת שקדים - כל הכמות שהכנו
בצל - 1 (רגיל או סגול, חתוך לרצועות בגודל בינוני)
תפוח אדמה גדול - 1ל (מגורר בפומפייה)
גמבה אדומה בינונית - 1 (חתוכה לרצועות)
קישואים בינוניים - 2 (או זוקיני)
קורנפלור - 4 כפות
שמן זית - 3-4 כפות
שיני שום - 2 (קצוצים או חתוכים)
רוזמרין - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - לפי הטעם
אורגנו - לפי הטעם
מתכון לפשטידת אטריות טעימה ומהירה להכנה של אסף כהן

אם נשארה לכם פסטה במקרר ואין לכם מושג מה לעשות איתה, פשטידת האטריות הזריזה להכנה הזו תפתור לכם את הבעיה. זמן ההכנה הוא מהיר במיוחד ועליכם רק לערבב את המרכיבים ולהכניס לתנור. מה שתקבלו תהיה פשטידה מעולה שילדיכם יטרפו בהנאה.

למתכונים נוספים מהבלוג "טעימאוד"

מתכון לפשטידת אטריות טעימה ומהירה להכנה של אסף כהן מקור תמונה: taimeod
רכיבים לפשטידת אטריות:
אטריות - 300 גר' (מבושלות)
מלח - לפי הטעם
קוטג' - 250 גר' (קופסה קטנה אחת)
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינה צהובה - לפי הטעם (מספר פרוסות)
מתכון לשבועות פאי במילוי תרד וגבינות

הפאי היצירתי הזה ללא ספק יגנוב את תשומת הלב מכל מנה אחרת שתכינו במהלך חג שבועות. למרות הצורה ייחודית שלו הוא כלל אינו קשה להכנה, וצורת ההגשה שלו מספקת הנאה מיוחדת לסועדים, שיכולים פשוט לקטוף לעצמם קרן שמש וליהנות מטעם ומרקם נפלאים. 

רכיבים לבצק:
קמח - 500 גר'
שמן זית - ⅓ כוס (כתית מעולה)
יין לבן יבש - ¾ כוס
מלח - 1 כפית
רכיבים למילוי ויצירת הפאי:
עלי תרד - 350 גר' (חלוטים)
ביצה - 1
מלח - לפי הטעם
פירורי לחם - קמצוץ
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגורדת)
מתכון למאפה בצק עלים עם ירקות וגבינת חמד של סיגל ברמר

לגבינת החמד יש יכולת מיוחדת להשתלב כמעט עם כל טעם בהצלחה, ובתוספת בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל תקבלו מאפה קל מאוד להכנה שמלא בכל טוב. סיגל ממליצה להגיש אותו לצד סלט כדי ליהנות מארוחת ערב מושלמת ומענגת.

למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית"

מתכון למאפה בצק עלים עם ירקות וגבינת חמד של סיגל ברמר מקור תמונה: sigalbremer
רכיבים למאפה בצק עלים:
בצק עלים - ½ חבילה
גבינת חמד 16% - 250 גר' (חתוכה גס, אפשר לחתוך עם הידיים)
גבינת חמד 5% - 100 גר' (מגוררת)
בצל קטן - 1 (פרוס לטבעות)
זיתים מגולענים - ½ כוס (חתוכים)
חלב - ½ כוס
קמח - 1 כף
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: