maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים נהדרים לפשטידות

חג שבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, ואיתו הטרדה שיכולה לשגע אותנו בכל שנה מחדש – מה מכינים לשולחן החג הפעם? אם עוד לא הספקתם לחשוב על הארוחה המתוכננת ואינכם יודעים מה תגישו בשולחן החג, לפניכם 6 מתכונים מעולים לפשטידות שהגיעו ממיטב הבשלנים שברשת. כל אחת מהפשטידות האלה תוכל להחדיר בכם ובבני משפחתכם את אווירת החג בדרך טעימה ונעימה לחך, כמו שרק פשטידה מפנקת חמה (או קרה) יכולה, אז הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה! 
 

מתכון לקיש גבינות ועגבניות שרי של יהודית כהן מורחיים

עבור המתכון הבא כנראה שלא תצטרכו אפילו לצאת לקניות, כי תוכלו להחליף את הגבינות המופיעות בו בכל גבינה אחרת שיש לכם במקרר, ובמקום שמנת מתוקה אפשר פשוט להכפיל את כמות החלב. כך או כך יצא לכם קיש טעים ויפה למראה שמתאים לכל סוג של ארוחה, והטועמים עוד יבקשו תוספת.

למתכונים נוספים מהבלוג " קסם של עוגה"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: judith-mor
רכיבים לתחתית:
קמח - ⅓1 כוסות
חמאה רכה - 100 גר'
שמנת חמוצה - ½ גביע (או אשל, 100 מ''ל)
רכיבים למלית ואפיית הקיש:
שמנת מתוקה - ⅓ כוס (ניתן להשתמש בחלב במקום)
חלב - ⅓ כוס
גבינה לבנה - 150 גר' (מעט יותר מחצי מיכל של 250 גרם)
קמח תופח - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, אפשר להוסיף גם בזיליקום ושמיר)
עגבניות שרי - 10 (שטופות וחצויות)
גבינה בולגרית - 50 גר' (מגוררת)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התחתית:
  1. הכניסו למעבד מזון קמח מנופה, חמאה רכה וחצי מיכל שמנת חמוצה. עבדו בפולסים קצרים עד שייווצר בצק אחיד ומעט דביק.
  2. העבירו את הבצק לקערה נקיה, כסו בניילון והכניסו למקרר למשך 10 דקות.
  3. שמנו תבנית לפאי בקוטר 26-28 ס"מ.
  4. רדדו את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח, גלגלו את הבצק על המערוך והעבירו לתבנית הפאי.
  5. הדקו מעט את הבצק לדפנות, עברו עם המערוך על שפת התבנית והסירו בצק מיותר. לבסוף חוררו את הבצק עם מזלג.
  6. הכניסו את התבנית למקפיא למשך 10 דקות.
  7. הוציאו את התבנית מהמקפיא, רפדו את פני הבצק בנייר אפייה והניחו מעליו ערמה של גרגירי חומוס או אורז ליצירת משקולת.
  8. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  9. הוציאו את התבנית מהתנור והסירו את נייר האפייה. אם הבצק זהוב בצדדים אך באמצע עדיין לא נאפה, הכניסו שוב לתנור ואפו במשך 5 דקות נוספות.
אופן הכנת המלית ואפיית הקיש:
  1. שברו את הביצים לתוך קערה, הוסיפו שמנת מתוקה, חלב וגבינה לבנה וטרפו עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  2. הוסיפו לתערובת את הגבינה הבולגרית המגוררת ואת הגבינה הצהובה וערבבו.
  3. הוסיפו 2 כפות קמח תופח וטרפו היטב. הוסיפו גם את עשבי התיבול ולבסוף מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  4. מזגו את התערובת בעדינות על הבצק האפוי. חתכו עגבניות שרי לחצאים והניחו אותן בעדינות על התערובת, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. preperation
  5. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות. בסופן הקיש אמור לקבל צבע חום זהוב ולהיות יציב לגמרי.
  6. הוציאו את הקיש מהתנור והגישו ופרסו אותו לאחר שהתקרר מעט.

מתכון לפשטידת גבינות ופלפלים קלויים ללא גלוטן של מיה שטרן

בן זוגה של מיה, אודי, נמנע מצריכת גלוטן ועל כן הפשטידה הבאה חפה מכל חיטה. התוצאה לא תאכזב אתכם וכבר בתהליך ההכנה תבינו באיזה מתכון מיוחד מדובר, כשתעטפו את כל התערובת שתכינו בעלי גפן כבושים שמוסיפים טעם מפתיע במיוחד.

 למתכונים נוספים מהבלוג "הסלסלה של מיה ואודי"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: maya-udi
רכיבים לפשטידה מעלי גפן:
פלפלים אדומים - 8-10 (קלויים ומקולפים)
גבינה לבנה - 500 גר' (ניתן להשתמש במקום בגבינת שמנת)
קמח תירס - ½ כוס
מלח - לפי הטעם
גבינה כחולה בשלה - 200 גר' (מפוררת היטב, רוקפור, דנה בלו וכדומה)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפשטידה מעלי גפן:
  1. קלו את הפלפלים בתנור על חום גבוה, כמה שיותר קרוב לגריל, וכשהם משחימים הפכו אותם לצד השני ותנו להם להתקרר כשהתנור סגור (לאחר מכן הקליפות ירדו בקלות).
  2. ערבבו יחדיו בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה הכחולה וקמח התירס.
  3. חתכו את הפלפלים לרצועות והוסיפו אותם לקערה, תבלו עם מלח ופלפל וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. טרפו לתוך הקערה את הביצים.
  5. לאפייה מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון, משום שאת הפשטידה יש לשחרר מהתבנית ברגע שהיא מוכנה. רססו את התבנית בשמן או מרחו בתוכה שכבה דקה של שמן.
  6. רפדו את התבנית בנדיבות בעלי גפן כבושים, כולל את השוליים של התבנית. הקפידו שלא להשאיר חללים לא מכוסים – ניתן ליצור 2 שכבות של עלי גפן.
  7. צקו על עלי הגפן את הבלילה שהכנתם.
  8. עטפו וכסו את הבלילה בעלי הגפן שנותרו על דפנות התבנית. preperation מקור תמונה: maya-udi
  9. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות. בסיומן בדקו עם קיסם שיניים שהמלית יבשה.
  10. הפכו את הפשטידה על כלי הגשה. אם תשתמשו בתבנית מסיליקון הפעולה תהיה פשוטה הרבה יותר. preperation מקור תמונה: maya-udi
  11. הגישו את הפשטידה קרה לצד שמנת חמוצה.

מתכון לפשטידת גבינה וירקות טבעונית של נטלי הולדינג

גם אם אתם טבעוניים, רגישים ללקטוז או מארחים אנשים שאינם מעוניינים או יכולים לצרוך מוצרי חלב, אין סיבה שתוותרו על פשטידה מפנקת וטעימה בחג הזה. המתכון הבא הוא טבעוני לגמרי ואם אתם חושבים שזה הופך אותו לפחות טעים אתם טועים ובגדול משום שגבינת השקדים שתכינו בו רק משדרגת אותו!

למתכונים נוספים מהבלוג "The Vlog"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: thevlog
רכיבים לגבינת שקדים:
שקדים - 200 גר' (טחונים)
לימון בינוני - 1 (סחוט)
מים - ½-¼ כוס
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - 1 כפית שטוחה
רכיבים לפשטידה :
גבינת שקדים - כל הכמות שהכנו
בצל - 1 (רגיל או סגול, חתוך לרצועות בגודל בינוני)
תפוח אדמה גדול - 1ל (מגורר בפומפייה)
גמבה אדומה בינונית - 1 (חתוכה לרצועות)
קישואים בינוניים - 2 (או זוקיני)
קורנפלור - 4 כפות
שמן זית - 3-4 כפות
שיני שום - 2 (קצוצים או חתוכים)
רוזמרין - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - לפי הטעם
אורגנו - לפי הטעם
אופן הכנת הגבינת שקדים:
  1. הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וטחנו היטב. הוסיפו את המים בזהירות עד שמתקבל ממרח די יציב. אם התערובת מרגישה לכם רטובה מדי, הוסיפו עוד שקדים טחונים.
אופן הכנת הפשטידה :
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. טגנו קלות על מחבת את הבצל בשמן הזית במשך כ-3 דקות, הוסיפו את הפלפל האדום וטגנו במשך 3 דקות נוספות, ולאחר מכן הוסיפו את השום והקישואים וטגנו במשך 5 דקות נוספות. במשך כל זמן הטיגון יש לערבב את המרכיבים, ולבסוף הסירו את המחבת מהאש.
  3. העבירו את הירקות המטוגנים לקערה, הכניסו לתוכה את גבינת השקדים שהכנתם, תפוח האדמה המגורר, הקורנפלור, המלח והפלפל, וערבבו את הכל יחדיו.
  4. שטחו את התערובת בתוך תבנית פאי משומנת וזלפו מעל מעט שמן זית. בשלב זה תוסיפו את התבלינים האהובים עליכם. preperation מקור תמונה: thevlog
  5. הכניסו את תבנית הפאי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך 25 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.
  6. כמה הערות: את גבינת השקדים תוכלו להכין גם מספר ימים לפני ההכנה ולשמור במקרר. ניתן להכפיל את הכמויות כדי ליצור פשטידה "שמנמנה" יותר. הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה כמו כשהיא חמה, כך שאפשר ליהנות ממנה גם לאחר שיצאה מהמקרר מבלי לחמם אותה. preperation

מתכון לפשטידת אטריות טעימה ומהירה להכנה של אסף כהן

אם נשארה לכם פסטה במקרר ואין לכם מושג מה לעשות איתה, פשטידת האטריות הזריזה להכנה הזו תפתור לכם את הבעיה. זמן ההכנה הוא מהיר במיוחד ועליכם רק לערבב את המרכיבים ולהכניס לתנור. מה שתקבלו תהיה פשטידה מעולה שילדיכם יטרפו בהנאה.

למתכונים נוספים מהבלוג "טעימאוד"

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: taimeod
רכיבים לפשטידת אטריות:
אטריות - 300 גר' (מבושלות)
מלח - לפי הטעם
קוטג' - 250 גר' (קופסה קטנה אחת)
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינה צהובה - לפי הטעם (מספר פרוסות)
אופן הכנת הפשטידת אטריות:
  1. הכניסו את כל המרכיבים פרט לגבינה לקערה, וערבבו עד שכולם יתאחדו.
  2. העבירו את התערובת לתבנית חסינה לחום בגודל מתאים.
  3. הכניסו את התבנית לתנור והפעילו אותו על 180 מעלות למשך 25 דקות.
  4. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו בתוכה פרוסות גבינה צהובה עד שכל חלקה העליון יתכסה. החזירו את התבנית לתנור וחממו באמצעות הגריל העליון למשך 5 דקות נוספות, עד שהגבינה תשחים. preperation מקור תמונה: taimeod
  5. הפשטידה שלכם מוכנה! מומלץ להגיש לצד ירקות חתוכים.

מתכון לפאי במילוי תרד וגבינות

הפאי היצירתי הזה ללא ספק יגנוב את תשומת הלב מכל מנה אחרת שתכינו במהלך חג שבועות. למרות הצורה ייחודית שלו הוא כלל אינו קשה להכנה, וצורת ההגשה שלו מספקת הנאה מיוחדת לסועדים, שיכולים פשוט לקטוף לעצמם קרן שמש וליהנות מטעם ומרקם נפלאים. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לבצק:
קמח - 500 גר'
שמן זית - ⅓ כוס (כתית מעולה)
יין לבן יבש - ¾ כוס
מלח - 1 כפית
רכיבים למילוי ויצירת הפאי:
עלי תרד - 350 גר' (חלוטים)
ביצה - 1
מלח - לפי הטעם
פירורי לחם - קמצוץ
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגורדת)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את כל מרכיבי הבצק למיקסר וערבלו, מומלץ באמצעות וו לישה. כשהבצק אחיד וחלק, צרו שני כדורים שווים בגודלם ועטפו בניילון נצמד. הניחו בצד עד לסיום הכנת המילוי.
  2. פזרו את גבינת הפרמזן מעל המילוי, וכסו את עיגול הבצק בעיגול השני. preperation
  3. אטמו את הקצוות והשתמשו בעדינות במזלג כדי לסגור את הבצק לגמרי וליצור עיטור יפה.
  4. הניחו קערה במרכז הבצק, ולחצו אותה מעט כדי ליצור שקע בין המילוי המרכזי לחיצוני. preperation
  5. חתכו את הבצק ל-21 חלקים שווים, בעובי של 2-3 ס"מ, כשאתם מבצעים את החיתוך כמעט עד לקערה. preperation
  6. בעדינות רבה, סובבו כל חתיכה בזווית מעט גדולה יותר מ-90 מעלות. preperation
  7. אפו את הפאי בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק משחים. preperation
  8. כעת תוכלו להרשים את כל האורחים עם הפאי המיוחד (והטעים) הזה. זלילה מהנה! preperation
אופן הכנת המילוי ויצירת הפאי:
  1. להכנת המילוי ערבבו את התרד והריקוטה בקערה. הוסיפו את הביצה, גבינת הפרמזן, המלח והפלפל השחור לפי הטעם.
  2. באמצעות מערוך שטחו את שני כדורי הבצק כדי ליצור עיגולי בצק בקוטר של 30 סנטימטרים כל אחד.
  3. לפני מריחת המילוי יש ליצור שכבת פירורי לחם שתמנע מהמילוי להרטיב את הבצק. פזרו פירורי לחם בצורת טבעת סמוך לקצוות עיגול הבצק. הוסיפו עיגול פירורי לחם במרכז.
  4. על אותו מעגל עליו פיזרתם פרורי לחם, מרחו כמות נדיבה של מילוי, ואת המילוי שנשאר הציבו במרכז עיגול הבצק. זה צריך להיראות כך: preperation

מתכון למאפה בצק עלים עם ירקות וגבינת חמד של סיגל ברמר

לגבינת החמד יש יכולת מיוחדת להשתלב כמעט עם כל טעם בהצלחה, ובתוספת בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל תקבלו מאפה קל מאוד להכנה שמלא בכל טוב. סיגל ממליצה להגיש אותו לצד סלט כדי ליהנות מארוחת ערב מושלמת ומענגת.

למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: sigalbremer
רכיבים למאפה בצק עלים:
בצק עלים - ½ חבילה
גבינת חמד 16% - 250 גר' (חתוכה גס, אפשר לחתוך עם הידיים)
גבינת חמד 5% - 100 גר' (מגוררת)
בצל קטן - 1 (פרוס לטבעות)
זיתים מגולענים - ½ כוס (חתוכים)
חלב - ½ כוס
קמח - 1 כף
אופן הכנת המאפה בצק עלים:
  1. בשלו בסיר עם מים את הבטטה ותפוח האדמה במשך כ-15 דקות (חצי בישול – לא לבשל עד לריכוך מלא). לאחר מכן תנו לירקות להתקרר.
  2. הניחו את בצק העלים בתבנית בגודל 30X25 (אין צורך לרדד) ודאגו שיכסה גם את הדפנות. חוררו עם מזלג את התחתית והדפנות, במיוחד באזור החיבורים על מנת שהבצק לא יתפח. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
  3. בינתיים הכינו את המילוי: קלפו וחתכו לקוביות קטנות את תפוח האדמה והבטטה והניחו אותם בקערה. הוסיפו לקערה זיתים מגולענים וחתוכים, בצל פרוס לטבעות, רוטב פסטו, חלב, קמח, גבינת חמד 16% וקורט מלח (לא הרבה כי הגבינה והזיתים מלוחים בעצמם). לבסוף ערבבו היטב.
  4. הוציאו את התבנית עם בצק העלים האפוי חלקית והעבירו לתוכה את המילוי שהכנתם. פזרו מלמעלה את גבינת החמד 5% והכניסו לתנור לאפייה של כ-35 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים. preperation מקור תמונה: sigalbremer
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: