header

מתכון למאפה "שבלולים" מלוח וקל להכנה

למשפחות רבות יש את המתכון הזה שעובר מדור לדור – במקרה שלי מדובר במאפה "שבלולים" מלוח שאני מתבקשת להכין לכל ארוחה חלבית אליה אני מוזמנת. סיפורה של המנה הזו התחיל בכלל ממאפה מתוק שלמדתי להכין במסגרת שיעורי כלכלת בית בבית הספר. כשסיפרתי עליו לסבתי ז"ל, היא החליטה להפוך אותו למנה מלוחה, והעבירה את המתכון החדש בעל פה לאמי ז"ל, שהורישה אותו לי. את הגרסה המקורית מבית הספר כבר הספקתי לשכוח מזמן, בעוד השבלולים של סבתא הצליחו לכבוש את כל מי שטעם אותם. מפני שמדובר במתכון כל כך מוצלח ופשוט, הבנתי שחבל שרק אני אדע להכין אותו – והחלטתי לשחרר את השבלולים האלו לחופשי. חשוב שתדעו שבדומה לכל המתכונים המשפחתיים שלי, גם כאן הכמויות לא מדויקות על הנקודה – לכן אתם יכולים "לשחק" עימן ולהתאים את המילוי לטעמכם. מקווה שגם אתם תתאהבו במנה הזו!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 25
רמת קושי: קל
מתכון למאפה "שבלולים" מלוח וקל להכנה מקור תמונה: דנית לידור
רכיבים למתכון למאפה "שבלולים":
גבינה לבנה - 2 כפות (מומלץ 5% שומן)
קוטג' - 2 כפות (מומלץ 5% שומן)
אבקת מרק פטריות - 2 כפות (ניתן להחליף ב-200 גרם פטריות שמפיניון חתוכות)
קמח - מעט לקימוח
אופן הכנת מתכון למאפה "שבלולים":
  1. להכנת המילוי, ערבבו בקערה בינונית את הגבינה הלבנה, הקוטג' ואבקת מרק הפטריות, עד שהגבינות יכסו לחלוטין את האבקה. טעמו את התערובת, והוסיפו מהגבינות או מאבקת מרק הפטריות, לפי הצורך.
  2. קמחו משטח נקי ופרשו עליו את בצק העלים לאורך – כך שהצלע הקצרה שלו תהיה לידכם.
  3. חתכו את הבצק לרוחב ל-3 חלקים שווים בגודלם. אם ברצונכם להכין שבלולים יותר גדולים, חלקו אותו לשני חצאים בלבד. ודאו שכל אחד מהחלקים מספיק גדול בשביל שתוכלו לגלגל אותו לרולדה.
  4. מרחו עם כף או עם מרית את תערובת הגבינות והפטריות על גבי כל אחד מחלקי הבצק.
  5. גלגלו כל אחד מהחלקים לרולדה, והדקו עם האצבעות את הצלע הסוגרת עם הבצק שמתחתיה.
  6. חממו תנור ל-180 מעלות, והניחו נייר אפייה על גבי תבנית.
  7. חתכו כל אחת מ-3 הרולדות ל"שבלולים" בעובי של 3-5 סנטימטרים, והעמידו את השבלולים המוכנים על גבי נייר האפייה כפי שניתן לראות בתמונה הבאה. preperation
  8. אפו את השבלולים למשך 20-25 דקות, או עד שהשבלולים משחימים והבצק נראה מוכן.
  9. הגישו את השבלולים המוכנים לשולחן, וחכו למחמאות!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.