maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים עם אגוזים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

אגוזים לא רק מעניקים טעם נהדר ומשדרגים בקלות מגוון של מנות, הם גם בריאים ועשירים בוויטמינים ובמינרלים חיוניים. השילוב הנפלא של אגוזים במתכונים מתוקים מוכר למרבית האנשים וכולם מחכים בשקיקה לרגע בו יונח הקינוח על השולחן, אך אחרי שתטעמו כל אחת מ-7 המנות הנפלאות האלה, אתם תרצו לשלב אותם גם במנה הראשונה או העיקרית במקום לחכות לסוף הארוחה...
 

1. פטריות ממולאות בקרם קשיו

המתכון הזה הוא מזין, יצירתי, טבעוני וטעים להפליא. בנוסף, היתרונות הבריאותיים של הפטריות יחד עם הסיבים התזונתיים, הסידן והמגנזיום שנמצאים באגוזי הקשיו, יחזקו את העצמות בגוף ויסייעו לו להפיק אנרגיה ולתפקד טוב יותר במהלך היום.
מתכונים עם אגוזים
 
מרכיבים לפטריות (6 מנות):
 
  • 2 שיני שום טחונות
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב צ'ילי
  • ¼ כוס יין לבן יבש או מים
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 6 פטריות פורטבלו גדולות למילוי (ללא רגליהן)
  • מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מעט פטרוזיליה לקישוט
מרכיבים לקרם קשיו:
 
  • 1 כוס אגוזי קשיו קלויים ללא מלח (כ-125 גרם)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח גס

מרכיבים למילוי:

  • 2 כפיות שמן זית כתית
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 4 כפיות יין לבן יבש או מים
  • 1 צרור עלי סלק יחד עם הגבעול (קצוץ דק)
  • ½ כפית מלח גס
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
מתכונים עם אגוזים
הוראות הכנה לפטריות:
 
1. חממו מראש את התנור על 200 מעלות ופרסו נייר אפייה משומן קלות על תבנית אפייה.
2. בכלי רחב ערבבו היטב את השום, הרטבים, היין והשמן וטבלו חצי מכל פטרייה בתערובת.
3. הניחו את הפטריות על גבי התבנית, הכניסו לתנור ואפו אותן במשך 10-12 דקות. לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו בצד.
 
הוראות הכנה לקרם קשיו:
 
1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו קשיו טחון ומים, ערבבו היטב והמתינו לרתיחה.
2. כבו את האש, כסו את הסיר והמתינו כ-10-12 דקות.
3. לאחר מכן, העבירו את התערובת לבלנדר או למעבד מזון והוסיפו מלח. הפעילו את המכשיר עד שהתערובת תקבל מרקם קטיפתי, חלק ומעט סמיך.
 
הוראות הכנה לפטריות ממולאות:
 
1. טגנו שמן זית במחבת גדולה על להבה גבוהה, הוסיפו את השום וערבבו במשך 30 שניות. שימו לב שהוא לא נשרף! 
2. הוסיפו את היין (או המים) בזהירות וגם את עלי הסלק, המלח והפלפל ובשלו במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
3. הוציאו את הפטריות מהמחבת ומלאו אותן בזהירות בתערובת שהכנתם.
4. אפו את הפטריות יחד עם המילוי למשך 6-8 דקות, העבירו לצלחת ומזגו מעל הפטריות את קרם הקשיו שהכנתם ולצדו מעט פטרוזיליה לקישוט.

 

2. לחם אגוזי פקאן ותמרים

המנה הנהדרת הזו תספק לכם את הרכיבים הנפלאים שבאגוזי הפקאן כמו חומצה אולאית שתורמת להורדת לחץ הדם ורמת הכולסטרול, אבץ, מגנזיום, סלניום וסיבים תזונתיים, וגם טעם נהדר. כמו כן, המתכון הפשוט הזה הינו קליל ודורש מעט עבודה ביחס למתכונים אחרים להכנת לחמים.

מתכונים עם אגוזים
מרכיבים ללחם פקאן: 
 
  • 2 כוסות תמרים פרוסים לרצועות דקות (כ-280 גרם)
  • ⅓ ליקר תפוזים או טריפלסק
  • 55 גרם חמאה
  • ¾ כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ¾ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (כ-90 גרם)

מרכיבים לתערובת הקמח: 

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • ¼ כפית אבקת ציפורן
  • 1 כפית מלח גס
מתכונים עם אגוזים
הוראות הכנה:
 
1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות, שמנו תבנית מלבנית לאפיית לחם, רפדו את התחתית עם נייר אפייה משומן וקמחו אותו מעט.
2. ערבבו בקערה קטנה את התמרים וליקר התפוזים והניחו בצד ל-30 דקות. ערבבו מדי פעם.
3. בעזרת מערבל חשמלי ערבבו חמאה וסוכר חום ביחד והניחו את התערובת בצד.
4. לאחר מכן ערבבו במערבל ביצה, תמצית וניל וכף קליפת תפוז מגוררת במהירות נמוכה.
5. בקערה נפרדת אחדו את כל המרכיבים של תערובת הקמח.
6. תוך כדי שהמערבל פועל, הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח יחד עם מיץ תפוזים לתוך התערובת עם הביצה וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד. כבו את המערבל והוסיפו את תערובת התמרים שהכנתם קודם לכן ואת אגוזי הפקאן, וערבבו ידנית.
7. צקו את הבלילה לתבנית שהכנתם ואפו במשך 50 עד 60 דקות. השתמשו בקיסם שיניים כדי לבדוק אם הלחם מוכן.
8. לסיום, הניחו לתבנית להתקרר במשך כ-10 דקות ולאחר מכן הוציאו את הלחם מהתבנית והניחו לו להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.
 

3. פסטו פיסטוק וגרגירי חומוס

בעוד שקיימים גרסאות ומתכונים שונים לרוטב הפסטו, דווקא הפיסטוק מצליח לשדרג את המנה הזו ולהעניק לה טעם מפתיע ונהדר. אמנם לא מדובר באגוז, אבל הודות למרקם, לטעם ולערכים התזונתיים שיש בפיסטוק, אי אפשר שלא לצרף את הרוטב הבא לאוסף המתכונים הזה! 

מתכונים עם אגוזים
מרכיבים (8 מנות):
 
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • ⅓ כוס פיסטוק קלוי ומלוח (40 גרם)
  • 450 גרם גרגירי חומוס (מומלץ להשרות קודם לכן)
  • 3 שיני שום טחונות
  • ¼ כוס תה ירוק פושר וממותק
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • ¾ כפית מלח ים
  • ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות שמן זית כתית
מתכונים עם אגוזים
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את כל המרכיבים במעבד מזון או בבלנדר במשך כ-2 עד 3 דקות, עד שתתקבל תערובת אחידה וחלקה.
2. טעמו ותבלו בהתאם לטעמכם האישי. מומלץ לשמור בקירור לפני ההגשה.
 

4. קציצות ערמונים, אגוזי מקדמיה ופטריות

השילוב הנפלא של אגוזי המקדמיה שמהווים מקור מצוין לאשלגן ולוויטמינים רבים, יחד עם הערמונים שעשירים בחומצות אמינו, יתרום רבות לבריאות הלב וכלי הדם שלכם וכן לבלוטות הטעם. בנוסף, קציצות הם מאכל אהוב עבור משפחות רבות מאוד, כך שקציצות האגוזים והפטריות הללו מצליחות לגרוף שלל מחמאות על בסיס קבוע.

מתכונים עם אגוזים
מרכיבים (10-15 קציצות):
 
  • 40 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 300 מ"ל מים חמים
  • 250 גרם פטריות שמפיניון
  • 150 גרם ערמונים מבושלות ומקולפות
  • 400 גרם שעועית לבנה מבושלת ללא נוזלים
  • 100 גרם אגוזי מקדמיה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 100 גרם פרורי לחם
  • 2 כפות שמן זית או זרעי ענבים
  • 200 גרם כרוב קייל
מתכונים עם אגוזים
הוראות הכנה לערמונים:
 
1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
2. חרצו את הערמונים עם סכין בצורת X על החלק המעוגל.
3. השרו את הערמונים במים רותחים במשך 10 דקות.
4. הניחו את הערמונים על מגש והכניסו לתנור למשך כ-20 דקות.
 
הוראות הכנה לקציצות:
 
1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
2. השרו את פטריות הפורצ'יני במים במשך 10 דקות.
3. הכניסו למעבד מזון פטריות פורטבלו, ערמונים, שעועית לבנה ואגוזי מקדמיה וטחנו את כל הרכיבים עד ליצירת משחה במרקם גס.
4. סננו את הפורצ'יני (אל תשפכו את המים), הוסיפו אותו לתערובת וערבבו שוב.
5. העבירו את התערובת לקערה גדולה ולאחר מכן הוסיפו לה גם את הביצה, הדבש ורוטב הסויה ולבסוף גם את פרורי הלחם, וערבבו היטב.
6. הניחו נייר אפייה משומן על גבי תבנית האפייה.
7. צרו קציצות מהתערובת שהכנתם, הניחו על התבנית ואפו בתנור במשך 25-30 מעלות.
8. בשלו כרוב קייל בסיר מכוסה עם המים בהם השרתם את הפטריות למשך כ-5 דקות או עד שיתרכך.
9. הגישו את הקציצות לצד הכרוב.
 

5. חמאות אגוזים ביתיות

מרבית האנשים חושבים שחמאות מזיקות לבריאות, אולם 5 המתכונים הבאים יספקו לכם מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין A, ויטמין E, ומגנזיום, מכיוון שהן עשויות מאגוזים שכידוע הם בעלי יתרונות בריאותיים רבים. אז הכינו את פרוסת הלחם ואל תוותרו על החמאות הביתיות הטעימות והמזינות האלה.
מתכונים עם אגוזים
 
6. סלט ענבים ואגוזים
המתכון הפשוט והקליל הזה לסלט ענבים, תפוחים ואגוזים מציע איזון טעמים מושלם בין מתוק למלוח ויהיות והוא גם עשיר ביתרונות הבריאותיים של אגוזי הלוז המלך, אין שום סיבה שלא תנסו להכין אותו בעצמכם. כמו כן, אחד הדברים שמעניקים לסלט הזה טעם נהדר, זו תערובת האגוזים שהוא מכיל ובשל כך תוכלו להוסיף לתערובת את האגוזים האהובים עליכם מבלי לחשוב פעמיים. 
מתכונים עם אגוזים
מרכיבים:
 
  • 125 גרם ענבים (חצויים ל-2)
  • 1 תפוח ירוק חתוך לרצועות
  • מעט עלי רוקט
  • 60 גרם צימוקים
  • 125 גרם של אגוזים שונים (אגוזי לוז, אגוזי מלך) 
  • שמן אגוזים לזילוף
  • חתיכות גבינה מלוחה לבחירתכם (לא חובה)
 
מרכיבים לתיבול:
 
  • ⅔ כפית פפריקה
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • ¼ כפית פלפל אנגלי
  • 3 ניצני ציפורן 
  • 10 זרעי הל
  • 1 כף שמן זית
מתכונים עם אגוזים
הוראות הכנה:
 
1. במחבת משומנת טגנו את האגוזים, הוסיפו את מרכיבי התיבול, למעט שמן הזית, וטגנו עד שהתערובת תזהיב קלות. לאחר מכן הוסיפו שמן זית וטגנו מעט כך שהאגוזים לא יתרככו מדי.
2. ספגו את האגוזים במגבת נייר, קררו מעט והוסיפו תיבול לפי הצורך. 
3. פזרו את תערובת האגוזים על צלחת הגשה, הוסיפו את שאר המרכיבים ואחדו את הסלט עם מעט שמן אגוזים ומלח (ניתן להוסיף גם חתיכות גבינה מלוחה או מיושנת).
 

7. המבורגר צמחוני עם אגוזים וקוסקוס

מחקרים רבים גילו כי צריכת סלניום שומרת על בריאות תאי העור ואנשים שצורכים אותה על בסיס קבוע נוטים לסבול פחות מסוגי סרטן שונים, ביחוד סרטן המעי הגס, סרטן הריאות והערמונית. אגוזי ברזיל הם אחד המקורות הטובים ביותר לנוגד החמצון הזה, ובמתכון הנוכחי תוכלו ליהנות מהיתרונות הרבים שהוא מציע ומטעם משובח.
מתכונים עם אגוזים
מרכיבים (ל-4 מנות):
 
  • 1 כוס קוסקוס (כ-125 גרם)
  • 1 כף שמן זית כתית
  • 100 גרם אגוז קשיו קצוץ
  • 100 גרם אגוז ברזילאי קצוץ
  • ½ כוס עלי נענע קצוצים
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • ¼ כפית כמון טחון
מתכונים עם אגוזים
הוראות הכנה:
 
1. הניחו את הקוסקוס בקערה עמידה לחום והוסיפו מים רותחים עד שיגיעו לגובה של 2 ס"מ מעל הקוסקוס.
2. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 5 דקות. לאחר מכן הוסיפו שמן זית וערבבו את הקוסקוס בעזרת מזלג כדי להפריד בין הגרגירים.
3. הניחו לקוסקוס להתקרר במקרר ובינתיים ערבבו בקערה גדולה אגוזים, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום, ביצה, קמח, פלפל כמון והוסיפו את הקוסקוס. ערבבו את הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה. 
4. הרטיבו מעט את הידיים, חלקו את התערובת ל-8 חתיכות ועצבו אותן בצורה של קציצת המבורגר.
5. הניחו את קציצות ההמבורגר שהכנתם על נייר לא דביק והמתינו 10 דקות.
6. חממו מחבת עם שמן וטגנו את ההמבורגר בין 3 ל-4 דקות על כל צד עד שיקבלו צבע חום-זהב, והגישו.
 
חשוב לזכור:
כמו הרבה מאכלים בריאים אחרים, גם אגוזים מומלץ שלא לצרוך באופן מוגזם. עבור מרבית סוגי האגוזים והמזונות הדומים (פיסטוקים ובוטנים למשל) מומלץ שלא לצרוך יותר מחופן ליום וכך תוכלו ליהנות מהטעם והתרומה הנפלאה שלהם לבריאותכם ללא חשש.
מקור: מירב ב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: