maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפטריות פורטבלו ממולאות בקרם קשיו

המתכון הזה הוא מזין, יצירתי, טבעוני וטעים להפליא. בנוסף, היתרונות הבריאותיים של הפטריות יחד עם הסיבים התזונתיים, הסידן והמגנזיום שנמצאים באגוזי הקשיו, יחזקו את העצמות בגוף ויסייעו לו להפיק אנרגיה ולתפקד טוב יותר במהלך היום.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפטריות פורטבלו ממולאות בקרם קשיו
רכיבים לפטריות:
שיני שום - 2 (טחונות)
רוטב סויה - ¼ כוס
רוטב צ'ילי - 1 כפית
יין לבן יבש - ¼ כוס (או מים)
שמן קנולה - ¼ כוס
פטריות פורטבלו - 6 (גדולות למילוי, ללא רגליהן)
מלח גס - קורט
פלפל שחור - קורט (טחון טרי)
פטרוזיליה - מעט (לקישוט)
רכיבים לקרם קשיו:
אגוזי קשיו - 1 כוס (קלויים ללא מלח, כ-125 גר')
מים - 2 כוסות
מלח גס - 1 כפית
רכיבים למילוי:
שמן זית כתית - 2 כפיות
שום - 2 כפיות (כתוש)
יין לבן יבש - 4 כפיות (או מים)
עלי סלק - צרור (יחד עם הגבעול, קצוץ דק)
מלח גס - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית (טחון טרי)
אופן הכנת הפטריות:
  1. חממו מראש את התנור על 200 מעלות ופרסו נייר אפייה משומן קלות על תבנית אפייה.
  2. בכלי רחב ערבבו היטב את השום, הרטבים, היין והשמן וטבלו חצי מכל פטרייה בתערובת.
  3. הניחו את הפטריות על גבי התבנית, הכניסו לתנור ואפו אותן במשך 10-12 דקות. לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו בצד.
אופן הכנת הקרם קשיו:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו קשיו טחון ומים, ערבבו היטב והמתינו לרתיחה. preperation
  2. כבו את האש, כסו את הסיר והמתינו כ-10-12 דקות.
  3. לאחר מכן, העבירו את התערובת לבלנדר או למעבד מזון והוסיפו מלח. הפעילו את המכשיר עד שהתערובת תקבל מרקם קטיפתי, חלק ומעט סמיך.
אופן הכנת המילוי:
  1. טגנו שמן זית במחבת גדולה על להבה גבוהה, הוסיפו את השום וערבבו במשך 30 שניות. שימו לב שהוא לא נשרף!
  2. הוסיפו את היין (או המים) בזהירות וגם את עלי הסלק, המלח והפלפל ובשלו במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. הוציאו את הפטריות מהמחבת ומלאו אותן בזהירות בתערובת שהכנתם.
  4. אפו את הפטריות יחד עם המילוי למשך 6-8 דקות, העבירו לצלחת ומזגו מעל הפטריות את קרם הקשיו שהכנתם ולצדו מעט פטרוזיליה לקישוט.
מקור: מירב ב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר