maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

נתקעתם עם לחם מאתמול? יש מה לעשות איתו

נתקעתם בבית עם לחם, פיתה או באגט יבש. לא חבל לזרוק?

לפניכם מספר מתכונים שימושיים, לניצול השאריות

סופלה מלחם, גבינה ובצל

מצרכים:
2 כפות חמאה
10 פרוסות לחם לבן יבש, ללא כרום, קרוע לחתיכות קטנות
2 כוסות חלב
1 בצל קטן מופרד לטבעות
4 ביצים מופרדות
כוס וחצי של גבינת אמנטל מגורדת
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
קמצוץ פלפל חריף

הוראות הכנה:
חממו תנור ל 200 מעלות.
מרחו חמאה על תבנית אפיה והניחו בצד.
מקמו את פיסות הלחם בקערה נמוכה ושפכו את החלב מעל. הניחו את הקערה בצד עד שהחלב ייספג בלחם. בינתיים המיסו את 2 כפות
החמאה במחבת על חום בינוני-נמוך. הוסיפו את הבצלים וטגנו עד שיתרככו למשך 15 דקות. הסירו את המחבת מן האש.
מעכו את הלחם בידיים והוסיפו את הבצלים תוך כדי ערבוב.
 
בקערה בינונית ערבבו את חלמוני הביצים, הגבינה, המלח, הפלפל השחור, הפלפל החריף ואגוז המוסקט. שפכו את התערובת על
הלחם וערבבו עד שהתערובת נראית אחידה.

בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים עד שנוצר קצף יציב, ואז קפלו בעדינות את הקצף אל תוך תערובת הלחם, בשלושה שלבים. העבירו
את כל התערובת אל התבנית ואפו בתנור, עד שהסופלה מקבל גוון זהוב והופך מוצק (בערך 45 עד 50 דקות). מומלץ להגיש בתוספת
סלט ירוק ופיסות גזר.

לחם, אוכל, מתכון, תמונה
פודינג שוקולד ולחם

מצרכים:
2 כפות חמאה
חצי באגט יבש, חתוך לחתיכות בעובי של 2.5 ס"מ
3/4 כוס שמנת מתוקה 30%
3/4 כוס חלב 3%
כפית תמצית וניל
220 גרם שוקולד צ'יפס
3 חלמוני ביצה (מספר 1)
שליש כוס סוכר
כפית אבקת קקאו לקישוט

הוראות הכנה:
מרחו חמאה על 6 כלי אפיה מחרס או פורצלן המיועדים למנה אישית.
מקמו את חתיכות הבאגט בקערה גדולה. במחבת קטנה ערבבו את השמנת, החלב ותמצית הווניל וחממו על חום בינוני-גבוה, תוך כדי
ערבוב, עד לרתיחה. הסירו מן האש והוסיפו את השוקולד צ'יפס תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה.

בקערה קטנה, ערבבו את החלמונים עם הסוכר. הוסיפו לאט, ותוך כדי ערבוב, מעט מהשוקולד החם. כעת הוסיפו את תערובת
הביצים אל תוך תערובת השמנת עד שהתערובת הופכת אחידה. מזגו את התערובת על הלחם וערבבו, ולחצו בחוזקה בעזרת מרית, עד שהלחם ספוג כולו. כסו בניילון נצמד למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר (אפשר במקרר למשך יום).

הביאו קומקום גדול לרתיחה. הסירו את הניילונים הנצמדים, וחלקו את באגט השוקולד לכלים האישיים. לחצו בעדינות על הלחם בכל אחד
מהכלים, פזרו באופן שווה את כל שאריות הנוזלים בין הכלים. הניחו את הכלים בתוך תבנית אפייה גדולה ועמוקה. העבירו את התבנית
לתנור, ומלאו אותה במים רותחים, עד למחצית גובהם של הכלים האישיים (מבחוץ כמובן).

אפו בערך 25 דקות, עד שהפודינג מוכן. הוציאו מן התנור ותנו לתבנית להתקרר לפחות 5 דקות. פזרו מעט אבקת קקאו על הפודינגים,
והגישו כשהפודינג חם או בטמפרטורת החדר.

לחם, אוכל, מתכון, תמונה

סלט לחם לבנוני

מצרכים:
שתי פיתות פתוחות ומופרדות
מלפפון חתוך קצוץ
14 עגבניות שרי חצויות
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 שומר קטן, נקי מהגבעולים והעלים החיצוניים וחתוך לקוביות.
2 גבעולי סלרי חתוכים
2 כפות של עלי מנטה קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה גס

לרוטב:
רבע כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
שן שום קצוצה דק
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור


הוראות הכנה:
ערבבו את הירקות החתוכים, כסו והכניסו למקרר.
חממו תנור ל-180 מעלות. הכניסו את הפיתות החצויות עד שהן הופכות קריספיות (השחמה קלה), בערך 10 דקות. שברו את הפיתות
החמות לחתיכות קטנות.
בינתיים, בקערה ערבבו היטב את חומרי הרוטב והוסיפו לסלט המצונן. הוסיפו את חתיכות הפיתה המחוממת.

מומלץ להגיש עם מעט חומוס בצד.

לחם, אוכל, מתכון, תמונה
קרוטונים

מצרכים:
10 פרוסות לחם יבש
מעט שמן זית
תבלינים לבחירה
מלח ופלפל

הוראות הכנה:
את הקרוטונים ניתן להכין עם סוגים רבים של תבלינים, יש שיעדיפו אף להוסיף גבינת פרמזן. אך באופן בסיסי, התיבול צריך להכיל מעט שמן
זית (2 כפות פחות או יותר) וכף תבלינים (ניתן להוסיף גם שום כתוש או צ'ילי לחריפות).

חתכו 10 פרוסות לחם יבש לחתיכות קטנות (אפשר גם בצורה גסה) והעבירו לתבנית. בינתיים אפשר לערבב את כל חומרי הרוטב  - שמן
זית, מלח, פלפל, פפריקה (או כל תבלין שתבחרו). שפכו את הרוטב על הלחם. צריך להשתדל שכל חתיכות הלחם יספגו כמות
נוזלים ותבלינים שווה, ככל הניתן.
בזמן שהלחם סופג את הנוזלים נחמם תנור ל-160 מעלות. פזרו את הקרוטונים על התבנית כך שיהיו בשכבה אחת, והכניסו לתנור עד שיהפכו קריספים (20 – 30 דקות). רצוי לערבב את הקרוטונים מדי פעם בזמן האפייה.

 
לחם, אוכל, מתכון, תמונה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
תכנים קשורים: מתכונים, אוכל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: