maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכוני טוסט מיוחדים

הטוסט הפך לאחת המנות המהירות והפופולריות בישראל בשנים האחרונות, אך הטוסט היחידי שרובנו מכינים מכיל רק גבינה ובמקרה הטוב גם קטשופ. כדי שתוכלו לחדש את הרפרטואר שלכם, אספנו עבורכם 4 מתכוני טוסט מיוחדים וטעימים במיוחד.

המקפיץ - טוסט חלפיניו וגבינות

שילוב הגבינות המעודן שבטוסט זה יעדן את חריפות פלפל החלפיניו ויתן לכם מעדן מיוחד.

מצרכים

  • 4 פלפלי חלפיניו קטנים
  • 80 גרם גבינת שמנת
  • בצל ירוק, קצוץ
  • 3 פרוסות גבינת צ'דר
  • 4 פרוסות לחם שאור
  • פלפל שחור גרוס

הכנה

1. צלו את הפלפלים על גריל חשמלי או בתנור שחומם ל-230 מעלות כ-15 דקות.

2. אחרי הצלייה, הכניסו את הפלפלים לשקית ניילון סגורה למשך 10 דקות כדי לאדות אותם. אחרי האידוי, קלפו בעדינות את הפלפלים, הסירו את ראשיהם, חצו אותם והוציאו את הזרעים.

3. חממו את הטוסטר לחום של 190 מעלות (חום בינוני ומעלה). ובינתיים, ערבבו בקערה את גבינת השמנת, הבצל הירוק והפלפל השחור.

4. מרחו על פרוסת לחם את תערובת הגבינה, הוסיפו את חתיכות החלפיניו וכסו בגבינת צ'דר.

5. כסו בפרוסת לחם נוספת וחממו בטוסטר עד לשהלחם יהפוך לזהוב וקריספי.

המפתיע - טוסט אוכמניות וחומץ בלסמי

שילוב מיוחד של מתוק וחמוץ אשר יהפוך מנה זו לאחד הלהיטים של המטבח שלכם.

מצרכים

  • 4 פרוסות לחם שאור
  • גבינת עיזים
  • עלי תרד טריים
  • 1/2 כוס אוכמניות (קפואות או טריות)
  • 1 כף חומץ בלסמי

הכנה

1. ערבבו בסיר קטן את האוכמניות והחומץ, בשלו במשך כ-5 דקות על חום בינוני. בזמן הבישול, מעכו את האוכמניות בגסות.

2. אחרי הבישול, סננו את תערובת האוכמניות והפרידו את הסירופ הנוזלי מהמוצקים.

3. מרחו את האוכמניות המוצקות על פרוסת לחם, כסו בשכבת גבינה, שכבת עלי תרד ועוד שכבת גבינה. כסו בפרוסת הלחם השנייה.

4. צלו בטוסטר שחומם לחום בינוני ומעלה במשך 8 - 10 דקות עד שהלחם ישחים.

הגורמה - תאנים וגבינת מנצ'גו על לחם זיתים

אם חשבתם שטוסט הוא מנה פשוטה ומשעממת, המתכון הבא יוכיח לכם אחרת. שילוב טעמים יוצא דופן שיפתיע אתכם בכל ביס.

מצרכים

  • 4 פרוסות לחם זיתים (ניתן להשתמש בכל לחם כהה, אבל הזיתים מוסיפים לחוויה)
  • ריבת תאנים מיובשות
  • כוס גבינת מנצ'גו מגוררת גס
  • מעט שמן לטיגון

הכנה

1. מרחו על שתי פרוסות הלחם את ריבת התאנים, כך שכמעט תכסה את כל הפרוסה.

2. כסו את אחת הפרוסות בגבינת המנצ'גו והוסיפו את פרוסת הלחם השנייה.

3. חממו את השמן במחבת גדולה, וטגנו בה את שני הטוסטים. טגנו במשך כ-3 דקות עד להשחמת הלחם, הפכו וטגנו 2 דקות נוספות עד להשחמת הפרוסה השנייה.

הקינוח - ג'בטת קינוח עם נוטלה ובננה

טוסט מתוק ומפתיע במיוחד אשר יכול להיות קינוח מעולה, או חטיף מהנה.

מצרכים

  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • ג'בטה טרייה, חצויה לשניים
  • שוקולד אגוזים למריחה (למשל נוטלה)
  • בננה חתוכה לפרוסות דקות

הכנה

1. פתחו כל אחד מחצאי הג'בטה, מרחו את הגבינה על צד אחד ואת השוקולד על הצד השני.

2. כסו את השוקולד בפרוסות הבננה וסגרו את שתי הפרוסות.

3. חממו בטוסטר בחום גבוה כ-7 דקות עד שהג'בטה תשחים והגבינה תימס.

מקור: רינת רביב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: