maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

קינוחים טעימים וקלים עם פירות יבשים

מעבר להיותו של ט"ו בשבט ראש השנה לאילנות, הוא הפך גם באופן לא רשמי לחג הפירות היבשים. רבים מאיתנו מוזמנים או עורכים ארוחות חג בביתנו, ולכן אספנו עבורכם 3 מתכונים פשוטים ומפתיעים לקינוחים מפנקים ברוח החג. בתיאבון!

 

טראפלס גבינת עיזים ומשמש מיובש

קינוחים עם פירות יבשים

כדורי גבינה מתקתקים ומפתיעים, שללא ספק ישדרגו את ארוחת הט"ו בשבט שלכם. המתכון מתאים ל-32 טראפלס.

מצרכים

  • 340 גר' גבינת עיזים, בטמפרטורת החדר.
  • 8 משמשים יבשים, חתוכים לרבעים.
  • 3/4 כוס פיסטוקים כתושים.
  • 2 כפיות טימין קצוץ.
  • 2 כפיות טרגון קצוץ.
  • 2 כפיות עירית קצוצה.
  • מלח ופלפל גרוס טרי.

הכנה

1. ערבבו את הגבינה, עשבי התיבול, המלח והפלפל בקערה.

2. צרו בידיים כדורים בקוטר 2-3 ס"מ.

3. בעזרת האגודל, צרו גומחה בכל אחד מהכדורים, והכניסו לתוכה חתיכת משמש.

4. סגרו את כדור הגבינה עם המשמש בתוכו.

5. יש לשמור בקירור כ-20 דקות לפני ההגשה.

 

פנפורטה איטלקי עם תאנים מיובשות ואגוזים

קינוחים עם פירות יבשים

פנפורטה הוא קינוח איטלקי מסורתי ומשמעות שמו "לחם חזק". הקינוח, עמוס בתאנים ואגוזים הוא תענוג בריא ומלא אנרגיה. המתכון מתאים ל-36 חתיכות.

מצרכים

  • 1.5 כוסות תאנים מיובשות, קצוצות דק.
  • 1 כוס אגוזי לוז, קלויים וקלופים.
  • 1 כוס שקדים, קלויים.
  • 2/3 כוס קמח.
  • 2/3 כוס סוכר.
  • 1/2 כוס דבש.
  • 2 כפות אבקת קקאו (לא ממותקת).
  •  2.5 כפיות גרדת תפוז.
  • 2 כפיות זרעי שומר, מעוכים בקלילות.
  • 1/2 כפית קינמון.
  • 1/8 כפית ציפורן כתושה.
  • מעט חמאה.

הכנה

1. חממו תנור ל-150 מעלות, וקצצו את האגוזים והשקדים בצורה גסה.

2. על תבנית קפיצית בגודל 25 ס"מ מרחו שכבת חמאה וקמח.

3. ערבבו בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, גרדת התפוז, זרעי השומר, הקינמון והציפורן. הוסיפו את האגוזים והתאנים וערבו היטב.

4. בסיר קטן על אש נמוכה, ערבבו את הסוכר והדבש. הגבירו את האש לרמה בינונית ובשלו, בלי לערבב, כ-6 דקות.

5. בזריזות, שפכו את הדבש על תערובת האגוזים וערבבו עד שכל המרכיבים היבשים כוסו בדבש. (הדבש אמור להיות צמיגי מאוד).

6. העבירו את תערובת הדבש והאגוזים לתבנית המוכנה, הרטיבו את האצבעות והדקו את התערובת בתבנית.

7. אפו כ-35 דקות, עד שהתערובת תתרומם מעט ותדיף ריח קלוי. התערובת תהיה רכה ודביקה למגע.

8. הוציאו את התבנית, וצננו אותה בטמפרטורת החדר במשך כשעה.

9. הסירו את דופן התבנית. חתכו את העוגה לשלישים, וכל שליש חתכו לרצועות בעובי 1.5 ס"מ.

עינוגי חמוציות ושוקולד ללא אפייה

קינוחים עם פירות יבשים

עינוגי החמוציות והשוקולד הן למעשה טוויסט מרענן למתכון כדורי השוקולד המוכר. החמוציות מוסיפות מרקם מעניין במיוחד לפינוק הקליל. המתכון מתאים להכנת 15 כדורים.

מצרכים

  • 3 כפות חמוציות מיובשות.
  • 3 כפות שוקולד מריר.
  • 6 כפות דבש.
  • 2 כוסות פצפוצי אורז.
  • 1/2 כוס חמאת שקדים.
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • 1/4 כפית מלח.

הכנה

1. ערבבו בקערה את חמאת השקדים, הדבש, תמצית הוניל והמלח. חממו במיקרוגל במשך 15 שניות לריכוך התערובת.

2. הוסיפו את פצפוצי האורז, השוקולד והחמוציות וערבבו לתערובת אחידה.

3. הרטיבו את הידיים והכינו מהתערובת כדורים בגודל 4 ס"מ. הניחו בתבנית מכוסה בנייר אפייה.

4. צננו את הכדורים כ-10 דקות, עד אשר יגיעו למרקם צמיגי וטעים.

5. ניתן לשמור את הכדורים בשקית אטומה במקפיא עד לשבוע לאחר ההכנה, אך אנו מבטיחים כי עד שיעבור שבוע כבר לא ישארו כדורים...

בתיאבון וחג שמח!

מקור: אילנית מלכה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: