maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פודינג שמוגש בגביע שוקולד שניתן לאכילה - מדליק!!

בישול עם ילדים - מתכונים שכיף להכין

המתכון הבא משלב הרבה כייף במהלך העשייה ותוצאה מדהימה וטעימה. קעריות שוקולד שניתנות לאכילה ופודינג שקולד וחמאת בוטנים שלא ישאיר אתכם אדישים. מומלץ מאד לשתף את בני המשפחה הקטנטנים, אשר יהנו מאד מתהליך היצירה ובטוח מהתוצאה.

 
 

מצרכים לפודינג:

1/4 כוס קמח תירס.
1/4 כפית מלח.
1/2 3 כוסות חצי מים חצי חלב/ או רק חלב (לפי בחירתכם).
1 כפית תמצית וניל.
1/2 כוס שוקולד צ'יפס.
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס אבקת קקאו
6 חלמונים
1/3 כוס חמאת בוטנים.
קצפת לציפוי
סוכריות שוקולד לציפוי עוגות.

 

אופן ההכנה:

1. לסיר בינוני מכניסים את קמח התירס, סוכר, מלח ואבקת הקקאו. לאט לאט מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהעיסה מאוחדת וחלקה. הוסיפו את חלמוני הביצים, אחד בכל פעם עד שמתקבל מרקם חלקלק.
2. חממו את הפודינג על אש בינונית עד שהוא מתחיל לבעבע, הנמיכו את האש וערבבו במשך דקה.
3. הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את תמצית הוניל, חמאת הבוטנים והשוקולד צ'יפס וערבבו עד שהכל נמס
.

 
 
 

עכשיו מגיע החלק הכי טוב והוא כולל בלונים!

נפחו כמה בלונים בגודל רגיל (יש לנפח רק כחצי המגודל הרגיל שלהם). שיטפו את הבלונים במים ותניחו להם להתייבש. מירחו עלייהם מעט שמן (בכדי למנוע את הידבקותם).

 
המיסו שוקולד מריר או כל קומבנציית שוקולד שנראית לכם. תנו לזה להתקרר מעט לפני שמתחילים להשתמש בזה.
הניחו נייר אפייה על תבנית ומיזגו מעט מהשוקולד עם כף כמו בתמונה.
 
קחו את אחד הבלונים שניפחתם, וטיבלו אותו בשוקולד, טיבלו אותו מספיק עמוק שהשוקולד ייצור מעיין קערה סביב הבלון.
 
הוציאו את הבלון מהשוקולד והניחו אותו על גבעת השוקולד שמזגתם על נייר האפייה.
 
המשיכו כך עם שאר הבלונים.
 
 
 
 
 
אתם יכולים לקרר את הבלונים במקרר בכדי לזרז תהליכים.
 
אחרי שהם היתקררו מגיע החלק הכיפי - פוצצו את הבלונים עם סיכה.
 
אתם יכולים להשתמש בכוסות האלו גם להגשת גלידה.
 
מלאו את הכוסות בפודינג.
 
הוסיפו את הקצפת מעל.
 

אם אתם רוצים להכין קצפת בעצמכם, נסו את המתכון הבא:

הניחו במקפיא ל-15 דקות קערת מתכת ומקציף ביצים. לאחר מכן שימו בקערה 2 כוסות שמנת מתוקה (30%-40%), 1/2 כוס אבקת סוכר וכפית תמצית וניל. ערבבו הכל במיקסר על מהירות נמוכה עד שהקצפת מתחילה להתעבות ואז הגבירו את המהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

 
 
 
לבסוף הוסיפו מעל את הסוכריות לקישוט.
 
ולאחר שהפודינג נגמר, אפשר לאכול גם את הקערית!!
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: