maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מהם היתרונות הבריאותיים של העלים הירוקים?


אומרים שעלים ירוקים זה בריא, שסלט גדול של חסה מספק שפע של ויטמינים ומינרלים חיוניים, אבל מסתבר שבין סוגי העלים השונים ישנם הבדלים בערכים התזונתיים, וכל אחד מהם מספק מינונים שונים של בריאות. הנה דירוג היתרונות הבריאותיים של העלים הירוקים!

סלט ירוק

6. חסה אייסברג
ערך תזונתי ל-100 גרם:

  • 14 קלוריות
  • 1 גרם סיבים תזונתיים
  • 18 מיליגרם סידן
  • 2.8 מיליגרם ויטמין C
  • 502 IU* ויטמין A

ככל שהעלים כהים יותר, כך הם מכילים יותר ערכים תזונתיים. למרות שהיא מדורגת בתחתית העלים הירוקים, חסה אייסברג לא נטולת יתרונות בריאותיים. למעשה, היא עדיין מכילה 10% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין A ו-5% מהכמות המומלצת של ויטמין C.

* IU  - יחידות בינלאומיות / יחב"ל, שיטת סימון כמותית.

5. חסה רומית / ערבית
ערך תזונתי ל-100 גרם:

  • 17 קלוריות
  • 2 גרם סיבים תזונתיים
  • 33 מיליגרם סידן
  • 24 מיליגרם ויטמין C
  • 8711 IU ויטמין A

חסה ערבית היא מקור מצוין לויטמין A, כמו גם לויטמין C עם כ-40% מהכמות היומית המומלצת.

4. עלי רוקט / אורוגלה
ערך תזונתי ל-100 גרם:

  • 25 קלוריות
  • 2 גרם סיבים תזונתיים
  • 160 מיליגרם סידן
  • 15 מיליגרם ויטמין C
  • 2373 IU ויטמין A

הרוקט דומה לחסה רומית עם כמויות גבוהות של ויטמין C ו-A, אך מכיל כמות גבוהה יותר של סידן. עלי רוקט מכילים כ-16% מהכמות היומית המומלצת של סידן.

3. מנגולד
ערך תזונתי ל-100 גרם:

  • 30 קלוריות
  • 4 גרם סיבים תזונתיים
  • 145 מיליגרם סידן
  • 169 מיליגרם אשלגן
  • 35.5 מיליגרם ויטמין C
  • 6668 IU ויטמין A

בדומה לתרד וכרוב עלים (קאלה), עלי מנגולד הם מקור טוב לסיבים תזונתיים וגם לאשלגן.
למרות שעלי מנגולד פופולארים בסלט, הם מתקבלים טוב יותר בבישול.

2. תרד
ערך תזונתי ל-100 גרם:

  • 23 קלוריות
  • 2 גרם סיבים תזונתיים
  • 99 מיליגרם סידן
  • 558 מיליגרם אשלגן
  • 28 מיליגרם ויטמין C
  • 9376 IU ויטמין A

תרד מדורג במקום השני, כיוון שהוא מכיל גם כמויות גבוהות של ברזל, המסייע להוביל דם בגוף ולשמור על תפקוד השרירים.

1. כרוב עלים (Kale)
ערך תזונתי ל-100 גרם:

  • 50 קלוריות
  • 2 גרם סיבים תזונתיים
  • 135 מיליגרם סידן
  • 447 מיליגרם אשלגן
  • 120 מיליגרם ויטמין C
  • 15,376 IU ויטמין A

בכרוב עלים יש כמות משמעותית של ויטמין A וסידן. למעשה, במנה של 100 גרם יש יותר סידן מאשר בכוס חלב. כרוב עלים, המוכר גם בשם 'קייל' הוא אחד הירקות המועילים ביותר לגופנו. ​הוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמין K וויטמין B6. מחקרים מראים כי הוא יעיל לניקוי רעלים ומפחית את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים.


סלט ירוק

כך או אחרת, בסופו של דבר כל העלים הירוקים מציעים ערך תזונתי חשוב. העובדה שהם לא מכילים שומן או נתרן רק מדגישה את חיוניותם בתזונה שלנו. הכינו לעצמכם קערה גדולה עם תערובת עלים ירוקים והתמלאו במנה גדושה של בריאות!

לתשומת ליבכם, מחקר מוקדם יותר שנערך השנה מצא כי החומרים המזינים בירקות נספגים טוב יותר כאשר הם נאכלים עם שומן חד בלתי רווי, הנמצא בשמן זית, שמן אבוקדו, זיתים וטחינה. לקריאה על 8 שומנים שיהפכו את הסלט למזין יותר - לחצו כאן!

 

 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: