לאלה מכם שאוהבים חמוצים, מתכון פשוט ומהיר מבית היוצר של אמא - מחמצים!
איך עושים את זה? מרתיחים בסיר:
כאשר התחמיץ מגיע לרתיחה, מורידים את הסיר מהאש. במקביל, פורסים 1 ק"ג מלפפונים לעיגולים (אין צורך לקלוף!) מכניסים את המלפפונים לצנצנת זכוכית ויוצקים מעל את התחמיץ. התחמיץ צריך לכסות את המלפפונים. ממתינים שיתקרר ומאחסנים במקרר. המחמצים יכולים להחזיק מעמד מספר שבועות (אך מניסיון אישי, הם מתחסלים תוך פרק זמן קצר מאוד). טעימים כתוספת לארוחה או כנשנוש - מילה שלי, תענוג!
אולי יעניין אותך גם: |
תמונה: Mariuszjbie
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא:
02
dafnahanna
האם כל העצות שלכם מתאימות גם למלפפונים חמוצים במלח ?
הגב01
gurewitz
כך אני עושה 3 כוסות מים, 1 כוס חומץ. 1 כף סוכר. 1 כף מלח. להרתיח ולשפוך חם על החמוצים. והשאר אותו התהליך. אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק מי שאוהב חריף. בצורה זו אני מחמיצה גם כרוב. בהצלחה.
הגב