maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מעולים עם קמח שקדים

  בעוגות, מאפים ומתוקים למיניהם, שקדים הם מרכיב נהדר שמוסיף פריכות וטעם אגוזי מושלם לכל קינוח שמכניסים אותו אליו. מלבד טעמם, יש לשקדים יתרונות בריאותיים רבים, והם יכולים לשמש להכנה של מגוון מאכלים מלבד קינוחים. הקמח המופק מהם, אותו ניתן לרכוש בחנויות טבע ומרכולים שונים, משמש כתחליף נפלא לקמח רגיל, מה שמהווה בשורה טעימה במיוחד לאנשים שרגישים לגלוטן או אלו שלא צורכים דגנים מטעמים רפואיים ותזונתיים אחרים. 6 המתכונים הנפלאים שלפניכם הם קלים להכנה, דלי פחמימות וגלוטן ויכולים להרכיב ארוחות טעימות במיוחד בזכות קמח השקדים הנמצא בהם.

מתכון לפנקייק אוורירי מקמח שקדים

פנקייקס שקדים מהווים דרך מצוינת ומתוקה לפתוח את הבוקר, ואם תצוותו להם סירופ שוקולד או סירופ מייפל, התענוג יהיה גדול פי כמה!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייקס:
ביצים - 4 (בינוניות)
קמח שקדים - 1 כוס (טחון דק)
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
שמן קוקוס - 2 כפות (או שמן צמחי)
אופן הכנת הפנקייקס:
  1. בקערה בינונית, ערבבו את קמח השקדים והמלח.
  2. בקערה נפרדת, ערבבו את הביצים ותמצית הוניל.
  3. מזגו את תערובת הביצים והוניל לקערה עם קמח השקדים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. חממו שמן קוקוס או שמן צמחי על מחבת מעל להבה בינונית. מזגו בכל פעם ¼ כוס מתערובת הפנקייקס למחבת החמה, המתינו 1-2 דקות, או עד שייווצרו בועות בחלקן העליון, והפכו לצד השני. חזרו על הפעולה עם כל הבלילה והגישו חם עם תוספות אהובות.
 

מתכון לפיצה מבצק דל פחמימות

קשה למצוא אדם שלא אוהב את המאכל האיטלקי הנודע, אך פיצה יכולה להכיל לא מעט קלוריות, כאשר רבות מהן חבויות בבצק. עם הגרסה הבאה לבצק פיצה מקמח שקדים, תוכלו לאכול אותה בלי רגשות אשם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבצק פיצה ללא גלוטן:
ביצה - 1 (גדולה)
מים פושרים - ¼ כוס
שמן זית - 1 כף
קמח שקדים - ¼1 כוסות (טחון דק)
אבקת אפייה - ½ כפית
אופן הכנת הבצק פיצה ללא גלוטן:
  1. בקערה בינונית ערבבו את הרכיבים היבשים לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה גדולה נפרדת ערבבו היטב את כל הרכיבים הרטובים, הוסיפו להם את הרכיבים מהקערה השנייה ולושו ליצירת בצק אחיד במרקמו.
  3. קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק כך שיהיה דק. חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית עגולה או מרובעת בבצק, ואפו במשך 20-25 דקות, או עד שהבצק ישחים ויהיה פריך.
  4. הוציאו את הבצק מהתנור, הוסיפו לו רוטב לפיצה וגבינות אהובות והכניסו לתנור בשנית עד שהגבינות ימסו. הגישו חם.
טיפ השף:
ניתן לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח בקורנפלור, ולהעביר את הבצק עם נייר האפייה ישירות לתבנית האפייה.

מתכון לאצבעות עוף מצופות ואפויות

חזה עוף משמש להכנה של מגוון מאכלים, דוגמת שניצל ואצבעות עוף, ובעזרת המתכון הבאה תוכלו להכין גרסה בריאה יותר ודלת פחמימות של המנות הללו בעזרת קמח שקדים ואפייה במקום טיגון.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לשניצל עוף :
חזה עוף - 900 גר' (חתוך לרצועות בגודל הרצוי)
קמח שקדים - 1 כוס
אבקת שום - ½ כפית
מלח - ½ כפית
כמון - ¼ כפית (או אבקת מרק עוף)
פלפל שחור - לפי הטעם
תרסיס שמן - מעט (לאפייה)
אופן הכנת השניצל עוף :
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות ורפדו 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. בקערה עמוקה ערבבו יחדיו קמח שקדים, פפריקה, אבקת שום, מלח, פטרוזיליה יבשה, כמון/אבקת מרק עוף ופלפל שחור.
  3. בקערה נפרדת טרפו היטב את הביצים.
  4. טפחו על רצועות העוף בעזרת מגבת נייר כדי לספוח נוזלים עודפים, טבלו אותן בביצים ולאחר מכן בקערה עם תערובת קמח השקדים.
  5. חלקו את רצועות העוף המצופות בין 2 תבניות האפייה, רססו אותן במעט שמן ואפו במשך 8-9 דקות.
  6. הוציאו את התבניות מהתנור, הפכו את אצבעות העוף, רססו את צידן השני בשמן והחזירו לתנור ל-8-9 דקות נוספות. הוציאו את רצועות העוף המוכנות והגישו חם.
 

מתכון לטבעות בצל בציפוי פריך

כתוספת לארוחה חלבית או בשרית, טבעות בצל בהחלט יכולות לשדרג כל מנה שתוגש לצידן, ועם הגרסה הבאה תתקשו לחזור למתכונים אחרים לחטיף האהוב.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לטבעות בצל:
בצל - 1
קמח שקדים - 3 כוסות
מלח - ½1 כפיות
פפריקה מתוקה - 2 כפיות
ביצה - 1
תרסיס שמן - מעט (לאפייה)
אופן הכנת הטבעות בצל:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. קלפו את הבצל, חתכו את קצהו העליון והתחתון ופרסו אותו לרוחבו לעיגולים בעובי של ½ ס"מ. הפרידו את הטבעות והניחו אותן בתוך כלי עמוק.
  3. הכינו קערית עם ביצה טרופה ומעט מלח, וקערית נפרדת המכילה קמח שקדים, מלח ופפריקה מעורבבים היטב.
  4. טבלו את טבעות הבצל בתערובת הקמח ולאחר מכן בביצה הטרופה. הניחו את טבעות הבצל המצופות על התבנית המרופדת בנייר אפייה.
  5. רססו את טבעות הבצל בתרסיס שמן, הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 7-10 דקות. הוציאו את התבנית, הפכו את הטבעות והכניסו לתנור למשך 3-4 דקות נוספות. הוציאו והגישו חם.

מתכון למאפינס צ'דר-חלפיניו

השילוב המנצח בין גבינת הצ'דר לפלפל החלפיניו במתכון הבא יוצר מנה צבעונית וטעימה עם עקצוץ של חריפות. המאפינס הייחודיים הללו מושלמים לכל ארוחה ביום, והם בהחלט יהפכו לאהובים על כל בני הבית.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למאפינס צ'דר:
קמח שקדים - 2 כוסות
קמח פשתן - ½ כוס (ניתן להשיג בחנויות טבע, או להמיר בכמות זהה של קמח שקדים)
אבקת אפייה - ½1 כפיות
גבינת צ'דר - ¼1 כוסות (מגוררת)
פלפל חלפיניו - ⅓ כוס (משומר, קצוץ)
ביצים גדולות - 4 (טרופות קלות)
שמן צמחי - ¼ כוס
חלב שקדים - ¼ כוס
מלח - ½ כפית
אופן הכנת המאפינס צ'דר:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות ורפדו תבניות של מאפינס במנג'טים מנייר.
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח שקדים, קמח פשתן, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. ערבבו פנימה 1 כוס גבינת צ'דר ואת הפלפלים הקצוצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוסיפו לקערה עם בלילת המאפינס שמן צמחי וחלב שקדים וערבבו היטב לקבלת תערובת אחידה.
  4. חלקו את הבלילה בין תבניות המאפינס ופזרו עליהן את גבינת הצ'דר שנותרה.
  5. הכניסו את המאפינס לתנור למשך 22-24 דקות, או עד שהחלק העליון שלהם משחים. הוציאו מהתנור, צננו מעט והגישו.
טיפ השף:
העבירו את הבלילה לקנקן מזיגה, כך תוכלו להקל על יציקת התערובת לתבניות.

מתכון לבראוניז שוקולד-שקדים

אי אפשר לדבר על מנות עם שקדים בלי להזכיר לפחות קינוח אחד, והבראוניז הנימוחות והמושחתות שבמתכון הבא בהחלט ימתיקו כל ארוחה שתכינו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבראוניז-שקדים:
שוקולד מריר - 200 גר'
שמן קוקוס - 70 גר' (או חמאה לא מלוחה)
קמח שקדים - ¾ כוס + 2 כפות
סוכר - ½ כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - קמצוץ
תמצית וניל - 1 כפית
שקדים - חופן (קצוצים)
אופן הכנת הבראוניז-שקדים:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות ורפדו תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. המיסו את השוקולד יחד עם חמאה/שמן קוקוס בכלי חסין למיקרוגל בפולסים. תחילה הכניסו את הכלי למיקרוגל ל-30 שניות, לאחר מכן ל-30 שניות נוספות והמשיכו כך עד שהשוקולד והחמאה/שמן קוקוס יימסו לחלוטין.
  3. טרפו לתוך הכלי עם השוקולד את הביצים, אחת בכל פעם. לאחר מכן הוסיפו לקערה את הסוכר ותמצית הווניל וערבבו היטב.
  4. בקערה נפרדת ערבבו יחד קמח שקדים, אבקת אפייה וקמצוץ מלח.
  5. הוסיפו את תערובת השוקולד לקערה עם החומרים היבשים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מזגו את תערובת הבראוניז לתוך התבנית המרופדת, הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות. הוציאו, המתינו עד שעוגת הבראוניז תצטנן וחתכו אותה לקוביות.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: