maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתאבנים נפלאים עם מעט רכיבים והמון טעם נפלא

 בכל פעם שאנחנו מארחים או מתארחים אצל חברים ובני משפחה ברור לנו שלפני או אחרי האוכל יגיעו לשולחן מבחר מנות ראשונות ומתאבנים שיעזרו לנו לפתח את התיאבון או "לסגור פינות" בסיום הארוחה. הבעיה היא שאחרי שטורחים ועומלים על הכנת ארוחה גדולה ומושקעת, לא תמיד יש כוח או זמן לדאוג גם למתאבנים מושקעים. זהו בדיוק המצב שבו תגלו ש-8 המתכונים הבאים יחלצו לעזרתכם. בעזרתם תוכלו להכין מנות מושקעות, מרשימות ומפתיעות שלמעשה דורשת בסך הכל מספר קטן מאוד של רכיבים ועבודה מועטה מאוד. לאחר שתגלו כמה הם טעימים, יכול להיות שאפילו תחליטו להכין אותם סתם ככה לעצמכם!
מתכון לאספרגוס עטוף בפרושוטו בקר

המתכון למתאבן הפשוט אך המרשים הזה משלב את הפריכות של האספרגוס עם הטעם והמרקם המפנקים של נקניק עשיר כמו הפרושוטו. ניתן להשתמש בנקניק בשר בקר או אווז, או אפילו בסוג אחר לחלוטין על פי העדפת הטעם שלכם. מה שבטוח הוא שבסוף תקבלו מתאבן מרשים וטעים שאפשר להכין בזמן קצר מאוד.

מתכון לאספרגוס עטוף בפרושוטו בקר מקור תמונה: closetcooking
רכיבים לאספרגוס עם נקניק:
נקניק - 150-200 גר' (פרשוטו או תחליף דומה, חתוך בצורה אופקית)
אספרגוס - כ-500 גר' (ללא החלק התחתון ומקולפים במידת הצורך)
שמן זית - 1 כף
מתכון למטבל עגבניות קלויות וגבינה

אין כמו השילוב הפשוט של עגבניות וגבינה כדי להתחיל כל ארוחה עם חברים או מפגש משפחתי ברגל ימין. לצורך הכנת המתכון למטבל הנפלא הזה אתם צריכים בסך הכל 3 רכיבים והתוצאה לא מאכזבת אף פעם!

מתכון למטבל עגבניות קלויות וגבינה מקור תמונה: thefitchen
רכיבים למטבל עגבניות:
עגבניות - 5-6 (בינוניות)
גבינת עזים - כ-120 גר'
מלח - קמצוץ
מתכון לפריכיות גבינה חריפות

המתכון הבא יעזור לכם להכין מתאבן מפתיע ופריך עם חריפות עדינה שקשה לעמוד בפניה. לא רק שהטעם שלו מעולה והמראה שלו מיוחד, החטיף הקליל הזה הוא גם נטול גלוטן, כך שהוא תורם רבות להגדלת המגוון של המתאבנים ומנות הפתיחה שמוגשים במרבית הארוחות.

מתכון לפריכיות גבינה חריפות מקור תמונה: cottercrunch
רכיבים לפריכיות גבינה:
פלפלים חריפים - 5 (בינוניים - מומלץ להשתמש בזן החלפניו)
שמן זית - 2-3 כפות
אבקת בצל - ½ כפית (או בצל קצוץ)
פלפל אנגלי - מעט (טחון או צ'ילי)
גבינת פרמז'ן - כ-200 גר' (פרוסות או גבינה שווייצרית, פרובולונה או גבינות דומות מגורדת)
מתכון לעוף בשיפודים מצופה ברוטב פסטו

עוף הוא לרוב המרכיב המרכזי של המנה העיקרית, אך אין שום סיבה שלא להשתמש בו גם כבסיס למתאבן טעים ומשביע. המתכון למעשה מצריך רק שני רכיבים, רוטב פסטו וחזה עוף, אך אם אתם לא רוצים להשתמש ברוטב מוכן מראש תוכלו ללחוץ כאן כדי להכיר מתכון לממרח פסטו ביתי ועוד 11 רטבים אחרים.

מתכון לעוף בשיפודים מצופה ברוטב פסטו מקור תמונה: fitfoodiefinds
רכיבים לשיפודי עוף:
חזה עוף - 3 (פרוסות גדולות, או פרגית)
רוטב פסטו - כ-½ כוס (מתכון לרוטב פסטו, או קנוי)
מתכון לסלמון מעושן במילוי גבינת שמנת

סלמון מעושן הוא רכיב שתמיד נחטף מהשולחן וכאשר מגישים אותו יחד עם גבינת שמנת מפנקת ועירית מרעננת, מתקבלת מנת פתיחה אלגנטית שכל האורחים ייהנו ממנה. יתרון נוסף למתכון שהוא לא דורש בישול או חימום בתנור והוא מצריך בסך הכל כרבע שעה של הכנה.

מתכון לסלמון מעושן במילוי גבינת שמנת מקור תמונה: athensfoods
רכיבים לגלילי סלמון:
גבינת שמנת - כ-200 גר' (בטמפרטורת החדר)
סלמון מעושן - 8 פרוסות (פרוסות דק)
מלח - ½ כפית
עירית - לפי הטעם (קצוצה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפשטידת תרד וגבינת עיזים

פריטטה היא למעשה מתכון לפשטידת ביצים שמקורה במטבח האיטלקי והספרדי, אשר לרוב מכילה גם שילובים שונים של ירקות וגבינות. הגרסה למתכון שלפניכם היא קלה מאוד להכנה ויכולה לשמש כמתאבן וגם כמנת צד מצוינת לצד חלקה העיקרי של הארוחה. אם אתם לא חובבי תרד גדולים, תוכלו ללחוץ כאן ולהכיר מתכוני פריטטה נוספים.

מתכון לפשטידת תרד וגבינת עיזים מקור תמונה: realfood.tesco
רכיבים לפריטטת תרד:
ביצים - 10 (גדולות)
מלח - 2 כפיות
מים - 1 כוס
תרד - כ-300 גר' (קפוא, מופשר ומיובש)
גבינת עיזים - 100 גר'
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפקאן מתוק-חריף

קעריות של גרעינים ופיצוחים הם לרוב דרך טובה מאוד להשקיט את הרעב של האורחים לפני הסעודה או בסיומה, והמתכון הבא יעזור לכם להוסיף לה שדרוג בטעם פיקנטי מפתיע. אל תופתעו אם כל מי שיאכל מהמתאבן הזה ירצה שתגלו לו כיצד הכנתם אותו...

מתכון לפקאן מתוק-חריף מקור תמונה: foodie-isms
רכיבים לפקאן מתוק חריף:
אגוזי פקאן - 2 כוסות (חצאים)
חמאה - 2 כפות
רוזמרין - 2 כפיות (קצוץ)
סוכר - 1 כפית
מלח - ½ כפית
צ'ילי - ⅛ כפית (או קאיין)
מתכון למשמש מיובש במילוי גבינה ושקדים

פירות יבשים הם רכיב נפלא להכנת מתאבנים טעימים לאורך כל השנה ולא רק בט"ו בשבט. אם אתם רוצים להפתיע את החברים ובני המשפחה שלכם עם מנת פתיחה מרשימה, אלגנטית וקלה להכנה, זה בדיוק המתכון בשבילכם. שילוב הטעמים והמרקמים של כיסוני המשמש האלו לא ישאיר אף אחד אדיש!

מתכון למשמש מיובש במילוי גבינה ושקדים מקור תמונה: parents
רכיבים למשמש המיובש:
משמשים מיובשים - 20 (יחידות)
שקדים - 20 (יחידות)
גבינת מנצ'גו - כ-100 גר' (גבינת כבשים ספרדית מתובלת)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: