maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתאבנים נפלאים עם מעט רכיבים והמון טעם נפלא

 בכל פעם שאנחנו מארחים או מתארחים אצל חברים ובני משפחה ברור לנו שלפני או אחרי האוכל יגיעו לשולחן מבחר מנות ראשונות ומתאבנים שיעזרו לנו לפתח את התיאבון או "לסגור פינות" בסיום הארוחה. הבעיה היא שאחרי שטורחים ועומלים על הכנת ארוחה גדולה ומושקעת, לא תמיד יש כוח או זמן לדאוג גם למתאבנים מושקעים. זהו בדיוק המצב שבו תגלו ש-8 המתכונים הבאים יחלצו לעזרתכם. בעזרתם תוכלו להכין מנות מושקעות, מרשימות ומפתיעות שלמעשה דורשuת בסך הכל מספר קטן מאוד של רכיבים ועבודה מועטה מאוד. לאחר שתגלו כמה הם טעימים, יכול להיות שאפילו תחליטו להכין אותם סתם ככה לעצמכם!
 

1. אספרגוס עטוף בפרושוטו בקר

המתאבן הפשוט אך המרשים הזה משלב את הפריכות של האספרגוס עם הטעם והמרקם המפנקים של נקניק עשיר כמו הפרושוטו. ניתן להשתמש בנקניק בשר בקר או אווז, או אפילו בסוג אחר לחלוטין על פי העדפת הטעם שלכם. מה שבטוח הוא שבסוף תקבלו מתאבן מרשים וטעים שאפשר להכין בזמן קצר מאוד.
 אספרגוס עטוף בפרושוטו בקר
 
רכיבים:
  • 150-200 גרם נקניק פרשוטו או תחליף דומה, חתוך בצורה אופקית
  • כ-500 גרם אספרגוס ללא החלק התחתון ומקולפים במידת הצורך
  • כף שמן זית

הוראות הכנה: 

1. לאחר שסיימתם לחתוך ולקלף את גבעולי האספרגוס, עטפו כל אחד מהם בפרוסת נקניק. יש להתחיל מהחלק התחתון של כל גבעול וללפף את הנקניק בזווית כדי לכסות כמו שיותר מהאספרגוס אך לא את הקצה שלו.

2. חממו את השמן במחבת גדולה ולאחר שהוא מתחמם הוסיפו את האספרגוס העטוף.

3. טגנו במשך כ-3 דקות, עד שהגבעול מתרכך והפרשוטו הופך לפריך.

4. הגישו מיד ואיכלו בתיאבון!

2. מטבל עגבניות קלויות וגבינה

אין כמו השילוב הפשוט של עגבניות וגבינה כדי להתחיל כל ארוחה עם חברים או מפגש משפחתי ברגל ימין. לצורך הכנת המטבל הנפלא הזה אתם צריכים בסך הכל 3 רכיבים והתוצאה לא מאכזבת אף פעם!
 
מטבל עגבניות קלויות וגבינה
רכיבים:
  • 5-6 עגבניות בינוניות
  • כ-120 גרם גבינת עזים 
  • קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

1. חממו תנור מראש ל-180 מעלות ובינתיים הכינו תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

2. הניחו את העגבניות על התבנית והכניסו אותה לתנור למשך כ-40 דקות או עד שהעגבניות מתרככות.

3. לאחר החימום, הכניסו את העגבניות למעבד מזון וטחנו אותן עד שתתקבל תערובת נוזלית ואחידה.

4. הוסיפו את הגבינה ואת המלח למעבד המזון, ערבבו את כל התערובת עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד, טעמו והוסיפו עוד מלח במידת הצורך. אם המטבל נוזלי מדי ניתן להוסיף עוד גבינת עזים.

5. לאחר קירור קל ניתן להגיש את המטבל לצד פרוסות בגט או קרקרים.

3. פריכיות גבינה חריפות

המתכון הבא יעזור לכם להכין מתאבן מפתיע ופריך עם חריפות עדינה שקשה לעמוד בפניה. לא רק שהטעם שלו מעולה והמראה שלו מיוחד, החטיף הקליל הזה הוא גם נטול גלוטן, כך שהוא תורם רבות להגדלת המגוון של המתאבנים ומנות הפתיחה שמוגשים במרבית הארוחות.
פריכיות גבינה חריפות
 
רכיבים:
  • 5 פלפלים חריפים בינוניים (מומלץ להשתמש בזן החלפניו)
  • 2-3 כפות של שמן זית
  • חצי כפית אבקת בצל
  • תבלין פלפל חריף או פלפל אנגלי טחון
  • כ-200 גרם פרוסות של גבינת פרמז'ן, גבינה שווייצרית, פרובולונה או גבינות דומות מגורדת

הוראות הכנה:

1. חממו מראש את התנור ל-230 מעלות ובינתיים חיתכו את הפלפלים החריפים לפרוסות בעובי של כ-1.5-2 ס"מ. וודאו שאתם מוציאים מהם את כל הזרעים!

2. ערבבו את פרוסות הפלפל החריף בקערה עם שמן הזית, אבקת הבצל והפלפל עד שתקבלו כיסוי אחיד ובסיום סדרו את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. הכניסו את התבנית לתנור והמתינו כ-10 עד 15 דקות, או עד שפרוסות הפלפל הופכות למעט פריכות.

4. כעת הוציאו את התבנית מהתנור, המתינו שהפלפלים יתקררו וספחו שאריות שמן בעזרת נייר סופג. 

5. בעזרת כף, הניחו גבינה מגורדת על התבנית ומעל כל ערימת גבינה קטנה כזו, הניחו פרוסת פלפל קלויה.

6. הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעללות והכניסו את התבנית לתנור לכ-7 דקות, או עד שהגבינה הופכת לפריכה. שימו לב שסוגי גבינה שונים יצריכו זמן חימום שונה.

7. לאחר כחמש דקות רצוי לבדוק שהגבינה לא נשרפת ובסיום החימום יש להוציא את פריכיות הגבינה מהתנור, לתת להן להתקרר ולהגיש לצד מטבלים לפי העדפתכם.

4. שיפודי עוף בפסטו

עוף הוא לרוב המרכיב המרכזי של המנה העיקרית, אך אין שום סיבה שלא להשתמש בו גם כבסיס למתאבן טעים ומשביע. המתכון למעשה מצריך רק שני רכיבים, רוטב פסטו וחזה עוף, אך אם אתם לא רוצים להשתמש ברוטב מוכן מראש תוכלו ללחוץ כאן כדי להכיר מתכון לממרח פסטו ביתי ועוד 11 רטבים אחרים.
שיפודי עוף בפסטו
רכיבים:
  • כחצי כוס של רוטב פסטו
  • 3 פרוסות גדולות של חזה עוף 

הוראות הכנה:

1. חממו מראש את התנור שלכם לטמפרטורה של 180 מעלות ובינתיים הכינו תבנית לתנור מרופדת בנייר אפייה.

2. חיתכו את חזה העוף לקוביות בהתאם לגודל הרצוי על השיפוד, העבירו לקערה, הוסיפו את הפסטו וערבבו היטב.

3. סדרו את קוביות העוף על שיפודי מתכת והניחו כל שיפוד מוכן על תבנית האפייה. הכמות מיועדת ל-5-6 שיפודים אך ניתן להכין יותר או פחות בהתאם לכמות הבשר על כל שיפוד.

4. הכניסו את השיפודים לתנור למשך 30 דקות או עד שהעוף מוכן וקיבל את המרקם והצבע הרצויים.  

5. גלילי סלמון מעושן וגבינה

סלמון מעושן הוא רכיב שתמיד נחטף מהשולחן וכאשר מגישים אותו יחד עם גבינת שמנת מפנקת ועירית מרעננת, מתקבלת מנת פתיחה אלגנטית שכל האורחים ייהנו ממנה. יתרון נוסף של המתכון הזה הוא שהוא לא דורש בישול או חימום בתנור והוא מצריך בסך הכל כרבע שעה של הכנה.
גלילי סלמון מעושן וגבינה
רכיבים: 
  • כ-200 גרם של גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 8 פרוסות של סלמון מעושן פרוס דק
  • חצי כפית מלח
  • עירית קצוצה לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה: 

1. ערבבו בקערה קטנה את גבינת השמנת ומלח, הוסיפו פלפל לפי הטעם וכ-3/4 מכמות העירית הקצוצה שתרצו להכניס למנה. את שאר העירית הניחו בצדף היא מיועדת לקישוט המנה המוכנה.

2. קחו את פרוסות הסלמון והניחו אותו על משטח עבודה נקי, החזיקו אותן בקצה הצר והחלו למרוח על הדג כ-8 מתערובת הגבינה. אם אתם מעוניינים במתאבן עשיר יותר או פחות, ניתן להפחית את כמות הגבינה או למרוח אותה על יותר מ-8 פרוסות סלמון.

3. לאחר שמרחתם את הגבינה על כל פרוסות הדג גלגלו אותן בצורה ישרה ככל האפשר וחיתכו אותן באופן שווה בהתאם לרצונכם.

4. לסיום, פזרו את שארית העירית מעל גלילי הסלמון המוכנים, הגישו ואיכלו בתיאבון.

6. פריטטת תרד וגבינת עיזים

פריטטה היא למעשה פשטידת ביצים שמקורה במטבח האיטלקי והספרדי, אשר לרוב מכילה גם שילובים שונים של ירקות וגבינות. הגרסה שלפניכם היא קלה מאוד להכנה ויכולה לשמש כמתאבן וגם כמנת צד מצוינת לצד חלקה העיקרי של הארוחה. אם אתם לא חובבי תרד גדולים, תוכלו ללחוץ כאן ולהכיר מתכוני פריטטה נוספים.
פריטטת תרד וגבינת עיזים
רכיבים:
  • 10 ביצים גדולות
  • 2 כפיות מלח
  • כוס מים
  • כ-300 גרם תרד קפוא, מופשר ומיובש
  • 100 גרם גבינת עיזים
  • פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. חממו מראש תנור לטמפרטורה של 200 מעלות והכינו כלי גדול שמתאים לאפייה ששומן בנדיבות (ניתן להשתמש בשמן זית, קנולה וכדומה).

2. הכניסו את כל הביצים לקערה גדולה, הוסיפו כוס מים, 2 כפיות מלח, פלפל לפי העדפתכם וערבבו היטב.

3. רפדו את הכלי בשכבה אחידה של תרד, מזגו לתוכו את הביצים ופזרו בתוך הכלי גושים של גבינת העזים.

4. הכניסו את הכלי לתנור למשך 30 עד 35 דקות וחממו את הפריטטה עד שהיא מקבלת צבע זהוב-שחום.

5. הוציאו את הכלי מהתנור, הניחו לפריטטה להתקרר במשך כ-10 דקות, חיתכו לקוביות והגישו.

7. פקאן מתוק חריף

קעריות של גרעינים ופיצוחים הם לרוב דרך טובה מאוד להשקיט את הרעב של האורחים לפני הסעודה או בסיומה, והמתכון הבא יעזור לכם להוסיף לה שדרוג בטעם פיקנטי מפתיע. אל תופתעו אם כל מי שיאכל מהמתאבן הזה ירצה שתגלו לו כיצד הכנתם אותו...
פקאן מתוק חריף
רכיבים:
  • 2 כוסות חצאי פקאנים
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפיות רוזמרין קצוץ
  • כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • ⅛ כפית אבקת פלפל צ'ילי או קאיין

הוראות הכנה:

1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות ובינתיים חממו את החמאה בתוך סיר קטן על אש חלשה. לאחר שהחמאה נמסה, הוסיפו לה את הסוכר, אבקת הצ'ילי והמלח.

2. הוסיפו לסיר את אגוזי הפקאן וערבבו אותם עד לקבלת ציפוי אחיד.

3. הסירו את הסיר מהאש ופזרו את הפקאנים על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה. הכניסו אותה לתנור למשך 5-6 דקות ולאחר מכן ערבבו (בזהירות) את הפקאנים וקלו אותם במשך 5-6 דקות נוספות.

4. לסיום, העבירו את כל הפקאנים לקערות, פזרו מעליהם את הרוזמרין, ערבבו היטב והגישו חם או בטמפרטורת החדר.

8. כיסוני משמש מיובש

פירות יבשים הם רכיב נפלא להכנת מתאבנים טעימים לאורך כל השנה ולא רק בט"ו בשבט. אם אתם רוצים להפתיע את החברים ובני המשפחה שלכם עם מנת פתיחה מרשימה, אלגנטית וקלה להכנה, זה בדיוק המתכון בשבילכם. שילוב הטעמים והמרקמים של כיסוני המשמש האלו לא ישאיר אף אחד אדיש!
כיסוני משמש מיובש
רכיבים:
  • 20 משמשים מיובשים
  • 20 שקדים
  • כ-100 גרם גבינת מנצ'גו (גבינת כבשים ספרדית מתובלת)

הוראות הכנה:

1. קחו סכין חדה ובזהירות רבה מאוד חיתכו כל משמש מהצד הרחב כדי ליצור כיסון שניתן למלא.

2. חיתכו את גבינת המנצ'גו למלבנים בעובי של כ-¾ ס"מ ובגודל שמתאים למשמשים שלכם.

3. הצמידו לכל פרוסת גבינה שקד אחד והכניסו אותם לתוך המשמשים שלכם.

4. סדרו את הכיסונים על מגש והנה לכם מתאבן מתקתק, יצירתי ופשוט ביותר להכנה.

מקור התמונות: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: