maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מדריך להכנת אבקת עגבניות - חסכון כפול במטבח

הכרת הדרך להכנת אבקת עגבניות והשימושים בה היא המפתח למיצוי העגבניות שלכם במלואם. אם גירדתם עגבניות פעם בחייכם, אתם בוודאי יודעים כמה כל עגבנייה מספקת לכם, אך לפני שאתם זורקים את הקליפה שלה, המשיכו לקרוא ותופתעו עד כמה גם היא בעצמה יכולה להיות שימושית, על ידי הפיכתה לאבקת עגבניות. עם האבקה הזו תוכלו להוסיף טעם חדש לבישולים שלכם, לחסוך בקניית מוצרים מלאי כימיקלים ולמצות את העגבניות שלכם עד תום.

 

כיצד להכין אבקת עגבניות?

לא קשה להכין אבקת עגבניות, וכל מה שאתם צריכים לעשות זה לעקוב אחרי 6 השלבים הבאים:

  • גרדו את כמות העגבניות הרצויה ושמרו את הקליפות.
  • סחטו את קליפת העגבניות בתוך מגבת נקייה וייבשו אותן על מגש סופג לחות של מייבש מזון. אם אין לכם מייבש מזון, פזרו את הקליפות על שכבה אחת של נייר אפייה (מרוח במעט מאוד שמן) על גבי מגש אפייה.
אבקת עגבניות
 
  • אם אין לכם שימוש בעגבניות שגירדתם, תוכלו להשתמש גם בהם באבקת העגבניות כתוספת מומלצת. כסו עוד מגש סופג לחות בנייר אפייה והשתמשו בכף כדי לפזר את העגבניות המגורדות באופן שווה ובשכבה דקה. אם אתם משתמשים בתנור, עשו את אותו הדבר על גבי משטח אפייה.
אבקת עגבניות
 
  • הפעילו את מייבש המזון ל-55 מעלות או הכניסו את מגש האפייה לתנור שחומם ל-80 מעלות ובדקו אותם באופן קבוע. במייבש המזון בדקו כל שעה וסובבו את המגש מדי פעם. אם אתם משתמשים בתנור, בדקו את העגבניות אחרי כשעה, הפכו את הקליפות כדי שיתחממו באופן שווה, ולאחר מכן בדקו אותן כל 30 דקות. הקליפה בדרך כלל מתייבשת קודם – במייבש המזון כ-4 שעות לאחר ההפעלה, והמיץ תוך שעה או שעתיים לאחר מכן. בתנור, על הקליפות להיראות כך:
אבקת עגבניות
 
  • הסירו את המגשים מהמייבש או התנור ותנו לקליפות העגבנייה להתקרר באופן מלא, עדיף למשך הלילה. לא רק שזה יעזור לייבש כל שארי לחות, זה גם יעזור למנוע גושים באכסון אבקת העגבניות. 
  • כשהעגבניות סיימו להתקרר, זרקו את הקליפות לבלנדר או למערבל מזון וערבבו אותן עד שיהפכו לאבקה. שפכו את האבקה לקערה וחזרו על התהליך עם העגבניות המגורדות במידה ושילבתם אותן בתהליך. לבסוף שלבו את שניהם יחדיו והעבירו את הכל לכלי אחסון אטום או תחלקו את האבקה לתוך כמה שקיות אטומות. האבקה אמורה להישאר טרייה כחודש.
 

כיצד להשתמש באבקת עגבניות?

עכשיו כשאתם יודעים כיצד להכין אבקת עגבניות, תגלו כמה דברים מפתיעים ומגוונים תוכלו להכין איתה. רוב האנשים מעדיפים להוסיף את האבקה למרקים ולתבשילים, והיא מומלצת במיוחד על ביצה מקושקשת או כשדרוג חומץ ביתי אז הנה כמה שימושים יעילים ומומלצים שתוכלו לעשות באבקת עגבניות, אשר יחסכו לכם כסף ובריאות.

1. רסק עגבניות

זקוקים רק לכף אחת או שתיים של רסק עגבניות? חבל לפתוח קופסה שלמה. ערבבו אבקת עגבניות עם מים ביחס של 2:1 (יותר אבקה מאשר מים) כדי להכין את הכמות המדויקת לה אתם זקוקים כרגע.

2. רוטב עגבניות

תוכלו להכין רוטב עגבניות מושלם לפסטה בקלות אם תשלבו אבקת עגבניות ומים ביחס של 1:6 (יותר מים מאשר אבקה).

3. מיץ עגבניות

תוכלו להכין לעצמכם מיץ עגבניות מעולה אם תערבבו 2 כפות אבקת עגבניות עם 230 מ"ל מים קרים. כך תוכלו גם לחסוך מעצמכם את החומרים המשמרים שבמיץ הקנוי.

4. מרק עגבניות ברגע

רוצים לשתות מרק ברגע? השאירו את מרקי 5 הדקות מלאי הכימיקלים בצד והכינו לעצמכם מרק עגבניות מעולה על ידי ערבוב 2 כפות אבקת עגבניות עם 230 מ"ל מים רותחים. הוסיפו מעט בצל, אבקת שום, מלח ופלפל, ויש לכם בידיים מרק בריא, מזין וטעים.

5. רוטב לפיצה

רוצים להכין פיצה טעימה וביתית? שלבו חצי כוס אבקת עגבניות ו-1 וחצי כוסות מים בפינג'ן והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והוסיפו חצי כף אבקת שום וקמצוץ מלח. הוסיפו כפית סוכר ובשלו על סף רתיחה עד שהרוטב מתעבה.

 

עכשיו כשאתם יודעים כיצד להכין אבקת עגבניות, תוכלו לחסוך כסף כפול על ידי ניצול מרבי של העגבניות שלכם, וגם על ידי הכנה ביתית של מוצרים שהייתם קונים בחנות יחד עם כימיקלים וחומרים משמרים. שתפו את דרך החיסכון הנהדרת הזו עם חבריכם שיוכלו גם הם ליהנות ממנה, ואל תשכחו לשמור את קליפות העגבנייה שלכם.

 
מקור: ראומה שלום
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: