maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

למה מומלץ להוסיף ביצה לסלט?

 כל התזונאים תמימי דעים, וגם אנחנו כבר יודעים, שאכילת סלט היא אחד הדברים טובים ביותר שאנו יכולים לעשות עבור הגוף שלנו. לא רק שירקות הם מזון קל לעיכול ועשיר בוויטמינים ומינרלים חיוניים, הוספתם לסלט מאפשרת לנו לצרוך מגוון רחב מהן בארוחה אחת, אך האם ידעתם שתוכלו להפוך את הסלט שלכם לבריא יותר אם רק תוסיפו לו ביצה קשה? ובכן, מתברר שלא רק לימון מוסיף המון... 
 
מחקר מצא שבריא להוסיף ביצה לסלט
 

מחקר מדעי שהתפרסם בשנת 2015 באתר "מדע יומי", מראה כי הוספת ביצה קשה למנה הינה הדרך המומלצת להוציא את המרב מהירקות שבקערה. כדי להבין את הטענה הזו, עלינו להכיר את הקרוטנואידים. זהו שמה של קבוצת פיגמנטים מיוחדים הנמצאים בירקות, הידועים כנוגדי חמצון שמחזקים את העור, מערכת החיסון, מערכת העיכול, העיניים ועוד. אתם ודאי מכירים את מרבית המשתתפים בקבוצה: ויטמין A, בטא קרוטן וליקופן, למשל. אז איך כל זה קשור דווקא לביצה? 

התשובה ניתנה בכינוס השנתי של אגודת התזונה האמריקאית בשנת 2015, שם הציג ד"ר למדעי התזונה, וויין קמפבל מאוניברסיטת פורדו באינדיאנה, תוצאות של מחקר מעמיק שערך ולפיו מתברר כי ספיגת הקרוטנואידים בגוף עולה באופן משמעותי כאשר הירקות נצרכים לצד ביצה. "הימצאות הביצה בסלט", הסביר ד"ר קמפבל, "מגבירה את ספיגת הקרוטנואידים מכל סוגי הירקות ב-500% אחוז לכל הפחות".

למה זה קורה? משום שהקרוטנואידים הם ויטמינים מסיסים בשומן, כלומר הם זקוקים לשומן כדי להיספג בגוף, ובדיוק לסוג השומן שיש בחלמון הביצה. אם זה הרגע שבו עולה לכם לראש הקשר בין ביצים לכולסטרול, המתינו עם המחשבה הזו והמשיכו לקרוא; לביצה יתרונות בריאותיים רבים, כולל תרומה לעלייה של רמות הכולסטרול הטוב, ואם נתקעתם בלי ביצים בבית כדאי שתדעו שגם שמן זית כתית מעולה, אבוקדו או חופן גרעיני דלעת/חמנייה יעזרו לכם להגביר את ספיגת הקרוטנואידים - הרעיון הוא לשלב ירקות עם שומן בלתי רווי. עם זאת, אל תמהרו לוותר על הביצה, שכן היא דלה בקלוריות, עשירה בחלבון, ויטמינים ומינרלים ומלאה בקרוטנואידים בעצמה.

מחקר מצא שבריא להוסיף ביצה לסלט
 

כאמור, בשנים האחרונות הפריכו חוקרים ותזונאים את החשש מפני צריכה מוגברת של ביצים כשהוכיחו כי הכולסטרול המצוי בביצה הוא הכולסטרול הטוב (HDL), שלו אנו זקוקים כדי להילחם בכולסטרול הרע (LDL). לא זאת בלבד אלא שהיא גם עוזרת בהפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2.

אז בפעם הבאה שאתם מכינים לעצמכם סלט עשיר הוסיפו לו ביצה קשה כדי להפוך אותו לא רק לטעים יותר, אלא גם לבריא הרבה יותר. אם מתחשק לכם לנסות שילוב של ביצה וסלט מיוחד השונה מהסלט הקצוץ הרגיל, אתם מוזמנים להכין לעצמכם את המתכון הבא. בתיאבון ולבריאות!

סלט גזר עגבניות וביצה עם רוטב דיז'ון

מחקר מצא שבריא להוסיף ביצה לסלט
רכיבים (ל-2 מנות): 
  • 2 כוסות תערובת עלי חסה
  • 1 ביצה קשה ללא החלמון חתוכה לרצועות
  • 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס גזר מגורד לרצועות
  • ¼ כוס יוגורט יווני ללא שומן
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • ¼ כפית פתיתי בצל מטוגנים או מיובשים
  • קמצוץ טימין
  • קמצוץ פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. התחילו בהכנת הרוטב: ערבבו את היוגורט, חרדל הדיז'ון, פתיתי הבצל, הטימין והפלפל השחור בקערה קטנה והניחו אותה במקרר למשך 30 דקות.

2. בקערה גדולה ערבבו יחדיו את החסה והרוטב לסלט, עד שהעלים מכוסים כולם ברוטב.

3. הוסיפו ¾ מכמות הביצה ו-¾ מכמות הגזר לקערת החסה וערבבו. חלקו את הסלט ל-2 צלחות, והוסיפו לכל צלחת את הביצה והגזר הנותרים, יחד עם העגבניות (חצי מהכמות לכל צלחת).

בתיאבון!

מקור המתכון: amyshealthybaking

 
מקור: שגית.ט
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: