maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 סיבות מדוע אנחנו מנומנמים אחרי ארוחה

אם אוכל הוא דלק ואנו זקוקים לו בשביל לקבל אנרגיה, מדוע אחרי ארוחת הצהריים אנחנו מרגישים מנומנמים ומתקשים לחזור לעבוד? ולמה ארוחת הערב גורמת לתחושת כבדות וחוסר חשק לקום מהספה? לפניכם 6 סיבות.

סופגניה
 

מתוקים
פחמימות מזוקקות העשירות בסוכר וקמח לבן, עשויות לתת תמריץ אנרגטי ברגע אחד אבל יפילו אתכם לנמנום ברגע הבא. תנודות פתאומיות ברמת הסוכר שנגרמות על ידי מזונות עתירי סוכר, כמו: סופגניות, רוגעלך, בורקס, עוגיות, פנקייק ודגני בוקר ממותקים, חוסמות את ייצור הכימיקלים במוח ששומרים עלינו עירניים. פתחו את הבוקר עם חלבון ופחמימות מלאות, אחרת היום שלכם יתנהל כבר מתחילתו בעצלתיים. ולארוחת צהריים? ותרו על הפסטות, הפיצות והכריך מקמח לבן, אחרת תמצאו עצמכם מתעפצים מול המחשב.

משקאות אנרגיה
משקאות אנרגיה יעילים לטווח הקצר, כיוון שהם נותנים דחיפה יעילה של סוכר וקפאין, אך בסופו של דבר הם גורמים לרמות הסוכר לצנוח ומשאירים אתכם מרוקנים כמו הפחית עצמה. במקום ללגום משקה אנרגיה, העדיפו לשתות מים לאורך כל היום. אחת לשעתיים לפחות, הקפידו על כוס גדולה של מים - זה ירווה את הצמאון וישמור על קצב חילוף חומרים סדיר.

מזונות שומניים
באופן כללי, שומן ומזונות מטוגנים קשים יותר לעיכול. ייתכן וחשקה נפשיכם בצלוחית צ'יפס לארוחת צהריים, או בסטייק עסיסי, אך דעו כי מנה כזו עלולה לעייף אתכם מאוד. איברי הגוף נדרשים למלאכת עיכול של בין 6 ל-8 שעות, על כן הם מושכים את הדם והאנרגיה מהגפיים. כל הגוף נרתם לעבודה המאומצת, עד כי לא נותרת בו אנרגיה כללית. מזונות שומניים משפיעים לרעה גם על הזיכרון לטווח קצר ועל תפקוד השרירים, מה שמקשה עליכם לקום מהספה ולחפש את השלט לטלוויזיה.

מזונות דלים בברזל
ברזל הוא המתווך שעוזר לגוף לנצל את האנרגיה שהגוף צורך. כך שאם בגוף חסר ברזל אתם עלולים להרגיש עייפים. ברזל מסייע ביצירת תאי דם אדומים ומונע אנמיה ועייפות, משפר זיכרון וחיוני לתהליך הגדילה. מזונות עשירים בברזל הם בשר רזה, דגים, עוף, כבד, ביצים, חלב, גבינות, שמרים, נבטים וסויה. הצעה נוספת:
לעסו גרעיני דלעת העשירים בברזל כחטיף לארוחת צהריים, כדי להדוף את העייפות.

יין אדום
כוס יין אדום לארוחת הצהריים או הערב, נשמע כמו רעיון נפלא אבל האלכוהול הוא חומר מדכא ומנקז אנרגיה, כך שכוס יין אדום יכולה להותיר אתכם מעומעמים. ענבים אדומים גם עשירים במלטונין, הורמון השינה, מה שמגביר את תחושת הנמנום. אם אתם לא מתכננים לסיים את היום אחרי היין, עדיף שתוותרו עליו.

דילוג על ארוחות
בימי מתח מטורפים אנו עלולים לדלג על ארוחות ולחשוב שהאדרנלין והלחץ ישמרו אותנו עירניים וימנעו מהבטן לקרקר, אבל למעשה, כאשר אנו מדלגים על ארוחות ומכניסים את הגוף למצב של סטרס, הוא מתחיל לחסוך באנרגיה ונהיה עצבני ולא מרוכז.

 

קחו בחשבון את 6 הסיבות הללו בארוחה הבאה, וראו איך מדד העייפות שלכם משתנה...

 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: