maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ארטיקים קיציים מפירות טריים!

הקיץ בפתח ואין דבר מרענן יותר מארטיק פירות קריר וטעים. למדו כיצד להכין את השלגונים הקיציים בבית, ממגוון פירות העונה. זול יותר, טעים יותר ובריא הרבה יותר!

 

ארטיקים מפירות טריים

קרטיב הדרים

פינוק מרענן מפירות הדר. ככל שהפירות יותר עסיסיים, כך הקרטיב יהיה טעים יותר.
זמן הכנה: כ-30 דקות ועוד כ-3 שעות זמן הקפאה.

מרכיבים:

  • 8 תבניות ארטיק או כוסות פלסטיק
  • 8 מקלות ארטיק
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט (מ-2 עד 3 תפוזים)
  • 1 כוס מיץ קלמנטינות סחוט (בין 3 ל-4 קלמנטינות)
  • 1 כוס מיץ אשכוליות (בין 1 ל-2 אשכוליות)
  • עד 1/2 כוס סוכר, לפי הטעם.
  • 1-2 כפות מיץ לימון טרי, לפי הטעם.

איך מכינים?

  • סחטו את מיץ התפוזים וטעמו אותו.
  • אם יש צורך, הוסיפו 2 כפיות סוכר ו-1 כפית מיץ לימון.
  • ערבבו עד שהסוכר יימס לחלוטין.
  • טעמו שוב, כדי להבטיח טעם מתוק-חמוץ, לבחירתכם.
  • זכרו: כאשר המיץ מוקפא, הטעמים מאופקים יותר.
  • סך הכל, הוסיפו עד כף אחת של סוכר ועד כף אחת של לימון, במידת הצורך.
  • עשו את אותו הדבר עם מיץ האשכוליות ומיץ הקלמנטינה, באמצעות אותו יחס של סוכר ומיץ לימון.
  • מלאו את תבניות הפלסטיק ב-1/3 מיץ תפוזים, והכניסו למקפיא ל-45 דקות.
  • מלאו 1/3 נוסף מהתבנית במיץ קלמנטינות, והכניסו את מקלות הארטיק, כשאתם משאירים כ-5 ס"מ של מקל בחוץ.
  • הכניסו למקפיא ל-45 דקות נוספות.
  • הוציאו את התבניות מהמקפיא, ומלאו אותן עד הסוף במיץ אשכוליות.
  • כסו את התבניות והקפיאו כשעתיים לפחות.
  • כדי לחלץ את הארטיקים, הניחו את התבניות במים חמים במשך 5 עד 15 שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.
 

ארטיקים מפירות טרייםקרטיב פירות יער

קרטיב נפלא עם מרקם מרגש של פירות יער. לבחירתכם, תוכלו לסנן את הגרעינים או להוסיף אותם למרקם.

מרכיבים:

  • 8 תבניות ארטיק או כוסות פלסטיק
  • 8 מקלות ארטיק
  • 1/3 כוס מים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כוס אוכמניות
  • 1 כוס תותים פרוסים
  • 1 כוס פטל
  • 1/4 כוס מיץ לימון

איך מכינים?

  • מלאו סיר קטן ב-1/3 כוס מים והוסיפו 2/3 כוס סוכר.
  • בשלו על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עד שהסוכר יימס לחלוטין.
  • הניחו בצד.
  • ערבלו את האוכמניות, התותים והפטל בבלנדר, עד לקבלת תערובת אחידה, כ-30 שניות סך הכל.
  • הוסיפו רק 1/3 ממי הסוכר לתערובת פירות היער וערבבו.
  • צקו את התערובת בתבניות הארטיק או כוסות הפלסטיק והקפיאו למשך 4 שעות.
  • הכניסו את מקלות הארטיק והקפיאו ל-4 עד 6 שעות, או עד שהארטיק מוצק.
  • כדי לחלץ את הארטיקים, הניחו את התבניות במים חמים במשך 5 עד 15 שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.

אופציה: דלגו על שלב הכנת מי הסוכר, והכניסו 1/3 כוס סוכר לבלנדר עם פירות היער.

 

שלגון קרם תותארטיקים מפירות טריים

שלגון קרמי ומרענן, בהכנה קלה ומהירה. זמן הכנה: 10 עד 15 דקות, ועוד 3 שעות במקפיא

מרכיבים:

  • 8 תבניות ארטיק או כוסות פלסטיק
  • 8 מקלות ארטיק
  • 2 כוסות תותים שטופים
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון

איך מכינים?

  • בבלנדר, ערבבו 2 כוסות תותים שטופים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • סננו את התערובת והוציאו את הזרעים.
  • החזירו את התערובת לבלנדר והוסיפו שמנת חמוצה.
  • במידת הצורך, הוסיפו 2-3 כפות סוכר ו-2 כפיות מיץ לימון, לפי הטעם.
  • ערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • צקו את התערובת לתבניות הארטיק או כוסות הפלסטיק.
  • הכניסו את מקלות הארטיק ושימו במקפיא ל-3 שעות לפחות.
  • כדי לחלץ את הארטיקים, הניחו את התבניות במים חמים במשך 5 עד 15 שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.
 

ארטיקים מפירות טרייםשלגון פטל-בננה ויוגורט דל שומן

פינוק מושלם כחטיף דל שומן. זמן הכנה כ-10 דקות, בישול עוד 5 דקות, קירור כ-30 דקות והקפאה עד 6 שעות.
 

מרכיבים:

  • 8 תבניות ארטיק או כוסות פלסטיק
  • 8 מקלות ארטיק
  • 1 כוס יוגורט דל שומן
  • 1 בננה
  • 3 כוסות פטל טרי או קפוא
  • 1/2 כוס דבש

איך מכינים?

  • בבלנדר, ערבבו את היוגורט והבננה כ-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה.
  • בסיר בינוני, בשלו את הפטל והדבש על אש בינונית כ-5 דקות.
  • דרך מסננת, שפכו את התערובת לקערה וערבבו יחד עם הבננה והיוגורט.
  • צננו במשך 30 דקות.
  • צקו את התערובת לתבניות הארטיק או לכוסות הפלסטיק והוסיפו את המקלות.
  • הקפיאו כ-6 שעות.
  • כדי לחלץ את הארטיקים, הניחו את התבניות במים חמים במשך 5 עד 15 שניות ושלפו את הארטיקים החוצה.

אופציה: החליפו את הפטל ב-3 כוסות אוכמניות קפואות או טריות או ב-3 כוסות תותים פרוסים.

 

מקור תמונות: myrecipes.com

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: