maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

3 מתכונים להכנת תרכיזי מיץ ביתיים

ילדינו (ולפעמים גם אנחנו) נהנים לפעמים מכוס מים מרעננת עם תרכיז מיץ בטעם פטל, ענבים, אננס וכו'. אך למרות שלתרכיזים שאנו קונים בחנויות מוסיפים ויטמינים, מוסיפים להם גם סוכר, חומרי טעם וריח, חומצות מאכל, חומרים מייצבים, מווסתי חומציות וחומרים משמרים. בנוסף לכך, הוויטמינים שכבר הוסיפו לתרכיזים, נספגים בגוף רק באופן חלקי. במקום לקנות את התרכיזים שלכם, למה שלא תכינו אותם בעצמכם?

בכתבה הבאה תמצאו 3 דרכים שונות ופשוטות להכנת תרכיזים מפירות שונים, שבעזרת השלישית שבהם תוכלו להכין תרכיזים בטעמים שלא תוכלו בכלל למצוא בחנויות. תוכלו להוסיף את התרכיזים האלה למים, קוקטייל אלכוהולי ואפילו ליוגורט. את התרכיזים מומלץ לשמור בצנצנת או בכל כלי אחר שניתן לסגירה, או שתוכלו לשמור אותם לאורך זמן רב יותר במגש קוביות קרח במקפיא, ולהוסיף אותם למשקה לפי הצורך. אז בחרו את הפירות המועדפים עליכם והתחילו להכין מהם תרכיזים ביתיים בעזרת אחת מ-3 הדרכים הבאות.

1. תרכיז בהקפאה

תרכיזים ביתיים
 

הטכניקה הזו מומלצת לשימוש בפירות רכים שקל להכין מהם מיצים כמו תפוז, לימון וכו'. השיטה מבוססת על העובדה שניתן להקפיא את הנוזל שבמיץ ולהפיק מן הקרח את התרכיז שמכיל את כל הטעם והיתרונות התזונתיים שבפרי.

אופן ההכנה

  • סחטו את הפרי בשיטה שלבחירתכם (מסחטה או סחיטה ידנית).
תרכיזים ביתיים
 
  • הכניסו את המיץ להקפאה, מומלץ בכלי צר וגבוה.
  • לאחר שקפא המיץ, קחו מיכל ארוך וצר נוסף, עליו הניחו משפך ובתוכו הניחו את גוש הקרח.
תרכיזים ביתיים
 
  • השאירו את גוש הקרח בטמפרטורת החדר ותנו לו לטפטף לתוך המכל.
  • כשהקרח הופך לשקוף/לבן, סיימתם. זרקו אותו ושמרו את התרכיז שהפקתם.
תרכיזים ביתיים
 
  • תוכלו לחזור על התהליך שוב על מנת לסנן את התרכיז עוד יותר.
  • תוכלו להוסיף לתרכיז סוכר לפי הטעם אם יש צורך.

מתוך 500 מ"ל מיץ תוכלו להפיק כ-300 מ"ל תרכיז. אמנם התרכיז מאבד נוזלים והשיטה מרגישה כמפחיתה בכמות המיץ שנוכל לשתות בסופו של דבר, אך זכרו שאת התרכיז אתם מוסיפים בכמויות קטנות יחסית לכוס שלמה של מים או לבקבוק.

כדי לשמר את התרכיז לאורך זמן, תוכלו להקפיא את הנוזל בקוביות קרח במקפיא, ופשוט להוסיף קובייה לכוס או לבקבוק מים.

2. תרכיז בהרתחה

תרכיזים ביתיים
 

השיטה הזו מומלצת לשימוש בפירות קשים כמו תות, מנגו ואפילו רימון, אך אם יש לכם מסחטה חשמלית, מומלץ יותר להשתמש בשיטת ההקפאה משום שהחימום משנה במעט את טעם הפרי. הרעיון הוא להפיק את התרכיז מהפרי על ידי הרתחתו עד שיהפוך לעיסה. החום משמיד את החלבונים ומשחרר חלק מהסוכר (הטעם) כנוזל. המים שבמיץ הופכים לאדים, וכך אנו נפטרים מהם.

אופן ההכנה

  • שטפו את הפירות, קלפו אותן וחתכו אותן אם יש בכך צורך. אם בפרי שבחרתם יש חרצנים, הוציאו אותם.
  • הניחו את הפירות בסיר והוסיפו לו כמה שיותר מים על מנת שלא ישרפו את הפירות.
  • הביאו את המים לרתיחה על חום בינוני.
  • בשלו את הפירות עד שהם הופכים לעיסה. הרתחה ארוכה יותר תפחית את כמות המים שבסיר, אך עלולה לשנות את טעם התרכיז.
תרכיזים ביתיים
 
  • הניחו מסננת מעל לקערה או השתמשו בפד גזה כמשפך, ושפכו לתוך כלי לבחירתכם את העיסה שנוצרה בסיר. תנו לנוזלים לטפטף עד שיגמרו.
תרכיזים ביתיים
 
  • תוכלו להוסיף לתרכיז סוכר לפי הטעם אם יש צורך.

4 מנגו יפיקו לכם כוס תרכיז. חבילת תותים (כמו זו שבתמונה שלמעלה) תפיק בערך 2 כוסות. מאחר שהתרכיז הזה הופק מבישול, הוא יישאר טרי לזמן רב יותר, אך גם את התרכיז הזה תוכלו להקפיא בקוביות קרח על מנת לשמר אותו לאורך זמן.

שימו לב שהכנת התרכיז בבישול הורסת חלק מיתרונותיו התזונתיים, ולכן אם באפשרותכם להשתמש במסחטה חשמלית, העדיפו את שיטת ההקפאה או את שיטת תרכיז הפירות המשולב.

 

3. תרכיז פירות משולב עם דבש

תרכיזים ביתיים
 

השיטה הזו מומלצת עבור אלו שאוהבים להתנסות בטעמים חדשים ומרעננים, והיא ממש קלה להכנה. תוכלו להכין איתה שילובים שונים, ואחרי שתלמדו כיצד, תוכלו להכיר גם כמה שילובים שכדאי לכם לנסות.

המצרכים הדרושים (לא חייבים להשתמש בכולם)

  • פירות – מומלץ להשתמש בפירות העונה על מנת לקבל את הטעם הטוב ביותר. עליכם לחתוך את הפירות לחתיכות קטנות על מנת לשחרר את טעמן.
  • פירות הדר – פירות ההדר וקליפותיהם מוסיפים טעם נהדר לכל המתכונים של תרכיז הפירות המשולב, והם מומלצים במיוחד, גם אם הם לא הטעם המרכזי שברצונכם להפיק מהתרכיז. פירות הדר (ביחוד לימונים) הם גם משמרים טבעיים שיעזרו לתרכיז להשתמר לאורך זמן.
  • שורש ג'ינג'ר – לא חייבים לקלף את שורש הג'ינג'ר אם אתם משתמשים בג'ינג'ר אורגני. חתכו אותו על מנת לשחרר את טעמו.
  • עשבים טריים – נסו עשבים כמו נענע, בזיליקום, מרווה, רוזמרין, טרגון, תימין ולבנדר.
  • תבלינים – מקלות קינמון או ציפורן הן תוספות מצוינות לתרכיזים. מומלץ שלא לטחון אותם או להשתמש בתבלינים אבקתיים, משום שיהיה קשה להפריד אותם מהתרכיז.
  • תמציות – תמצית וניל או שקדים מומלצות במיוחד עבור התרכיזים.
  • דבש – מומלץ להשתמש בדבש לא מעובד, אותו ניתן להשיג במכוורות ובחנויות הטבע. בדבש לא מעובד יש את כמות הערכים התזונתיים הגבוהה ביותר, ולכן כדאי להשתמש בו, אך ניתן להשתמש גם בדבש רגיל. תוספת הדבש במתכון הזה גם עוזרת לשמר את התרכיז לאורך זמן רב יותר, ומספקת לו מתיקות טבעית ובריאה.
 

הכנת המצרכים

  • עבור תרכיז שמכיל פרי הדר ואת קליפתו, גרדו קודם את קליפתו ורק לאחר מכן סחטו אותו. קשה יותר לגרד את הקליפה לאחר הסחיטה.
תרכיזים ביתיים
 
  • את העשבים חתכו כדי לשחרר את טעמם, אך אל תקצצו אותם.
  • את מקלות הקינמון תוכלו להניח בתוך שקית ולהכות בהם על מנת לשבור אותם ולשחרר את טעמם. רק אל תכו יותר מדי, שלא יהפכו לאבקתיים.
תרכיזים ביתיים
 
  • אם אתם משתמשים בפרי בעל חרצנים, הוציאו אותם.
תרכיזים ביתיים
 

שילוב המצרכים

  • הוסיפו את הפירות לצנצנת.
  • כתשו את הפירות עם כלי מתאים בתנועות אנכיות וסיבוביות (אם אין לכם כלי מתאים, תוכלו להשתמש בקצה הידית של כף עץ). כך שתשחררו את המיץ שלהם ותשלבו את הטעמים.
  • ערבבו בפנים את המרכיבים הנוספים (התבלינים, התמצית, קליפת פרי ההדר, מיץ פרי ההדר וכו'.)
  • סגרו את הצנצנת והכניסו למקרר למשך 24-48 שעות. ערבבו או שקשקו את הצנצנת כעבור מחצית מזמן ההמתנה.
תרכיזים ביתיים
 

סינון המוצקים

  • הניחו מסננת מעל קערה ושפכו לתוכה את התערובת.
  • בזמן שהתערובת מתנקזת, ערבבו ומעכו את הפירות עד שכל התרכיז נשפך לקערה.
  • תוכלו להעביר את התרכיז לכלי אחר ולשמור אותו במקרר. זמן הטריות של התרכיז משתנה לפי המרכיבים, ויכול לנוע בין שבועיים ל-3 חודשים (הג'ינג'ר והלימון הם משמרים טבעיים שעוזרים לשמר את התרכיז לזמן רב יותר).
תרכיזים ביתיים

מתכונים מומלצים לתרכיזי פירות משולבים

הדרך הטובה ביותר למצוא את הטעם המושלם הוא להתנסות, אך המתכונים הבאים מושלמים בדיוק כפי שהם.

מצרכים לתרכיז ג'ינג'ר ולימון

  • דבש
  • שורש ג'ינג'ר חתוך
  • קליפה ומיץ לימון.

הג'ינג'ר עשוי להיות קשה מדי לערבוב, לכן חשוב לחתוך אותו לקוביות קטנות. 

תרכיזים ביתיים
 

מצרכים לתרכיז תות ובזיליקום

  • דבש
  • תותים חתוכים
  • בזיליקום חתוך
  • מיץ לימון ליים
  • קליפת לימון ליים
תרכיזים ביתיים
 

מצרכים לתרכיז אפרסק ושקדים

  • דבש
  • אפרסקים חתוכים
  • מיץ לימון
  • תמצית שקדים 
תרכיזים ביתיים
 

מצרכים לתמצית דובדבנים ווניל

  • דבש
  • דובדבנים חתוכים ללא חרצנים
  • מיץ לימון
  • תמצית וניל
 

מצרכים לתמצית אננס ונענע

  • דבש
  • מיץ לימון
  • נענע חתוכה
  • אננס חתוך

התנסו והמציאו מתכונים משלכם.

שתפו אותנו במתכונים המוצלחים שלכם בתגובות.

 
מקור: ראומה שלום
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: